icon

Názor na video - Prečo by sa ženy mali zahaľovať?

lenkakravcova
3. júl 2023

Čo si myslíte o tomto videu?
Prosím, nech sa diskusia nezvrhne do toho, že sa tu začnú ženy hádať navzájom o tom, prečo sa niekto zahaľuje alebo prečo niekto iný chodí v tielku (vynechať osobne útoky).. Konkrétne aký máte názor na to, čo daný nuž vo videu prezentuje? Stotožňujete alebo nestotožňujete sa s tým v názore a prečo? Ak sa s niečím nestotožňujete, tak s ktorou časťou videa a prečo?
Link na video:

sheila121
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
3. júl 2023

Súhlasím, že muži sú obvykle vizuálnejšie zameraní než ženy. Nesúhlasím, že by som ja za to mala preberať nejakú zodpovednosť alebo sa nejak prispôsobovať tomu, čo je problémom niekoho iného. Vzruší cudzieho muža pohľad na mňa, či už v obchode, na pošte, v kaviarni alebo na kúpalisku? Je mi to jedno. Aj keby si so mnou v jeho fantázii dal päť čísel "do každého otvoru", nie je to môj problém a nikdy to nebude môj problém 🙂

mamamasama
4. júl 2023

@domak2 nie. On tam hovori, ze zeny to nemaju sancu pochopit, prave kvoli tomu, ze podla neho je to neporovnatelny pomer. Ale ako chlap moze vediet ako to vnimam ja? Bol v mojej hlave?

mamamasama
4. júl 2023

@lenkakravcova ja len k tomu alkoholu. Zila som v moslimskej krajine s praktizujucimi "veriacimi" 😅 Vies kolko krat Alah nic nevidel? 👌😅 Nemalo sa pit na verejnosti, tak vsetci chlastali z papierovych poharov, namiesto flias. Nechodili do krcmy, ale do liquer store a potom sa slo na more. Z 10 moslimov, bol mozno jeden, ktory vieru aj vyznaval. Vidis to velmi ruzovo.
A k obliekaniu? Nerobte z chlapov zvierata. Je mi jasne, ze nechodis do fitka, ale ak by si tam niekedy bola, tak 90% zien je tam len v podprsenke a elastickych sorkach, ktore su doslova zarezane v zadku. Ak by boli vsetci chlapi taki, ako to ten nadrzany pan vo videu opisuje, tak by neboli schopni ani cvicit. Prave to, ze vo vasej kulture nutite zeny, aby zahalovali kazdy kusok svojho tela, burcujete u nich vacsiu fantaziu. A preto potom slabsi jedinci pozeraju figurinam pod sukne. Nasi chlapi vidia zenske telo denne. A ako bolo spomenute vyssie. Su tym presyteni a preto podla vyskumov klesa aj ich libido. ✌️

slovakboy
4. júl 2023

@lenkakravcova to video je pravdivé, je to vlastne vedecky dokázaný fakt. Nemyslím si že by sme mali meniť zvyky zaužívané v našej kultúre. Toto nie je otázka náboženstva ale kultúry. Možno raz budeme žiť v kultúre že ženy budú chodiť hore bez. Keď to ľuďom nebude vadiť. Ma to všetko aj pozitíva aj negatíva. Nič sa nemá znásilňovat som za slobodu. Kto chce chodiť zahalený nech chodí zahalený a platí to aj pre krajiny. Ak je tam kultúra zahalovania treba to rešpektovať. Ale ak u nás v lete chodia ženy v minisukniach rad sa pozriem som rad že žijem v takej kultúre a necítim že by som kvôli tomu bol menej výkonný v posteli. Áno prah vzrusivosti sa mení a mna minisukni nevzruší tak intenzívne ako moslima. Ale načo sa tým trápiť nie je to až taká dôležitá vec a nerobí to mužom a ženám až taký problém aby sme museli teraz zahaľovať ženy. Násilníci budú znasilnovat ženy či budú zahalené alebo odhalené. V slobodnej kultúre musí byt jedinec ale zodpovednejší a niekedy musí odolávať aj tlakom reklamy porovnávania sa atd. To sú negatíva slobodnej kultúry. Napriek tomu mám radšej slobodu ako zákazy ktoré ma maju ochranit pred nezodpovednosťou.

tenerifka
4. júl 2023

@tenerifka fu tak to je extrémne opačný názor presadzujúco utlacanie opačnej strany.
Za mňa nemorálne. Dosť. Ja som názoru, že si máme vzájomne pomáhať k tomu, aby spoločnosť a rodiny v nej fungovali.

