Rada ohľadom kuchyne

dzuli26
13. jan 2022

PROSÍM o radu...dajte prosím Vás rady a skúsenosti, čo si dať a čo nedať vyrobiť v kuchyni...napríklad, čo je lepšie, otváracie dvierka, vyklápacie dvierka alebo šufle? akú pracovnú dosku a obklad za linku odporúčate? Farbu lesk-čiže nástrek, alebo matné? aké spotrebiče odporúčate alebo neodporúčate? kľudne napíšte, čo Vás napadne poradiť 😉 ďakujem

jankabenji
13. jan 2022

@dzuli26 my máme linku na mieru ,dvierka mame striekane, čo je určite lepšie ako foliove, pracovnú dosku a zastenu mame drevo jeden odtieň. Dvierka sú taka svetlá vanilka s výrezom...ten by som zmenila ak by som ešte raz vyberala linku. V tých vyrezoch sa usadza prach, takže radšej by som už hladké. Mame len 2 rohové otváracie dvierka so zabudovaným systemom na hrnce a 2 skrinky na poháre a 1 nad mikrovlnkou. Ostatné mame šuplíky, to by som nemenila. Spotrebiče mame všetko zabudované,okrem chladničky, tie sú dosť male a my sme chceli veľkú chladničku ( nie americkú, ale väčšiu ako je štandard). Určite odporúčam indukcnu platňu nie sklokeramicku co sa týka spotrebičov. Záleží však od vkusu a nárokov 😁

dzuli26
autor
13. jan 2022

@jankabenji Ďakujem veľmi pekne za rady a skúsenosti a aj foto 🙂 rozmýšľam presne aj nad touto farebnou kombináciou, ako máte Vy 😉 vanilka a tmavšia hnedá 🙂
A prosím Vás, čo sa týka tej zásteny, tak ste spokojná s drevenou doskou za varnou doskou? Nerobí to niečo? a hore okolo digestora nemáte žiaden obklad, iba stenu už?

lula3108
13. jan 2022

Za mna najlepsie vychytavky pre kuchyne:
-potravinova skrinka, idealne vysuvna, mas tak prehlad aj co mas vzadu a super vyuzite miesto
-indukcia- najlepsie sa cisti, len utries a mas hotovo, extremne rychlo sa zohrieva a milion dalsich vyhod to ma
-radsej leskly a svetly material ako tmavy, nie su na tom tolko vidiet smuhy a doska drevo, ale hladke, znova kvoli cisteniu
-zastena svetla alebo farebna, a urcite ziadne folie,
-zabudovane zastrcky v pracovnej doske
-poriadne svetlo a urcite aj podsvietenie
-vrchne skrinky aby mali mensiu hlbku ako tie spodne
-spodne urobit vyssie-nemusis sa krcit tolko a zohybat, aj ked som mala mam kuchynu vo vyske 95 a nic nie je lepsie
-investovat do poriadneho digestora
-rura polozena vyssie, nie v spodnych skrinkach
-rohova skrinka vysuvna-znova usetris miesto a nemas v tom bordel
-ak sa da a je miesto tak ostrovcek-najlepsia vec na svete, hlavne vela pracovnej plochy
-keramicky drez, ak kvoli cene granitovy tak nie biely
-bateria vysuvna s moznostou sprchy
-mne sa super osvedcilo velikanske hlboke sufliky namiesto skriniek s policami ci uz na hrnce alebo taniere
-zabudovany suflik na koreniny
Zariadovala som si uz tri kuchyne a teda toto su veci ktore sa mi najviac osvedcili a pri prvej kuchyni na to nikto nemysli🙈

dzuli26
autor
13. jan 2022

@lula3108 ďakujem veľmi pekne za rady 🙂 super 🙂 a prosím Vás, ako to myslíte, že rohová skrinka výsuvná? to je aká? a čo by ste odporučila ako zástenu za linku? obkladačky, drevo alebo to teplovzdorné sklo?

