Je žehlenie naozaj také dôležité?

7. júl 2022

Ahojte. Je žehlenie naozaj také dôležité? Svorka bola u nás a videla ma ako skladám prádlo zo sušiaka a dávam ho rovno do skrine 😂 Dostala som prednášku o tom ako by som žehliť mala a že ona žehlí úplne vsetko… ale mňa to nebaví, nevidím v tom zmysel a niesom ani ochotná strácať s tým čas, radšej sa budem hrať s dieťaťom ako stať pri zehliacej doske. Zehlim len ked je niečo naozaj veľmi pokrčené a nedá sa to nosiť. Dokonca aj dieťatu som žehlila len do roka, potom už vôbec. Sušičku nemám, suším to normálne doma v izbe alebo na balkóne. Naozaj treba žehliť alebo je to už len prežitok?

lucijalucy
7. júl 2022

V živote som nič nežehlila 🤣 Jedine teda samozrejme košeľu, sako, nohavice ak bolo treba priateľovi na nejakú akciu. Ale naše bežné oblečenie nikdy.

bessie12
7. júl 2022

ja nezehlim vobec. Maximalne tak bavlnene nohavicky a obcas uteraky, ale len ak sa mi chce alebo si na to spomeniem. 😀

kaca222
7. júl 2022

Ignorovať, prežitok 😃 žehlím len manželove košele a max nejaké svoje tričko ak je moc vykrčené. A to ma žehlenie veľmi baví, ale mám podstatnejšie veci na práci než zabíjať čas zbytočnou aktivitou 🙂 v auguste čakáme prírastok a ani jemu žehliť nebudem, len ten prvý krát všetko prežehlím v rámci príprav 😃
Ale veď kto chce a záleží mu na tom, nech si žehlí 🙂 svokru nepocuvajte 🤣

dskjhfdlkdjhl
7. júl 2022

Ja sice zehlim, ale mne osobne je uplne jedno, ci niekto iny zehli. Takze problem nebude zehlenie, ale riesenie druhych ludi-svokra nech si dalej zehli a Ty si rob, co chces.

basska_b
7. júl 2022

Tak... ja som citala, ze to vydezinfikuje to pradlo. Ze novorodencovi, kojencovi by sa zehlit malo. Teraz mame pracku ActiveOxygen, ktora tam dava nejaky ozon pred a po prani... takze muz hovoril, ze zehlit uz nemusim. Svokra je stara skola... zmysel to ma aj esteticky, niektore tricka vyjdu z pracky pokrcene. Mna zehlenie bavi, takze ja to vyslovene rada robim, az som si tiez vypestovala taky odpor dat si na seba neozehlene (aj ked je to ciste a vonave...). Ale poznam maminy, gazdine, ktore to casovo nedavaju.

lady_hurts
7. júl 2022

Zehlim len pokrcene veci a utierky na riad. Ostatné len zložím a dám do skrine. Malému som žehlila len prvé tri-štyri mesiace.

beata_k
7. júl 2022

Nezehlim ani babatku. Akoze od coho to mam dezinfikovat? Od mlieka? Zase netreba vsetko tak prezivat. Nemame tu muchy tse tse ani zltu zimnicu.

siska53
7. júl 2022

Ona je stara skola.. ja som.prestala zehlit tricka po tom, co mi ich vsetci 3 vratane muza vzdy aj tak pokrcili... Lebo nevedia vyberat, aj ked som im to ukazala.
Ale zehlim.utierky, postelnu a kosele. Ostatne prilezitostne podla potreby.

autumm
7. júl 2022

Ja mam 28 rokov a nemám ani zehlicku🤣

kandelabra
7. júl 2022

žehlím len veci pre bábätko, spodnú bielizeň, tričká a veci, ktoré by inak vyzerali, akoby ich krava žuvala. Ale poznám aj ľudí, čo žehlia úplne všetko, dokonca aj ponožky.

malapepka
7. júl 2022

Ja zehlim len tie veci, ktore mame do prace, deti do skoly. Ak by sa tak v pracke nezhuzvili, tak ich nezehlim. Cize zehlim preto, aby neboli pokrcene, nie kvoli dezinfekcii. To mi nikdy nenapadlo. Ved sme cisti ludia, pradlo periem stale dokolecka, takze neviem, co by som dezinfikovala.
Domace veci, ani spodnu bielizen, ani uteraky nezehlim.

