V čom prať detské oblečenie - náhrada chemických pracích práškov

floriana_
21. sep 2018

Ahojte maminy\oteckovia, v ak sa tu nájde niekto, kto na pranie nepoužíva bežné pracie prostriedky, v čom periete oblečenie? Ja som avivaze vyradila, namiesto toho používam ocot a premýšľam, že zavediem aj niečo iné namiesto prášku. Čítala som, ze ako dezinfekcia a odstránenie škvŕn pomáha kyselina citronova. Dá sa takto bežne prať? Kyselina + ten ocot? Zvlášť pre bábätká.. Má niekto skúsenosť? Ďakujem krásne.

dorotik
21. sep 2018

@floriana_ Obavam sa, ze to pradlo by po case vyzeralo dost zle. V DMke predavaju vyrobky ceskej znacky Yellow and blue a tie su vyrabane bud na zaklade sody alebo tych mydlovych orechov. Super je, ze v mnohych mestach ich predavaju aj capovane v bezobalovych obchodoch. O nejakych domacich receptoch na pracie prostriedky nemam dobre referencie a to robim v organizacii, kde to niektore kolegyne riesili na profi urovni.

kengurica
21. sep 2018

@floriana_ kyselina+ocot nie.... Pogoogli a najdi si, ako sa robi praci sliz. Tusim obycajne mydlo nastruhat a pridat sodu. Ja kupujem eko bezobalovu capovanu. Deti mam uz velke, ale stale riesim kolena od travy. Nato je dobra kys.citr., aj na flaky od ovocia. Na bielenie je super posypat pradlo jedlou sodou, a potriekam octom v rozprasovaci. Pekne to peni, pri tej rrakcii vznika tusim peroxid, ktory ma bieliaci efekt. Aj v DM maju dost eko prostriedkov, a hlavne bez zbytocnej parfumacie....

ukulela
21. sep 2018

@floriana_ pri mimine som zacala prat v ecover zero z DMky - je to gel na pranie. tiez som takmer vyradila avivaz (len prilezitostne na potahy a pod). z casu na cas prodam ocot, kedy tedy sodu bicarbonu.

renatka100
21. sep 2018

Mydlove orechy bez avivaze

bubu62
24. sep 2018

periem v eurone ceska drogeria,cim menej tym lepsie.