icon

Názor na alchýmiu v Harry Potterovi a kameň mudrcov

mleo
9. nov 2024

Dnes som pozeral film Harry Potter a kameň mudrcov. Zaujala ma alchýmia a Nicolas Flammel. Má niekto ešte nejaké postrehy?

Strana
z2
kitycat
9. nov 2024

@mleo to s tou Bibliou by si si mohol odpustit. Je to pribeh o carodejnikovi pre deti a mladez a nas, ktori sme na tom vyrastli a HP mame radi. O Bibliu sa viac opiera Narnia pokial viem... neviem uplne o co ti ide?

Mala by som pre teba tip na iny pribeh, ale ak si z nas robis srandu tak ti to nenazdielam

hederamonstera
9. nov 2024

Tiez som vyrastala na HP, nedockavo cakala na kazdu knihu ci film…ale byt taky maniak ako niektori su mi pride chore. Ale tak chapem, kazdy chce niekde zapadnut

janulik2008
9. nov 2024

@mleo mna ale toto vobec nezaujima 🤣 ja HO zboznujem, je to moje detstvo okrem toho myslim ze tam nejde o to ze je Harry carodejnik. Vo filme sa jeho mama obetovala za neho aby on mohol zit. Tusim v prvej casti vravel Dumbledore Harrymu ze ho zachranila laska, ze jeho mama sa za neho obetovala alebo ked Sirius povedal Harrymu ze "ti kt. nas lubia nas nikdy neopustia. Vzdy ich najdes ➡️❤️". A ako ti sem pisali lepsie su knizky 😀

limoncino
9. nov 2024

@mleo ja som celá čudná, nezapadam do davu ani vzhľadom ani inými vecami, nehanbím sa za to, že som Potterhead a ani nebudem. A tuším si prečítam znova knihy, čakajú nás dlhé zimné večery.

mleo
autor
9. nov 2024

@janulik2008 musím parafrazovať Dumbledora z ohnivej čaše: hoci pochádzame z rôznych krajín a hovoríme rôznymi jazykmi, situácie, ktoré zažívame denno denne nám pripomínajú, že naše srdcia tlcu rovnako.

mleo
autor
9. nov 2024

@limoncino ahoj vitaj v klube 🙂

limoncino
9. nov 2024

@mleo akože v klube čudákov? 😂

mleo
autor
9. nov 2024

@limoncino áno úplných psychopatov a spodine spoločnosti 😂😂😂

mleo
autor
9. nov 2024

@mleo pretože sa vyhýba konvencii nadradenej a vsevednej populácii o istote a pravde 😂

suptdi
9. nov 2024

Som fanúšik, ako ja hovorím: "tejto veľmi pútavo napísanej rozprávky", ale som aj veriaci rímsky katolík, a keďže toto je diskusia, tak diskutujte:

článok a video:
https://christianitas.sk/313-ad-okultizmus-za-h...

samotné video:

https://www.youtube.com/watch?v=YmVqJZX-QGE
limoncino
9. nov 2024

@mleo cítiš sa ako spodina? Ja nie. Moje "cudactvo" ak si odmyslíme výzor spočíva v Tom, že pozdravim, podakujem, pochválim aj neznáme ženy ak majú na sebe niečo, čo sa mi páči, obliekam sa ako žena, usmejem sa na cudzích ľudí.

oblecenie99
9. nov 2024

Mám rada aj knihy, aj filmy. Čo sa týka tej alchýmie, oveľa viac mi utkvela v pamäti, keď som kedysi čítala Angeliku 😂 než z Pottera. Proste ten príbeh mám rada. Páči sa mi to univerzum, rovnako ako Pán prsteňov či Hobit. Ale nijak špeciálne to neprežívam.. sem tam si prečítam zaujímavosť. Ale nehľadám nejaké extra súvislosti, či nezrovnalosti. Proste si tie príbehy len užívam.

janulik2008
9. nov 2024

@suptdi "vedu deti k viere ze zlo je dobrom?" Co tym mysli asi? Ja som si to video pozrela, HP som videla x krat ale zatial som v pohode. 😀 clanok sa mi nechce citat ale k videu tam hovori o tom ze su tam zaklinadla zo satanizmu pritom tie kuzla su z latinciny nejako prevzate. A ako pisala @oblecenie99 ja nejako spojitosti neratam 😀

Mne uz sa zda ze vlastne nic nie je dobre a vsade je len "zly" co chce ludi zlanarit na zle veci 🫣 zacinam mat pocit ze moja viera je o strachu, lebo co ak si pozriem serial kde sa spomenie Lucifer som zhresila a pojdem do pekla? Uz som citala ze aj Barbie je zla 🫣

belllinka
9. nov 2024

Citala som prvy diel, s dcerou. Najnudnejsia detska kniha, aku som kedy citala. Celkom nechapem tomu sialenstvu okolo toho.

mamickalisticka
9. nov 2024

Nech si myslí, kto chce, čo chce, HP knihy sú naozaj veľdielo, ktoré je vo svojej podstate úplne dokonalé. Má hlavu, pätu, zápletku, príbeh na seba nadväzuje od prvej kapitoly prvej časti po poslednú kapitolu siedmej časti. Stále nechapem, ako mohla Rowlingová niečo také napísať. A to nie som prehnaná fanúšička. A filmy tiež super, síce by som brala keby boli do bodky obsiahnuté.. ale to by mali 6hodin jedna časť. Teším sa na seriál. Mám vysoké očakávania 😁🫠

mleo
autor
9. nov 2024
nikoletta1712
9. nov 2024

@doriiis Aj ja som medzi nimi!!.Nikdy, nikdy si niečo také neprečítam!!!

biba_18
10. nov 2024

@nikoletta1712 prečo? a prečo s troma výkričníkmi? 😲

kristiii
10. nov 2024

Ja som niekoľkokrát začala pozerať prvý diel, ale nikdy som nebola schopná ho dopozerať 🙈. A syn, ten detto. Asi sme divní 😁.

mamickalisticka
10. nov 2024

@kristiii ja som 3x začala čítať knihu a 3x som ju odložila, tiež som ju prečítala až keď prišiel čas, aby som bola schopná to pochopiť a spájať súvislosti. Ale nie každému sa musí tá kniha páčiť a sadnúť, tak ako ja nemusim sci-fi a kopec iných žánrov, ale aspoň si dala tomu šancu, tí ktorí píšu, že by si to nikdy neprečítali ani nepozreli, tí sú divní 🙈😂

h2
10. nov 2024

@mamickalisticka Ako myslíš toto: "Stále nechapem, ako mohla Rowlingová niečo také napísať." ? 🤔

limoncino
10. nov 2024

@h2 mňa si sa sice nepýtala, ale ja napríklad obdivujem jej fantáziu, ja ju mám síce bujnú, ale toto by som nikdy nenapísala.

h2
10. nov 2024

@limoncino Áno, ale potom by som to formulovala, že "ako mohol niekto niečo také vymyslieť, napísať..." Takto to vyznieva, že keby to napísal niekto iný, tak by ju to až tak neprekvapilo, ako keď to napísala práve ona. To ma na tom zaujalo.

limoncino
10. nov 2024

@h2 chápem, čo si chcela povedať 🙂

mamickalisticka
10. nov 2024

@h2 áno, tak to bolo myslené, ako si to potom napísala. že nerozumiem, ako obyčajný človek dokáže napísať takú zápletku na 7 obrovských kníh, plnú zvratov, s takým jazykom, kuzlami, atď. Skláňam sa pred ňou. Je to veľdielo a Rowlingová je PANI spisovateľka.

Strana
z2