Názor na video - Prečo by sa ženy mali zahaľovať?
Čo si myslíte o tomto videu?
Prosím, nech sa diskusia nezvrhne do toho, že sa tu začnú ženy hádať navzájom o tom, prečo sa niekto zahaľuje alebo prečo niekto iný chodí v tielku (vynechať osobne útoky).. Konkrétne aký máte názor na to, čo daný nuž vo videu prezentuje? Stotožňujete alebo nestotožňujete sa s tým v názore a prečo? Ak sa s niečím nestotožňujete, tak s ktorou časťou videa a prečo?
Link na video:
@haley7897 teda súhlasíš s väčšinou, že video je mimo, nakoľko podprahovo podsúva, že za nemravné myšlienky/skutky mužov môžu ženy.
Ak by povedal aj to B, teda že muži sú vizuálne bytosti a všeličo ich vzrušuje ALE to nie je ospravedlnenie nevhodného chovania. A bojovať s tým môžu tak a tak (doplň si nejaký návod). Potom by bolo vnímané inak.
Rovnako ako je známe že muži sú viac vizuálne bytosti než ženy je známe že majú vyššiu hladinu testosterónu, ktorý je zodpovedný za viac impulzívne a násilné správanie. Máme preto zmeniť zákon tak že násilné činy mužov budú posudzované oveľa benevolentnejšie ako rovnaké činy žien, alebo ich rovno nebudeme považovať za trestné?
@zuzliq nie. Nevidím, že by to tam podsúval. Dokonca hovorí, že aj gay muži majú rovnakú reakciu keď vidia muža. Inými slovami to nemá zo zenami, či výchovou, tlakom spoločnosti (pridaj iné výhovorky) nič spoločné, je to ich genetické naprogramovanie. A to "B" povedal na konci, že ich toto naprogramovanie mat potrebu mať sex zo všetkým čo sa nehýbe dosť rýchlo neospravedlňuje a ani nezbavuje zodpovednosti.
@lilope myslíš, že je to štatistický v rovnakej miere?
@0silvia0 len video resp ak nejaká otázka na diskusiu, ale nie hadanie sa, presne ako píšeš.
@lucia147852 "viac dráždivé to, co je úplne zahalené, pretože to nemôže vidieť"
V tomto ohľade by som asj napísala takú jednu poznámku, čo som si všimla - pre mužov nie je dráždivé to co je úplne zahalené, ale to, čo dáva podnet fantázii.
Teplaky, vyťahané tričko hod aj na ramienka nie je nikdy tak sexi ako žena v rifliach s vystrihmi na stehnách, alebo sukňa končiaca cez stehna s cizmami 1cm pod sukňou. Aspoň to mi viacerí potvrdili. Ze nikdy ich neprovokuje žena v tričku tak ako tieto sexi výrezy, ktoré podnecujú mužov nad tým aby premýšľali co ma pod tým malou ukážkou.
@tenerifka fu tak to je extrémne opačný názor presadzujúco utlacanie opačnej strany.
Za mňa nemorálne. Dosť. Ja som názoru, že si máme vzájomne pomáhať k tomu, aby spoločnosť a rodiny v nej fungovali.
@lenkakravcova
takže ženy zahalovať? to je pomoc spoločnosti a rodinám?
@lenkakravcova Tak nanucovat zenam to ako sa obliekat nie je absolutna napomoc k tomu aby spolocnost a rodiny v nej fungovali.
@ckocka skôr práve naopak.
Ľudia by sa mali vedieť sami kontrolovať.
Ale o tom to nie je. O žiadnom ospravedlňovať mužov za ich chovanie.
Zamyslenie sa v tom videu mieri skôr na vlastnú zodpovednosť na seba. Či žena chce, alebo nechce byť tým spúšťačom pre opačnú stranu, ak danú informáciu ma a pochopila ju.
Či je správne dávať pohár s alkoholom pred človeka v minulosti závislé ho od alkoholu. Napríklad.
@lenkakravcova a ako pomoze rodinam v mojom okoli, ked vyhodim tricka bez rukavov a budem nosit iba tie s dlhym rukavom? Mne je uplne jedno co bezi v hlave cudziemu chlapovi. Je mi jedno ci ma alebo nema svoju rodinu Za jeho myslienky a ciny zodpovedna nie som, som zodpovedna iba a len za tie moje.
@zuzliq neviem, ja si dovolím hovoriť len za seba. Tiež by som nevytvatala štatistiku z par žien s ktorých väčšina sem prišla vynadat Lenke len pretože je muslimka (ako zvyčajne).
Video nikde nehovorí o zahalovani, Islame ani nevini ženy, skôr naopak, ak máš potrebu "čítať medzi riadkami" a uraziť sa za niečo co sa ani neudialo, to ide len na tvoj účet.
@lenkakravcova
takže mám chodiť zahalená aby som niečo nespustila? 🤦♀️ to vážne tu toto predkladáš ako fajn nápad?
@lenkakravcova Spúšťačom čoho? Ak som spúšťačom toho že sa chlapovi postaví a on ma tým nijako neobťažuje je mi to jedno. Ak to vyvolá nevhodné správanie zo strany muža je môj názor jednoznačný, vina nie je na strane obete nevhodného správania alebo trestného činu, je iba a jedine na strane páchateľa.
@viestta myslím, že o rukávy vrámci spoločnosti nejde. 🙂 So všetkou úctou, skôr ide iba o to zahalít si výstrih, stehná. Obliecť sa proste slušne (čo si nemyslím, že ty nerobíš). Viac už každý podla vlastného svedomia.
