Neprijatá pošta - aká je lehota na prijatie, ak je adresát neznámy?

sofiajaj
14. feb 2020

Ahojte. Jedna známa tvrdí ze mi poslala list prvou triedou v stredu a dnes mi písala, že uz jej prišiel naspäť, že adresát neznámy. Nejak sa mi to nezdá , veď tam je nejaká lehota nie ? Ďakujem

maca1984
14. feb 2020

Nech ti odfoti obalku.Pripadne ak to poslala doporucene-ma podacie cislo

sofiajaj
autor
14. feb 2020

@maca1984 to mi práve nechcela odfotiť preto si myslím, že klame

viera
14. feb 2020

Ak ho posielala v stredu 1.triedou, stvrtok by si ho mala...Teoreticky je to mozne...Ako hovori
@maca1984 nech to odfoti a ak nechce, tak potom nie je seriozna a asi klame

maca1984
14. feb 2020

keby neklamala tak predsa nema dovod ti to neodfotit.A ak by aj poslala prvou triedou v stredu,mohlo to prist tebe vcera ale dnes by sa jej to urcite nevratilo.

sofiajaj
autor
14. feb 2020

@maca1984 povedala, že jej to popísalo dieťa ale určite nie tak aby tam nebolo nič vidieť...a to dá mi tiež nezdá že by sa jej to hneď takto vrátilo, preto som chcela vedieť koľko je tá lehota či niekto mal skúsenosť

alivoda
14. feb 2020

mne sa takto vratil list, ked mi odpadla adresa prijimatela, co som mala nalepenu- nastastie moja adresa (odosielatela) tam bola, takze sa mi to vratilo okamzite, inak nie je dovod

sasanka605
14. feb 2020

Pockaj ale na 1triedu nedostanes ziadne cislo slesovacie, nic. Akurat tam nalepia nalepku 1.trieda. A teoreticky to je ozaj mozne, ja ked poslem aj vecer pred piatou 1 triedu druhy den je doručená

monnystar
14. feb 2020

Akože to by bola iná rýchlosť pošty v pondelok pošle a v piatok ho na späť, odberna lehota je 18 dní pre prijímateľa. Prišiel by vám žltý lístok, že to máte na poste. Vám zrejme ani nič neposlala.

maialeo
14. feb 2020

@sofiajaj nech ti dá podacie číslo a cez stránku pošty si to vieš pozrieť... zbytočné výhovorky, strata času...

maca1984
14. feb 2020

urcite sa jej to takto rychlo nevratilo a vyhovorka ze dieta popisalo...hm,to je take klasicke-pes nam umrel,pol dediny s nim,som v nemocnici a podobne hovadiny.

sofiajaj
autor
14. feb 2020

@monnystar túto stredu poslala a vraj už sa jej to aj vrátilo dnes

veronikaszabova
14. feb 2020

@monnystar pri "adresat neznamy" nedrzia zasielku na postre 18 dni. Posielaju ju hned spat

kiwi3
14. feb 2020

ja posielam doporucene zasielky a aj ked je adresat neznamy, tak to chvilu trva, neposielaju to spat 1. triedou

sasanka605
14. feb 2020

@maialeo 1 trieda nema sledovacie cislo

maialeo
14. feb 2020

@sofiajaj ty čomu nerozumieš????? Pýtaj podacie číslo. Neviem, prečo si zakladala takúto zbytočnú diskusiu. Sú zákony, ktoré v tomto štáte platia.

mogaa
14. feb 2020

@sofiajaj prvá trieda neznamená že to poslala doporučene....mohla to poslať ako list a len 1trieda a ten sa hneď aj vráti....tam nie je žiadna lehota na prevzatie - len pri doporučených listoch....

maialeo
14. feb 2020

@sasanka605 tak čo chce riešiť, keď nemá podacie číslo? Akože ČOOOOOO vyrieši na MK? Denne, sústavne DENNE tieto zbytočné diskusie. Neuveriteľné.

julia2018
14. feb 2020

@sofiajaj možné to je, ako máte označenú schránku? Stačí, že zastupovala iná poštárka, ktorá nevie a poslala to späť

sofiajaj
autor
14. feb 2020

@julia2018 bývame na činžiaku takze označené je dobre

ikonica
14. feb 2020

@sasanka605 ak nie je zasielka doporucena, hodia ju do schranky.. Ak je doporucena a adresat nie je doma, dostsne adresat zlty listok... Pochybujem ze nedorucena zasielka sa tak rychlo vratila spat... A odosielatel musi uhradit postovne za vrstenu zasielku.

stela01
14. feb 2020

@sofiajaj za 3 dni tam a späť
Wau

sasanka605
14. feb 2020

@ikonica to bolo pre mma? Ja len pisem ze teoreticky to je mozne, ci to bolo tak v tomto prípade ja netuším. A ze ak je prva trieda, lebo autorka nepisw že doporučene, tak jej nema dat ake sledovacie cislo.
A teda ak ju "nenasli" na schrankach alebo co

ikonica
14. feb 2020

@sasanka605 pardon nechtiac som ta oznacila

lula313
14. feb 2020

@sofiajaj nám sa stala podobná vec. Starka mi pre moju sestru poslala obyčajne obálku s nejakými prefotenymi článkami(čiže úplne nepodstatnu vec)😀 a tiež sa jej to hneď vrátilo, že adresát neznámy, aj keď adresa bola dobre, aj mám meno na schránke. U nás sa casto menia poštárky, tak podľa mna si poštárka nevsimla meno(vo vchode mame 48 schránok) a podľa toho, ako mi starka hneď volala, oni to na poste nejak nedržali a asi hneď poslali naspat(bolo to v rámci Bratislavy).

kakika007
14. feb 2020

Ale ak neposiela doporucene, nepíše sa odosielateľ, iba adresát. Tak ako vedeli kam vrátiť späť list? Klame len sa tak praši

katuskapd
14. feb 2020

Veru ked je adresat neznamy,pride to na postu vedia to hned oznacit a este v ten den to ide naspat.

adri266
14. feb 2020

@kakika007 Co to rozpravas? Ja zadavam moju adresu odosielatela na kazdu obycajnu zasielku, ci je prvou triedou, ci druhou.

maca1984
14. feb 2020

@kakika007 normalne sa odosielatel pise,aj na obycajnu zasielku.

adri266
14. feb 2020

@sofiajaj List mohli okamzite poslat spat jedine vtedy, ak nebola spravne napisana adresa prijimatela. Mne tak raz hned odoslali spat balik, lebo bola zle napisana adresa a nemali ma ako kontaktovat. Takze podla mna ak je pravda to, co hovori, tak jedine preto, ze spravila chybu pri Tvojej adrese.

kakika007
14. feb 2020

@adri266 ale nie je to povinné. Tak prepáč, že som jednou z tých, co na obyčajnej poste moju adresu nepíšem, iba adresáta.