DeLonghi kávovar - údržba

28. dec 2021

dostali sme na vianoce DeLonghi pákový kávovar ale je to náš prvý takže by sme potrebovali poradiť ako sa oň starať a čistiť ho. Treba dokúpiť nejaké filtre alebo niečo špeciálne?

cimage
28. dec 2021

Zalezi aky tip kavovaru mas. Ja mam tento a nemusim kupovat ziadne filtre, cca raz za rok ho precistim tymto. Pomaly mi odchadza po 4r, takze hladam iny.

autor
28. dec 2021

@cimage ec230 pákový

cimage
28. dec 2021

Do tohto netreba ziadne filtre, namletu kavu das priamo do tej paky a potom to tlakom pretlaci. Ak neviete ako sa s nim pracuje, skuste si pozriet videa na youtube, urcite tam bude videonavod.

lucijalucy
28. dec 2021

Hlavne si na začiatku nastavte správne tvrdosť vody, aby pýtal odvápnenie v správnom čase. Na odvápnenie sme prvýkrát použili originál prípravok ktorý bol v balení s kávovarom, teraz používame z dm drogérie prípravok na odvápňovanie. Je to lacnejšia alternatíva. Inak špeciálne nič netreba.. len dobre namletú kávu a potom čas na jej vypitie 😁

tribratri
28. dec 2021

@lucijalucy tento kavovar si odvapnenie nebude pytat

lucijalucy
28. dec 2021

@tribratri viete napísať model? Tak príklad.. máme náš nastavený na stredne tvrdý vodu a odvápňujeme myslím raz za 2-3 mesiace.

autor
28. dec 2021

@tribratri takže na ec230 si musíme sami nejak sledovať kedy treba odvápniť? a ako to treba robiť? len kúpim prostriedok na odvápnenie, dám do nádobky s vodou a následne dám vodu vypustiť v podstate? ako pri prvom nastavení ?

tribratri
29. dec 2021

@lucijalucy pisala to hore, ec230, kavovar bez akehokolvek riadenia, len prepinace + vypinace

tribratri
29. dec 2021

Raz za cas odvapnit. Ja to robievam po 100 rokoch, ked ma uz nebavi, ako tecie voda aj ked vypnem cerpadlo. Normalne sa po vypnuti cerpania ma zastavit "kvapkanie", ak sa nezastavi, tak je "ventil" pred sitkom zasraty a netesni.

Ja osobne odvapnujem kyselinou citronovou. Vyrobcovia samozrejme odporucaju svoje odvapnovace, ale v kazdom je v podstate kyselina citronova + kyselina fosforecna. Odvapnovaciu tabletku rozpustit v nadrzke a nechat preist kavovarom, potom este nechat prejst cistu vodu aby ste nepili odvapnovac.

Ale treba si precitat navod od ovapnovaca aj od kavovaru.

autor
29. dec 2021

@tribratri dakujem 🙂