To je trochu dis-nazor. Lebo aj tí, ktorí predávajú alkohol, sa ohanaju tým, že oni nie sú zodpovední za alkoholizmus v krajine. Ti ktorí prevádzkujú herne, sa ohanaju tým, že nemôžu za gemblerov. Ale keď si to človek rozmeni na drobné, majú na tom značný podiel viny, za ktorý budú niesť individuálnu zodpovednosť.
@lenkakravcova
akú spoločnosť máš na mysli? tu svoju moslimskú?
nemám info o znásilneniach vo svojom okolí....napriek tomu že je hic a ženy chodia pomerne odhalené.
@lenkakravcova "Zamyslenie sa v tom videu mieri skôr na vlastnú zodpovednosť na seba. Či žena chce, alebo nechce byť tým spúšťačom pre opačnú stranu"
Ak chce byt zena spustat na kategoriu muzov ktorych zaujimaju stehna pod vulgarnymi roztrhanymi riflami ..nech ide do toho.
Ak chce zena pritahovat kategoriu inych chlapov, ktory skratka maju veci pod kontrolou, tak si da polo trickove saty a mokasiny....
Vies ale volba musi byt na kazdom individualna aj na muzovi a aj na zene. Co si ona oblecie a co si on vyberie....
@lenkakravcova
ja nič nepredávam a muži v mojom okolí nie sú nadržané prasatá.
@lenkakravcova Aj keď sa budem na ulici promenádovať nahá tak to nikoho nevyviňuje ak sa na mne dopustí sexuálneho násilia.
@lenkakravcova moja zlata, statistika o fungovani rodin je len presne spracovanie nepresnych cisel. To co sa v rodinach deje alebo nedeje sa do statistik nedostane. To ako rodiny funguju nikto zvonka nevidi.
A to co sa deje v domoch, ktore ani okna do ulice nemaju, kde cudzi clovek moze vstupit len s povolenim muza, kde cudzi nikdy nevstupi do zenskej casti domov, a cudzia zena nevstupi do muzsej casti, to vedia len ti a tie co v tych domoch ziju (a nikomu to nepovedia). Zdanie klame. Aj vo vasom moslimskom svete sa deje to iste co vsade inde, len sa to deje za zavretymi dverami. Ale to vobec neznamena, ze v tom vasom svete to funguje lepsie.
@lenkakravcova Za mna, urcite by nezaskodilo keby sa zeny tak neodhalovali. Ale niektore si prave tym potrebuju dokazovat ake su kusy, ako po nich muzi furt slintaju. Sukne tzv. podpi...ovky, cecky dobre ze same nevyskakuju z tielocka, ale chlap sa ma ovladat. No ovladaj svoju mysel, ked sa ti z kazdej strany pcha pred oci nahota. Sa cudujem, ze si poniektore vobec zamykate auto. Sak sa ma ten clovek (potencialny zlodej) ovladat predsa. Takze kludne si ho nechajte otvorene. Urcite sa vsetci ovladnu, a ked nie ich problem, ze ? Ani v poistovni by to nepreslo. Mas si ho zabezpecit. Takze ano, aj zeny by mohli viac uvazovat v tom zmysle: viem, ze muzi su, aki su od "prirodzenia" ( viac vizualni, rychlejsie vzrusivi, viac testorenovi, sexualni) tak proste nebudem za kazdu cenu provokovat nejakym totalne vulgarnym outfitom. A potom, ked ma blbe poznamky, lebo sak neda sa nevsimnut niekoho kto je viac holy ako obleceny, tak si poviem "pchh, ma sa ovladat uchylak jeden hnusny!" Ale to, ze mne cecky trcia von a vidno mi dobreze ne medzi nohy to uz nevadi, to je v poriadku, lebo " ja mozem", " ja sa budem obliekat ako chcem", "nikto mi nebude hovorit, co si dam na seba" a pod. frazy. Vela krat je to vlastne hlupost zien. Ked viem, ako muz funguje, tak sa podla toho zariadim. Ale samozrejme, zalezi, co vlastne chcem dosiahnut, aky signal chcem o sebe vyslat do okolia.
@lenkakravcova " ktorej spoločnosti štatistický lepšie fungujú rodiny?"
Tak podla statistik v spolocnosti v ktorej su zeny zahalene, bez prace a povacsine zavisle od pana manzela (a tym padom bez nazoru).
"z oficiálnych štatistík vyplýva, že na Slovensku pripadá 1,6 znásilnení na tisíc obyvateľov"
Myslím, že slovenská spoločnosť nie je islamská
Oproti tomu neslávna SA len pre porovnanie:
"In 2002, there were 0.3 reported rapes per 100,000 population" (môže tam byt za to až trest smrti, tak možno o to hra rolu).
@lenkakravcova niečo pravdy bude...keď sa otupia receptory , tak človek potrebuje stále vyššiu a vyššiu dávku, aby ho niečo vzrušilo 😕
@number19 Máš pocit, že keď som zahalená, závislá na manželov o plate, tak nemám svoj vlastný názor? 😶🤔 Ja to naopak beriem kus ako privilégium, že sa nemusím naháňať v práci, ale mám čo potrebujem, aj čas na všetko, čo chcem. Nejako nechápem, ako to súvisí s témou. Ja tam súvis nevidím (aj odhalená žena môže byť neschopná i schopná, rovnako tak zahalená).

@viestta hmm, neviem. Ono to bude podľa toho kde co média posúvajú. Ja sa viac stretávam s ochranou a propagáciou práv zien a pod.