Je potrebný súhlas oboch rodičov na zrušenie poistky dieťaťa?

smesmesmejko
12. máj 2014

Ahojte, vopred dakujem za akykolvek prispevok! Chcela by som sa opytat, ci mi niekto nevie povedat, ci na zrusenie poistky dietata je potrebny suhlas obidvoch rodicov??? Partner je rozvedeny, svojej byvalej manzelke plati vyzivne ako ma predpisane sudom. Bohuzial ale prednedavnom prisiel o pracu a zatial pracuje len na dohodu, tak ziadal sud o znizenie vyzivneho s tym, ze okrem vyzivneho plati dietatu kazdy mesiac aj poistku, ktoru uzatvarali po narodeni dietata... samozrejme to sud neakceptuje a "nezaujima" to ani jeho byvalu, ale financne nam to naozaj dost blbo vychadza, tak sme sa informovali o zruseni tej poistky a "makler" nam tvrdil, ze na jej zrusenie je potrebny suhlas oboch rodicov... je to pravda??? To naozaj neexistuje moznost zrusit poistku, ani v pripade, ze uz nie su manzelia...? Byvala s tym suhlasit urcite nebude...

25daniela
13. máj 2014

Ale samozrejme, ak prestane platit, zanikne...

sonulik1
13. máj 2014

Pracujem v poistovni a su typy poistiek kde musia rusit obaja rodicia, su to ale vacsinou starsie typy zmluv. A ked prestane platit, bud sa poistka zrusi uplne alebo sa uvedie do tzv.redukcie kedy nemusi dalej platit ale peniaze z nej sa hned nevyplatia ale zhodnocuje sa tam nadalej to co je nasetrene a o zrusenie a vyplatu odkupnej hodnoty treba poziadat.

nika1020
13. máj 2014

@sonulik1
Hej ziada o nu poistnik, teda ten kto ju plati.
Ja som zakonny zastupca,poistnik otec je dietata..;
Zrusil poistku a mna sa nikto nepytal...dozvedela som sa to nahodou ze dieta uz poistene nie je...takze treba sa informovat v poistovni.som rozvedena s otcom dietata a nie som poistnik.ocko si urobil s peniazmi dietata co chcel.teda s odkupnou hodnotou...

smesmesmejko
autor
14. máj 2014

@danielahamar boli ste obaja uvedeni ako poistnici??? alebo tak ako som spominala vyssie, jeden poistnik a druhy rodic s dietatom ako poistene osoby?

smesmesmejko
autor
14. máj 2014

@sonulik1 Vedeli by ste mi podla uvedenych informacii povedat, ci ide o ten typ zmluvy, ktory musia rusit obaja rodicia? to neexistuje ziadna "poistka" v poistke, ak su rodicia rozvedeni...?

sonulik1
14. máj 2014

No naisto to neviem, to by som tu zmluvu musela vidiet.k zmluve by ste ale mali mat zmluvne podmienky kde by to malo byt definovane. Kazdopadne ked ste boli na kamennej prevadzke tam by to mali pracovnicky mali vediet spravne. Ked Vam pripadali nedoveryhodne skuste poziadat o pisomne vyjadrenie - na to by mal odpovedat priamo odborny usek ktory riesi len zivotne poistky a musia vam poslat pisomne vyjadrenie ktore bude urcite spravne.

diana70
26. máj 2014

@liz_lemon Kolegyňa vyššie má pravdu, poistku môže upravovať alebo rušiť iba poistník.

smarianka
26. máj 2014

Ahoj môj ex zrušil poistky deťom bez môjho vedomia. Aj ked som ho predtým žiadala aby ich len prepísal na moje meno. Poistky boli uvedené na jeho meno. Záleží ako je poistná zmluva spísana.

liz_lemon
26. máj 2014

@diana70 a pisala som snad nieco ine?

diana70
27. máj 2014

@liz_lemon však som vás pochválila 😉

lubomirspetko
11. jún 2014

Dobrý deň, zmluvu môže vypovedať poistník ako tu už bolo neraz spomínané. Ak poistníkom nie ste môžte prestať platiť. Zmluva zanikne po 3 mesiacov odkedy ju nezaplatíte. Za tieto 3 mesiace má poisťovňa právo žiadať poistné (vaše dieťa bolo stále kryté) ale aj úrok z omeškania ktorý je uvedení v sadzobníku poplatkov. Ten úrok nebýva moc veľký...