Ktoré plienky sú najlepšie pre novorodenca?

samdom
18. mar 2018

Dobrý deň milé mamičky.
Som budúci otec a čakáme s mojou žienkou naše prvé dieťatko(dcérku). Keďže sa termín pôrodu blíži chcel by som sa vás opýtať aké plienky sú najvhodnejšou a najlepšiou voľbou pre novorodenca. 😊👨‍👩‍👧

deti95060810
18. mar 2018

my sme kupovali z Tesca...Susedia z Lidlu... Sem tam sme kúpili aj z DM - drogérie....rozdiel žiadny - aspoň u nás

galixx
18. mar 2018

To je individualne, niekomu sadnu hociktore, ine deti mozu mat reakciu na plienky. My sme kupovali moony ekoplieky, boli jedine z ktorych sa nevyhadzal

emao
18. mar 2018

tak ja pampers moc nemusím ..my len z lídlu pouzivame od narodenia.. malá keď sa nepokaka, tak vydrží jedna plienka celú noc..

senta_sofia
18. mar 2018

@samdom je to cisto na vas a hlavne na dietati, nemusi tolerovat vsetky. Bella Happy maju novorodenecke s vyrezom na pupok, kupte balenie jednotiek do porodnice a potom uvidite podla porodnej vahy, mozno pojdete rovno na dvojky.

zoana
18. mar 2018

za mňa látkové - žiadna chémia, prdelka môže pekne dýchať. Teraz mám druhé dieťatko a ani pri jednom neviem čo sú zapareniny.

ellaafi
18. mar 2018

Hlavne je to individuálne, každé dieťa reaguje odlišne, ale aspoň všeobecne poradím. Nekupujte hneď zásoby, na začiatok jedno balenie "newborn" a podľa toho sa rozhodnete aké ďalej 😉. Dnes sa už dajú plienky kúpiť každý deň keby to bolo nevyhnutné

zapka21
18. mar 2018

látkové v kombinacii s bezplienkovou komunikačnou metodou (BKM, diaper free method, ellimination communication) - ekologicka+ekonomicka uspora + zdravotne benefity, navyse, dietatko pri tom nie je naucene na plienku, takze "odplienkovanie" ako bezni rodicia zazivaju neexistuje.

roselyn
18. mar 2018

My sme kupili tentokrat na zaciatok Lidl plienky (mame balicky jednotky a dvojky do Nsp). Pri prvom babatku sme mali pampers sensitive (neskor pri vacsej velkosti dcerku zacalo osypavat od nich) a tak mi jedna pani poradila Lidlove plienky a tak sme presli na nich a pouzivali sme ich uz potom cely cas 😉 Nam robili dobre az do odplienkovania. 👍 Takze sa spolieham, ze aj teraz bude vsetko v poriadku. 🙂

samdom
autor
18. mar 2018

Dakujem všetkym za vaše rady. My sme dostali od buducej babičky Pampers premium care no poprečitani viacero stažnosti vo mne vzbudili nedôveru. Kedže som bol zvedavy tak som balenie rozbalil a začal tak niak laicky skúmať jednu plienku. Material sa mi zdal byť celkom jemný no po bokoch ako je priestor na nožičky mi to prišlo celkom drsne nato aby to malo dieta na sebe a mam pocit ze by to dosť draždilo pokožku medzi nožičkami. Potom som do nej nalial vodu vpila pekne neprepustila ani kvapku no po minutke to začalo zapáchať ako peroxid alebo niaka chemikalia neviem čo to je no mam pocit že takto to byť nemá. Nechcem tejto značke niakym spôsobom poškodiť na mene ale umna to začalo vzbudzovať ešte väčsiu nedôveru.

veronikazoja
18. mar 2018

naša dcérka od začiatku používa z DM-ky babylove, sú mäkké a dobre sajú a páčilo sa mi aj to že vzadu majú akoby gumičku, takže keď sa začala hýbať lepšie sa jej prispôsobili a nerobili jej vzadu fugu ale hlavne sa po nich nevyhádzala, dostali sme aj papmers plienky biele a zelené balenie, jedny som vyhodila hneď lebo len čo som ich rozbalila tak to bol neskutočný smrad, a druhé som vyhodila tiež lebo sa malá po nich vyhádzala

zuzanaete
18. mar 2018

@samdom Mame vyskusane pampers, babylove a tesco. Pampers najvacsia chemia. Smrdia. Babylove a tesco nesmrdia, ale babylove viacej vydrzia plus maju vzadu pasik. Nikto nechce dieta nechavat cely den v jednej plienke, ale vydrz oceni v noci, ked je uz dietatko trosku vacsie a v noci nekaka, tak sa nemusi vyrusovat v noci prebalovanim.

pininka
18. mar 2018

My sme vzdy zacinali s pampers a neskor bud babylove z dm, alebo teraz z lidlu. Mama mi teraz kupila pampers po dlhom case a priserne smrdia.

janci05
18. mar 2018

Ja som si do pôrodnice brala Bella Happy a aj potom neskôr som ich používala, keď bol syn väčší.

