Kuchynská pracovná doska - materiál

dariaf
21. dec 2020

Ahojte,
robili ste niekto v poslednom čase kuchyňu? Z čoho máte pracovnú dosku? Klasická IKEA?
Máte niekto dosku z umelého kameňa (corian, silestone a pod) alebo dokonca zo žuly? Aké s tým máte skúsenosti? Hovoria, že žula praskne.

helcanw
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petruldo
21. dec 2020

ja mám pracovnú dosku žulu a aj zástenu. áno môže prasknúť, preto ak potrebujem naporcovať mäso, kokosový orech sekáčikom, tak na stole, alebo na podlahe. ináč ti nemá prečo prasknúť

mamicka2005
21. dec 2020

@dariaf ja mám čiernu žulu, môžem na ňu položiť hocičo horúce, má jednoduchú údržbu, vydrží večne. Nevýhody - na čiernej vidieť vodný kameň, ale dá sa odstrániť, povrchovo sa môže poškrabať napr. kľúčami. Keď sekám mäso dám si pod neho denko. Za mňa super investícia na dlhé roky.