Činohra Nosorože
Ahojte. Prosím vás videli ste už niekto činohru Nosorožec? Chcela by som vedieť o čom to je a či stojí za to na ňu ísť lebo nikde na nete som nevidela recenzie od divákov. Ďakujem
@ketrin2911 Ide o to, aký typ diváčky ste a čo čakáte v divadle. Nosorožec je totálna haluz, je to zábavné aj čudné a v súčasnosti veľmi trefné. Je to o tom, ako sa ľudia začnú meniť na nosorožce a najprv tomu nikto neverí a hovoria si, že je to blbosť, ale postupne sa začnú na nosorožce meniť všetci a otázka je - chceme sa všetci zmeniť na stádo, alebo musíme byť sami za seba? A je vlastne zlé stať sa nosorožcom? Je to celkomm zložitý text (Ionesco sa zaoberal jazykom a skúmal jeho logiku a je to v tom cítiť), herci robia niekedy nesúvisiace pohybové akcie, ale ono to v širšom kontexte všetko dáva zmysel. Niektorí na to chodia aj 2x 🙂 Mňa to veľmi bavilo, ale ak máte radšej klasickejšie veci, choďte do SND radšej na Guľôčku, ak chcete komédiu, tak sú Blázni z Valencie a skvelý herecký koncert je Pes na ceste - to je o Slovensku 🙂
Som zvedavá, čo si vyberiete.
@ketrin2911 Ide o to, aký typ diváčky ste a čo čakáte v divadle. Nosorožec je totálna haluz, je to zábavné aj čudné a v súčasnosti veľmi trefné. Je to o tom, ako sa ľudia začnú meniť na nosorožce a najprv tomu nikto neverí a hovoria si, že je to blbosť, ale postupne sa začnú na nosorožce meniť všetci a otázka je - chceme sa všetci zmeniť na stádo, alebo musíme byť sami za seba? A je vlastne zlé stať sa nosorožcom? Je to celkomm zložitý text (Ionesco sa zaoberal jazykom a skúmal jeho logiku a je to v tom cítiť), herci robia niekedy nesúvisiace pohybové akcie, ale ono to v širšom kontexte všetko dáva zmysel. Niektorí na to chodia aj 2x 🙂 Mňa to veľmi bavilo, ale ak máte radšej klasickejšie veci, choďte do SND radšej na Guľôčku, ak chcete komédiu, tak sú Blázni z Valencie a skvelý herecký koncert je Pes na ceste - to je o Slovensku 🙂
Som zvedavá, čo si vyberiete.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Kúpila som vstupenky mojej dcére na narodky. Len som chcela vedieť či som spravila dobre. Ďakujem😊

Od Ionesca? Nevidela som, ale absurdná dráma je absurdná dráma. Určite to nie je klasika ako od Shakespeara či Tajovského. Núti človeka rozmýšľať. Tie dialógy aj situácie sú často také... netypické. Často chýba zápletka, pozri si charakteristiku absurdnej drámy. Inak, Beckett (Čakanie na Godota) a Ionesco sú najvýraznejšími predstaviteľmi, učí sa o nich v literatúre 20. st. Ja by som šla. Môže to byť zaujímavé. Len maj otvorenú myseľ a vnímaj. A napíš sem potom recenziu ;) .