@lenkakravcova ale ty si ma vobec nepochopila, ja tento vyvoj ani nepresadzujem, ani s nim nesuhlasim. Ja len pisem, ze to tak jednoducho bude, lebo spolocnost k tomu postupne speje. Za to ale ja nemozem, ani ty, ani nikto z nas jednotlivcov, je to proste vyvoj meniacej sa spolocnosti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dahliaa
4. júl 2023

@mamamasama Pokud pili alkohol, tak asi zase tak praktikující muslimové to nebyli... Jinak zase má zkušenost, když jsem byla v muslimské zemi a měli jsme s manželem svatbu, tak z asi 300 hostů (muslimů) nepil alkohol vůbec nikdo. Je muslim a muslim. Také jsme jen lidé.

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@number19 To ale neznamená, že ak je niekde narodený, že toto považuje za správne. Ja tiež nepovažujem za správne, aby som sa napr dotýkal cudzieho muža, takže vopred (ak stihnem) na rozlúčku alebo pri vítaní kyvem, aby nedošlo k tomu, že musím podávať ruky. Raz za čas ma niekto prekvapí skôr, ale tí neznamená, že sa nepokusam o to, urobiť to správne podľa svojho svedomia.

A keď si mala výstrih.. No tak to je ešte o dôvod naviac. To sa na teba nesmie ani pozrieť. Tak ako by s tebou akože komunikoval, keď Korán mu prikazuje v tom prípade pozerať do zeme?? 😀

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@anonymanonym Nie, kvôli tomu nie. Jedine k by to bolo kvôli tvojmu vlastnému chceniu a svedomiu. 🙂 inak by to zmysel nemalo a nemá.
Na o by bolo odstránenie alkoholu z krajiny, keby s tým ľudia nesúhlasili a doma si ho potajomky vyrábali?
Dokiaľ ľudia nepochopia načo dane zákony sú, je zbytočné ich nejakým spôsobom stanovovať zákonom ako pevné. Ľudia najprv musia pochopiť prečo to tak ma byt. A to môže niekomu trvať aj roky. Ak ale Boh dá, časom pochopia.

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@haley7897 To chápem, ak sa jedná o pracovnú záležitosť, na konci ale ona napísala, že mala výstrih.. Tak ktovie co všetko uvádza a co nie. Bolo by to zaujímavé vypočuť si z opačnej strany.

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@elizabet173 A aké má tvoja rodina skúsenosti? Prečo tam žijú, keď je to tak také zlé? 🙂

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@viestta Áno, to máš pravdu. V islame žena a muž nebudú nikdy rovnakí. Každý z nás má ine práva a povinnosti.
Muži nemajú menštruáciu, nerodia deti, nemajú právo preto nepracovať a nezivit rodinu. Maju iné zodpovednosti ako ženy. Boh nám to určitým spôsobom rozdelil.. A nejako to funguje. Naše spoločnosti rastu a prosperujú.
Vzdy je to len a len na ľuďoch, či sa rozhodnú to študovať, nasledovať a prijať, alebo nie.
Každý z nás, aj ty, máš na to právo. A zároveň za to svoju osobnú zodpovednosť.

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@number19 na Slovensku sa k islamu hlasi už viac než 4tis Slovákov.. Podľa sčítania. 100 ľudí a 4000 ľudí je trochu rozdiel.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@mamamasama Do fitka máš pravdu, že nechodím. Našťastie mam fajn metabolizmus, tak nemusím. 🙂
Viem, že v islamských krajinách žijú aj papierovo veriaci, tak ako u nás. Takže mi nehovoríš žiadnu novinku. O tých ale moja viera nie je. Asi ani ty sa nepozeráš na papierových veriacich svojej viery ako na ukazatela daného vierovyznania.

Co sa týka toho posledného, myslíš, že kvôli tomu majú ženy problém, že muž s nimi nechce nič mať (tu na MK skoro každý týždeň taka téma), lebo si zvykli na polonahe modelky a mladšie polonahe ženy a tak ich doma ta ich už nedokáže nalákať do postele? 😀 Či ako to myslíš?

