Daňové priznanie - nezamestnaná

rodinalel
7. jan 2025

Dobry den prosim o radu… od 1.10.24 som nezamestnana -poberam davku v nezamestnanosti.
Viem ze musim podat danove priznanie… moja otazka znie ci mam narok aj na uplatnenie danoveho bonusu na zaplatene uroky na hypoteke ( teraz by to bol 3 rok co by som si uplatnila). Alebo taky danovy bonus na dieta- ked som bola zamestnana som ho poberala mesacne k vyplate…. Dakujem kazdemu z radu…

lienockak
7. jan 2025

@rodinalel ak spĺňaš podmienku výšky ročného príjmu na uplatnenie DB na deti a na DB na zaplatené úroky z hypotéky, tak máš nárok na oba DB aj v mesiacoch 10-12/2024, keď si bola nezamestnaná.

ikonica
7. jan 2025

A staci ked poziadas posledneho zamestnavatela o rocne zuctovanie... Ale musis dolozit vsetky potrebne doklady... Do 15.2. tusim.

rodinalel
autor
8. jan 2025

@lienockak to je prosim ta ta suma necelych 3000 eur,ano? Dakujem velmi za radu

lienockak
8. jan 2025

@rodinalel ten výpočet DB je zložitejší, je stanovený percentuálnym limitom základu dane v závislosti od počtu detí. Ak požiadaš bývalého zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane do 15.2. ako tu bolo spomenuté, budeš mať preplatok skôr ako keby si si podala daňové sama.

rodinalel
autor
11. jan 2025

@lienockak uz som aj zavolala byvalemu zamestnavatelovi … urobi mi on danove …. Ako ste povedali….dakujem za cennu radu… pekny den 🙂