lula3108
13. jan 2022

@dzuli26 myslela som nieco taketo, proste nedat len police do rohu lebo nevyuzijes ten priestor. Toto je super na hrnce ale aj spotrebice
Zastena je pre mna stale boj, kachlicky su super ale zase spary sa ti mozu rychlo zaspinit (ja mam preto indikciu na ostrovceku a nemusim drhnut oprskanu zastenu), drevena doska je fajn, ale hladka a bez nejakych spojov, sklo je hrozne, je na tom vsetko vidiet a budes stale len lestit a ja som mala v prvej kuchyni tapetu, vodeodolna a taka hrubsia je super. Teraz do novej kuchyne si idem dat zastenu z dizajnove, je to taka tenka hladka doska, nema spoje a len sa tam nalepi, ked sa mi za 10 rokov opozera tak sa da lahko vymenit

jankabenji
13. jan 2022

@dzuli26 tento systém mame v tých skrinkách rohových..žiadne krcenie, hľadanie hrncov..fakt skvelá vec. Sú rôzne systémy, keby to nebolo také drahé, tak určite by som chcela aj na koreniny a pod 😁 Zastenu sa prikláňam k takej drevenej ako mame...žiadna starost s čistením. Farby som chcela také neutrálne, aby boli v pohode aj o 5-10 rokov. Ostrovček je super, nám bohužiaľ to priestorovo nebolo možné urobiť.

kengurica
13. jan 2022
kengurica
13. jan 2022

@dzuli26 ak máš možnosť, rohom v linke sa vyhni, je to ťažko využiteľný priestor. Ja idem riešiť kuchyňu v dome, a žiaľ, 2 rohy mi vychádzajú. Čo už.
Taktiež je hovadina vysuv vo vys.skrinke ako na mojom poslednom obrázku. Po čase to klesá a ťažko sa otvára, mám ho teraz v kuchyni, do novej to nechcem, na vysokých skrinkách budú dvierka klasické, a vo vnútri veľa zásuviek.
Drez nikdy viac umelý kameň, mám teraz, bledý treba stále čistiť savom, sú tam fľaky, na tmavom vidno vodný kameň. Teraz chcem kvalitný nerezový, mjontovaný zo spodu na pracovnú dosku, žiadne špáry vedľa drezu .
Dvierka lepšie striekané, s úpravou proti otlackom. Napriek všetkým odporúčaniam chcem matnú čiernu, alebo tmavo šedú, lebo sa mi páči.
Zástena je lepšia bez špár, jednoliata. Teraz mám laminát, už ho nechcem, dávam keramický veľkoformátový obklad (120x60cm), špár bude máličko a budú úzke. Sklo sa zle čistí, všetko na tom vidno.
Svetlo - LED pásik zafrézovaný na spodu vrchných skriniek. Úchytky ideálne také, čo nevytŕčajú, ideálne zafrézované na krajoch. Spotrebiče vstavané, ako už bolo spomenuté, vstavané chladničky majú oveľa menší objem, ale sú vstavané aj so šírkou 70cm, so slušným objemom (takú mám v pláne), americká u mňa nepripadá do úvahy, lebo kvôli dverám musia vytŕčať, a ja chcem mať celú stenu s úložným priestorom a spotrebičmi jednoliatu. Malé spotrebiče, ako toaster, šľahače, varná kanvica budú skryté, ale po ruke.
Celé dni riešim, ako to vymyslieť čo najlepšie, už mi z toho šibe.

luccija
13. jan 2022

@kengurica
@dzuli26 prečo vyhnúť sa rohom?ja mám 2 v oboch mám drôtený program a tam mám potravinovú skriňu, ale nízku vošli mi tam vlastne 4 koše 2 sú v dvierkach horný, spodný a potom sa vysunie vnútro kde sú ďalšie 2.Ja som s tým spokojná veľmi.
My máme lesklú striekanu bledú, zástenu lacobel bledozeleny, čo ľutujem, že som nedala americku chladničku a teraz by to bolo dosť komplikovane.
Spodné skrinky mám všetky suflikove po 2 hlbšie.Horne dvojité výsuvné harmonikove.Varna doska indukcia, spotrebiče Whirlpool, Bosch už 8 r a všetky fungujú.ale zmenila by som, že by som horné skrinky dala až po strop, alebo 2 rady nad seba ja mám jednu radu a teraz premýšľam tie horné vymeniť za matné sivé nech máme nejakú zmenu, ale bojím sa, že tam bude veľmi vidieť odtlačky a každý prskanec

dzuli26
autor
14. jan 2022

@kengurica ďakujem veľmi pekne za super nápady a rady 🙂 a prosím Vás, ako vyriešite to, že tie malé spotrebiče (šľahače, kanvica...) budú skryté, ale po ruke?