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@elizabet173 Z akého dôvodu tam žijú?
Lebo ak je niekomu niekde zle a hlavne ak neuznáva hodnoty danej oblasti, tak zvyčajne ide raz dva preč. Či sú dôvodom peniaze? 😶

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@slovakboy vďaka za názor. 🙂

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@tenerifka Ak by som zašla do takej rétoriky, tak by som napísala, že o 150r bude v Európe prevládať islam a tvoja prognóza sa nenaplní. Ale je to zbytočné písať také veci, bude čo bude.

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@anonymanonym Myslíš, že keby si mala dlhé šaty, tak by sa stalo to iste?
Podľa teba to bolo slušne oblečenie, podľa niekoho iného vôbec.
Ako smaozrejme to toho blbca neospravedlňuje! .Ale možno by sa ti to nestalo, keby si sa viac obliekla a na takého blbca pritom všetkom narazila.
Pozri toto, bol to sociálny experiment v New Yorku

https://www.youtube.com/watch?v=mgw6y3cH7tA
lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@cosmic_origin Myslíš ze kotlebovci budú súhlasiť tiež? 😀

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@puklica13 Mňa zase vcelku prekvapuje, ak sa niekto hanbí za svoj názor natoľko, že sa nepodpíše, reaguje pomaly urazkami bez podpisu.
Keby si toto napísala pod svojim oficiálnym menom, napísala by si to?

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@kikusha2212 Vďaka za názor 🙂

lenkakravcova
autor
6. júl 2023

@thoughtfulweirdo vďaka za názor. 🙂

tenerifka
6. júl 2023

@lenkakravcova
Ak by som zašla do takej rétoriky, tak by som napísala, že o 150r bude v Európe prevládať islam a tvoja prognóza sa nenaplní. Ale je to zbytočné písať také veci, bude čo bude.

Ja ale pisem, co tu bude ovela skor. A prosimta, nestras s islamom,to uz radsej nech nas ovladne AI nez stredovek ja dufam, ze o 150 rokov nebude ziadne nabozenstvo

viestta
6. júl 2023

@lenkakravcova nuz ja budem radsej zit v kulture, ktora berie zenu a muza ako dve rovnocenne bytosti, ktore samozrejme maju iste biologicke obmedzenia ale v kazdom pripade o sebe mozu a maju pravo, dokonca povinnost, nie pravo, rozhodovat same.

mondolina
6. júl 2023

@lenkakravcova
odpovedz...úprimne si želáš, aby tu bol Islam? v našej krajine? ako náboženstvo, ktoré je v prevahe?

anonymanonym
Autor odpoveď zmazal
haley7897
6. júl 2023

@lenkakravcova mohol s nou normálne komunikovať aj sa na ňu pozrieť (samozrejme nie zizat na 🐐🐐), podstatné je s akým zámerom a myšlienkou na ňu pozerá. Vieš, západný štýl obliekania je súčasťou kultúry ktorú treba akceptovať keď sa sem niekto rozhodne emigrovať. Nieje žiadnym tajomstvom, každý vie do čoho sem ide. A že sem kvôli častokrát veľmi ťažkým podmienkam v domovských krajinách rozhodnú premiestniť mnohí. A potom sa nájde percento ktoré sa na našu kultúru a demokraciu (z ktorej sem prišiel benefitovat) pozerá zvrchu. Nerozumiem. Práve naša mentalita a možno aj benevolentnost a predovšetkým tolerancia je dôvodom prečo sa tu cítia bezpečne. Boh nás rozdelil do národov a sme rozdielni aby sme sa jeden od druhého učili, nie odcudzili.
Som muslim rovnako ako ty. Islam je nádherné náboženstvo, je súčasťou môjho života a nechcela by som žiť inak. Prijať Islam však neznamena zmeniť kultúru akoby bola jedinou správnou cestou. Je rozdiel medzi Islamom a dogmami či extrémizmom. Ženy sa nemajú zahalovat od hlavy po päty, burka nikde v Qurane nieje a co je "modest" je v závislosti od normy tej ktorej kultúry.

lenka567899
6. júl 2023

@haley7897 som muslimka a hijabi a súhlasím s tebou na 100%, kompromis sa musí hľadať vždy a ako sa Muslim správa to je pre ne-muslima vždy Dawah