Rohový byt - výhody a nevýhody

zuzuka19
16. sep 2022

Ahojte, mám možnosť ísť do prenájmu do jedno izbového rohového bytu na vrchom poschodí (3/3), vonkajšie steny sú orientované na východ a juh, v rohu je balkón. Lokalita a priestor bytu mi vyhovuje. Aké sú podľa vás nevýhody a výhody rohového bytu na vrchnom poschodí? Prípadne na čo si dať pozor? Aká by mala byť cena za energie v takomto byte pre jednu osobu? Bude to môj prvý prenájom, tak zvažujem či do toho ísť..

vilma7
16. sep 2022

Ja som v takom vyrastala celé detstvo, mama tam býva doteraz.
Výhoda je, že ti nik nebude dupotať nad hlavami ale môžeš počuť všetkých pod sebou.
Istý čas sme mali trošku vlhké steny, ale dom je už oteplený.
Či sme museli viacej kúriť, ti povedať neviem...jedine čo si pamätám je to, že kým sme neodvzdusnili radiátor my, susedom tiež nešiel 🤣.
A nik ti nebude roznášať blato pred dverami.
My máme ten byt na 5.poschodi.

lucka_ke
16. sep 2022

ja som na 8. poschodí, spálňu mám na juh tam je v lete horúco, kuchyňu na východ, ale nikto mi nedupe nad hlavou, my sme spokojní

luccija
16. sep 2022

@zuzuka19 byvali sme v roznom bol chladny, ale tak ides do podnajmu, nekupujes...na vrchnom poschodi casto zateka zo strechy, ale teraz je uz vacsina domov opravenych.Je tam vytah?ked som bola u kamaratky vadila mi strojovna od vytahu.Nikto Ti tam nebude dupat

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pandm
16. sep 2022

Sme na najvyssom poschodi. Super, ze z hora nik nedupe. Ale keby si mam vybrat znova tak by som do toho nesla. V zime to bez kurenia nejde, cez strechu su velke uniky tepla. A v lete zase strasne horuco od nahriatej strechy (priemerne 29 stupnov cele dni). Huci strojovna od vytahu a pri privalovych dazdoch zvykne zatekat.

zuzuka19
autor
16. sep 2022

@luccija Výťah tam nie je. Dom je starší ako je to so strechou (či je opravená) som sa nepýtala, nenapadlo ma to.. Že je to podkrovny rohový byt viem až od obhliadky. V inzeráte to písané nebolo.

majamat
16. sep 2022

je to rozne. nasa bytovnka je novsia - nieco amlo cez 10r, vzdch amme vlhky, ked je rozdiel medzi vonk, teplotou a vnut, teplotou velky, vlhnu steny - akurat tie rohove a plesnievie anm to tu. a teda vy tych rohoch je dost chladno.

majamat
16. sep 2022

my sme konkretne tiez na 3/3posch. oriendtovany tiez na juh a jedna strana an vychod a druha an zapad. cez leto sme mali aj 31°C. cez tie najvacsie horucavy, no oredtym sme byvali v inom byte a v obyvke, kde boli tie vleke okna bolo tiez vlemi teplo.