Prípravok na fľaky

15. feb 2022

Prosím vas overený prípravok na fľaky na detskom oblečení? Ďakujem

uriva
15. feb 2022

Z DM: https://www.mojadm.sk/denkmit-prostriedok-na-od... . Používam tento na farebné aj biele prádlo (majú aj osve na biele prádlo, ale on na vzduchu akosi zoxidoval a bol žltý a nechal žlté fľaky - tento to nerobí, tak používam na všetko prádlo len tento jeden). Dám trochu na fľak a pretriem v rukách, nechám pôsobiť a operiem, prípadne rovno do práčky dám a operiem.

petamich
15. feb 2022

Feel Like Eco v kombinacii so zlcovym mydlom ak je velmi velmi spinave 🙂

anonym0001
15. feb 2022

@uriva @petamich odstrani to aj flaky od krvi alebo od ovocia? Mam jedno oblubene tricko od ceresni a nejde to nicim dole.

petamich
15. feb 2022

@anonym0001 krv som zatial nemala tu moznost vyskusat ale odstranilo to flaky od prikrmov nasho maleho - cucoriedky, mrkvu, tekvicu :D len ono to najlepsie funguje, ked sa to aplikuje co najskor, ak je to uz starsi flak tam veru neviem, ci to pojde, kedze to tam uz je "zazrate"

alienkami
15. feb 2022

@anonym0001 na čerstvé škvrny od červeného ovocia funguje kyselina citrónová / citrónová šťava, fungoval mi aj ocot. Mydlo je zásadité, zafixuje škvrnu, nie je vhodné na takéto škvrny.
Na čerstvú krv chladná voda (nie ľadová) a mydlo (alebo pena na holenie je tiež super).
Zapraté škvrny sa odstraňujú veľmi ťažko.

uriva
15. feb 2022

@anonym0001 Dvojročné fľaky na detskom oblečení po dvoch aplikáciách zišli. Zväčša príkrmy a mlieko zažltnuté, aj krv zišla kvapky.

matabb73
15. feb 2022

Mne najlepšie funguje mydlový čistič na škvrny od Frosch. Vyčistila som ním aj staršie fľaky. Na odolnejšie škvrny treba nastriekať a nechať pôsobiť aj niekoľko hodín. A potom to bez vypláchania dať prať do práčky. Zatiaľ mi tak zišlo všetko.

ctrl
19. feb 2022

Od Eurony . Predpierkovy sprej na bezne škvrny .
Na silne škvrny od krvi , od stolice pot kečup maliny čerešne horčica mrkva ……Biostain - treba jemne ručne zapracovať nechať pôsobiť pár hodín a potom dať prať.