Ahojte. Jedna známa tvrdí ze mi poslala list prvou triedou v stredu a dnes mi písala, že uz jej prišiel naspäť, že adresát neznámy. Nejak sa mi to nezdá , veď tam je nejaká lehota nie ? Ďakujem
keby neklamala tak predsa nema dovod ti to neodfotit.A ak by aj poslala prvou triedou v stredu,mohlo to prist tebe vcera ale dnes by sa jej to urcite nevratilo.
mne sa takto vratil list, ked mi odpadla adresa prijimatela, co som mala nalepenu- nastastie moja adresa (odosielatela) tam bola, takze sa mi to vratilo okamzite, inak nie je dovod
Pockaj ale na 1triedu nedostanes ziadne cislo slesovacie, nic. Akurat tam nalepia nalepku 1.trieda. A teoreticky to je ozaj mozne, ja ked poslem aj vecer pred piatou 1 triedu druhy den je doručená
Akože to by bola iná rýchlosť pošty v pondelok pošle a v piatok ho na späť, odberna lehota je 18 dní pre prijímateľa. Prišiel by vám žltý lístok, že to máte na poste. Vám zrejme ani nič neposlala.
urcite sa jej to takto rychlo nevratilo a vyhovorka ze dieta popisalo...hm,to je take klasicke-pes nam umrel,pol dediny s nim,som v nemocnici a podobne hovadiny.
@monnystar pri "adresat neznamy" nedrzia zasielku na postre 18 dni. Posielaju ju hned spat
ja posielam doporucene zasielky a aj ked je adresat neznamy, tak to chvilu trva, neposielaju to spat 1. triedou
@maialeo 1 trieda nema sledovacie cislo
@sasanka605 tak čo chce riešiť, keď nemá podacie číslo? Akože ČOOOOOO vyrieši na MK? Denne, sústavne DENNE tieto zbytočné diskusie. Neuveriteľné.
@sasanka605 ak nie je zasielka doporucena, hodia ju do schranky.. Ak je doporucena a adresat nie je doma, dostsne adresat zlty listok... Pochybujem ze nedorucena zasielka sa tak rychlo vratila spat... A odosielatel musi uhradit postovne za vrstenu zasielku.
@ikonica to bolo pre mma? Ja len pisem ze teoreticky to je mozne, ci to bolo tak v tomto prípade ja netuším. A ze ak je prva trieda, lebo autorka nepisw že doporučene, tak jej nema dat ake sledovacie cislo.
A teda ak ju "nenasli" na schrankach alebo co
@sasanka605 pardon nechtiac som ta oznacila
@sofiajaj nám sa stala podobná vec. Starka mi pre moju sestru poslala obyčajne obálku s nejakými prefotenymi článkami(čiže úplne nepodstatnu vec)😀 a tiež sa jej to hneď vrátilo, že adresát neznámy, aj keď adresa bola dobre, aj mám meno na schránke. U nás sa casto menia poštárky, tak podľa mna si poštárka nevsimla meno(vo vchode mame 48 schránok) a podľa toho, ako mi starka hneď volala, oni to na poste nejak nedržali a asi hneď poslali naspat(bolo to v rámci Bratislavy).
Ale ak neposiela doporucene, nepíše sa odosielateľ, iba adresát. Tak ako vedeli kam vrátiť späť list? Klame len sa tak praši
Veru ked je adresat neznamy,pride to na postu vedia to hned oznacit a este v ten den to ide naspat.
@sofiajaj List mohli okamzite poslat spat jedine vtedy, ak nebola spravne napisana adresa prijimatela. Mne tak raz hned odoslali spat balik, lebo bola zle napisana adresa a nemali ma ako kontaktovat. Takze podla mna ak je pravda to, co hovori, tak jedine preto, ze spravila chybu pri Tvojej adrese.
Nech ti odfoti obalku.Pripadne ak to poslala doporucene-ma podacie cislo