samdom
autor
18. mar 2018

Takže možnosti je veľa dakujem vám všetkým za vaše rady, niet nad skúsenosti ešte raz veľká vďaka nech su tie vaše malé veľké lásky zdravučké 😊😊😊

silvia3009
18. mar 2018

Neviem aké bude veľké bábo, ale do pôrodnice sú fajn aj veľkosť 0.. my sme mali 3 kg a pouzivali sme ich asi prvé 2 týždne. Za mňa Tesco hrôza. A spokojnosť s Heppy Bella, Babylove, Pampers Premium Care. Lidl neviem..nemali sme ich.

pehavcek
18. mar 2018

My sme tiez dostali pampers premium care ale kupili sme pre istotu aj babylove. Maly sa nam od pampersiek vyhadzal takze sme pouzivali babylove, neskor Happy a napokon lidl. Tiez si myslim ze pampers su najviac chemia lebo nas drobec zareagoval vzdy len na pampersky. Ostatne nech sme mali hocijake tak boli ok. Ale treba vyskusat. Poznam deticky ktore znesu iba pampers.

miriama11
18. mar 2018

@samdom no pampers som davala starsej najprv premium potom modre, stale mala zaparenu ritku , striedala som krem za kremom ale plienky nie .potom som dala babylove a bolo ok.teraz pri mladsej som pampers ani nekupila a kazdemu som povedala ze pampers aby mi nenosili.ale nasli sa aj tyky.tak ich davam na striedacku iba raz za cas.ina babylov z DM je super alebo pouzivame DADa plienky z polskej biedronky.su super a nie su drahe.ale videla som aj nove lidlove a sa mi na prvy pohlad zdali fajn.

miriama11
18. mar 2018

@samdom ale do poridnice som mala chicco a super su tiez.

sashenocka007
18. mar 2018

pri prvom som pouzivala len pampers premium, neskor zelene a bola som spokojna pouzivam ich aj pri druhom len biele nie polske ale nemecke. a tiez som bola celkom spokojna s bella happy az na vacsie mnozstvo stolice jedine s pamperskami nemali kako az na chrbte dobre saju. no a pampers vlhcene sensitive kupovane na slovensku neodporucam obom synom drazdili zadocek osvedcili sa mi vlhcene wet wipes z lekárne dr. max

anavis17
18. mar 2018

Jednoznačne pampers premium care

lea1989
19. mar 2018

Dobrý deň.
Ja som používala pre krpca Bella Happy hneď od začiatku až pokým sme sa odplienkovavali. A tak isto chcem zostať pri tejto značke aj pri druhom bábätku keď sa nám narodí. Ale tak záleží aj od bábätka ci nedostane alergiu. Treba skúšať.

matazirafa
19. mar 2018

Bella Happy alebo Dada premium určite odporúčam, tie lidlové napríklad su čistá katastrofa. Ale každý si musi nájsť to svoje.

roselyn
19. mar 2018

Myslim si, ze vyber je individualny a to na kazdej mamine a dietatku. Hlavne, aby dietatko sa nezaparovalo a nedostalo alergiu. Treba vyskusat, co bude pre dietatko najlepsie 😉 Kazdemu je dobre nieco ine 🙂

katka1416
19. mar 2018

Ja som pri oboch dcerach zo začiatku pouzivala pampers, a ked sme prechádzali na 2ky tak lidl.

zuzkaluk
19. mar 2018

Do pôrodnice sme kvôli výrezu na pupček mali Bella Happy a boli sme spokojní. Používali sme ich aj neskôr. Spokojní sme boli aj s Pampers premium care. Avšak neodporúčam zelené pampersky. Hneď sa prečúrali, smrdeli. Teraz sme mali Dada premium a hoci si ich veľa ľudí chváli, nám sa po nich malý osypal, tak sme sa museli vrátiť k Pampers premium care. Takže odporúčam Bella Happy a Pampers premium care.

misinka0611
19. mar 2018

Plienky , nekonečna téma. Pampers detto. Bud ich miluješ alebo nenavidis. Ja som do pôrodnice brala Babylove. Vyskúšala som Pampers, Babylove, Dada. Ani s jednými nemam problém. Vlastne este Bella Happy tie boli nejaké menšie a tie mi precikal.

Treba zobrat tie, co su sympatické a hotovo.

zuzanad1989
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabi134
15. máj 2018

Aj za mna do pôrodnice a na domov na začiatok bella happy s vyrezom na pupček sú super za mna top, potom sme prešli na pampers premium care lebo happy sa začal prekakavať, vyskúšali sme aj hagies fajn, dm sú dosť vatove nesaju dobre, teraz používame 4 pampers premium care dobre sajú

mirka2611
18. nov 2019

Za mna su top pampers premium

sonnenshein
18. nov 2019

@samdom Ja som pouzivala pri oboch Pampers, a absolutne bez problemov. Krasne pili, ziadne zapareniny. Raz som pouzila pozicanu Tesco plienku, a cele zle, svrbelo, palilo, minula som polovicu sudokremu, kym zacervenanie zmizlo.
Takze ano, co dieta, to individualita....