deti95060810
7. júl 2022

nežehlím.. len poskladám.. max. košeľu chlapom .... ešte aj posteĺné prádlo mám krepové - to sa nežehlí vôbec...
sesternica žehlila všetko.... ešte aj ponožky.... 😨🙄

zooeynka
7. júl 2022

Tiez som ani novorodencom nikdy nic nezehlila....a su tu, zivi a zdravi. Ved svokre oznam, ze to je fajn ze ona zehli, ale ty nebudes. A ked da dalsiu prednasku o dolezitosti zehlenia tak len zopakujes svoj nazor. Podla potreby aj desatkrat;)

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heln
7. júl 2022

nuz, niekedy sa zehlilo, jednak vsetko vyzeralo pokrcene ako krave z pysku a ano kvoli "bacilom".
dnes ale mame mnozstvo dezinfekcie, automaticke pracky s vysokymi teplotami...
boli casy, ked som zehlila postelne pradlo, utierky a uteraky, babatkovske veci.....
dobre je zehlit ak ma niekto kozne alergie a zehlenie spodneho pradla je prevenciou pri zapaloch mocovych ciest.

ivangeline
7. júl 2022

Zehlim malo. Krcive bluzky,kosele,saty,spodne pradlo...

malapepka
7. júl 2022

Tak mi napadlo, povedz svokre, ze do prania pridavas dezinfekcny prostriedok, ze teraz sa to robi takto. 🤷‍♀️🙈🤣

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
7. júl 2022

Zehlim všetko okrem ponoziek a uterakov 🙈, lebo sa mi ozehlene paci viac. Ak niekto len skladá zo sušičky tak je to jeho vec.

beata_k
7. júl 2022

@dagmarovita Ako si tym pomozes? Upecies zehlickou zostatkovy prasok?

anjelikdianka
7. júl 2022

Kým boli deti malé tak som im veci žehlila.Teraz mám už sušičku a okrem manželovej košele nič nežehlím.Bielizeň posklad ešte teplé keď vyberiem zo sušočky a hotovo.Čakám teraz dvojičky a nebudem ani pre nich žehliť oblečenie.

mimikarol
7. júl 2022

Periem 1-2 práčky denne. Keby mám ešte aj žehliť tak sa zbláznim. Mám sušičku, poskladam prádlo, pokrceny nechodíme takže nech si hovorí kto chce čo chce, a samozrejme aj robí. Keď svokra chce, nech žehli....

zaba21
7. júl 2022

Žehlím minimálne, len pánske košele, niektoré blúzky, šaty. Snažím sa prádlo vyrovnať predtým, než dám na sušiak a potom pri skladaní veci vyhladím rukou. A teda periem maximálne na 1000 otáčok.

antonka321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
7. júl 2022

Nezehlim. Ked periem spodne pradlo, postelne pradlo a uteraky, davam sanytol na dezinfekciu. Pre mna je zehlenie prudko nepodstatna vec a strata casu.

hederamonstera
7. júl 2022

Nezehlim, ani babatku. Prvykrat som si kupila zehlicku, ked som bola tehotna a ozehlila som nou zavesy a veci pre maleho. Raz

ivonadusa
7. júl 2022

zehlim vecer pri telke ked dieta uz spi. vidno rozdiel pokrcene a vyzehlene. len pre to zehlim, nie pre dezinfekciu.

xsuzannex
7. júl 2022

By to mohol slakt trafit 😂 ani neviem kde mam zehlicku.. ked periem koselu, rovno ide na vesiak.. svkra je stara skola, oni zehlili aj latkove plienky co davali deckam na zadok.. zbytocnost 😂

jenn7
7. júl 2022

Ja zehlim vsetko, ale len preto, lebo zehlenie je moja psychohygiena. Strasne mi to upokojuje nervy😂

kiwi3
7. júl 2022

uteraky, veci do postele, spodne pradlo a vacsinu ponoziek periem na 60-tke, takze dezinfekcia vykonana. nezehlim skoro nic, fakt len parkrat za rok