Príkaz na úhradu a peniaze na účte nie sú. Čo robiť?

katy318
21. nov 2010

Ahojte, vedeli by ste mi poradit?
Jedna pani mi posielala peniaze cez kamarata v banke Dexia v Ke. Bol jej vypisany Prikaz na uhradu (z jeho uctu na moj - aspon tak su pisane cisla uctov). Na prikaze je datum 11.11.2010, ale do dnesneho dna peniaze nie su na mojom ucte. Skontrolovala som, ci zadali spravne moje cislo uctu, ale je to ok.
Myslim si, ze peniaze zostali niekde stat.Moja banka mi odpisala, ze osoba, ktora mi posielala peniaze ma ist reklamovat prevod, ale ta pani nema zaujem tento problem riesit. A tovar som jej uz poslala - moj omyl.
Vedel by mi niekto poradit?
Dakujem za vsetky prispevky, Katka

pipinka17
22. nov 2010

Ahoj,
nejakú dobu som pracovala v banke,takže občas viem ako to funguje. Pokojne sa mohlo stať,že dotyčná nemala finančné prostriedky na účte, preto transakcia neprebehla. Ak banka obdrží prevodný príkaz, nikdy sa nemôže stať,že by transakcia neprebehla. Okrem toho, na príkaze môže byť dátum 11.11. ale je to dátum splatnosti ? Ak áno tak problém bude asi s tým ako som ti už hore napísala. A ešte-peniaze nemajú kde zostať 😉

kaktusik007
22. nov 2010

@katy318 suhlas s
@pipinka17 len este doplnim - potvrdeny prevodny prikaz sa vzdy da stornovat 😖 ono je to klamanie, ale zial takto fungoval aj moj davny davny zamestnavatel 😠 😠 😠 uplne veselo sa tym preukazoval, ze vsak ja som tie fa uhradil.... 😖
a este dalsia vec - peniaze maju kde ostat, mne sa tak stalo, zadala som zle cislo prijemcu, a peniaze nikde... ale po tyzdni necelom sa mi vratili spat na ucet ze neuskutocnitelna tranzakcia 😀 ale tiez to bolo o tom ze z uctu odisli, prijemcovi neprisli a som bola nevrla ze co je s tym... 😀
ano, spravila si chybu... stacil ti prevodny prikaz... na buduce sa ti to uz nestane.... ale ak to kupujuca fakt nema zaujem tento problem riesit, tak by som jej napisala "mile" hodnotenie, pretoze je to detto ako by za ten tovar vobec nezaplatila

pipinka17
22. nov 2010

No ja som myslela.,že namajú kde zostat,ak sú správne čísla účtov. má od teba najakú faktúrku? alebo niečo také?

luludia
22. nov 2010

katy a na prikaze z banky je riadne peciatka a podpis za banku? Pracovnicka v banke nepreveruje, ci majitel uctu, z ktoreho € maju odist ma dostatok prostriedkov na uhradu?

alami
22. nov 2010

@katy318 a ten príaz ti poslala predpokladám do mailu ako skopírovaný príkaz, áno? lebo taký si môže spraviť, už som čítala komentáre na MMB, že aj poslala potvrdenku o prevode (teda skopírovaný príkaz na úhradu) aj peniaze neprišli. Keď si platím z účtu, zadám príkaz, skopírujem ho (jednoduchým ctrl+c) a potom neodošlem - jednoduché ako facka. Kto chce oklamať, cestičku si nájde. to, že ti povedala, že bola priamo v banke môže a nemusí byť pravda, mohla to urobiť takto. Ak to nemieni ďalej riešiť, je to jednoducho klamárka, seriózny človek by to teda riešil, lebo by mu nedalo svedomie.
Jedna kupujúca tu na MK mi písala ako jej manžel poslal peniaze šekom, potom keď šek nechodil, že sa pomýlil v čísle účtu - píšem, že v akom, keď posielali šekom??? tak vraj na pošte chybu spravili, potom, že peniaze prišli na zlý účet a čakajú, kým im ich pošlú späť. - to ti niekedy rozum zastáva, - peniaze samozrejme nikdy neprišli.

cez čo si jej to predávala? ak cez MMB, minimálne by som napísala adminom, aby jej stopli účet, aj keď - peniaze ti to nevráti ☹

katy318
autor
22. nov 2010

@luludia Ahoj luludia, na prikaze je peciatka banky aj s datumom 11.11.2010 DOSLO. Datum splatnosti nie je vyplneny. Neviem, ci pracovnicku banky zaujima, ci ma majitel na ucte dostatok penazi - ale malo by.
Faktura to nebola, bol to predaj veci cez modrykonik. Bolo to posielane ako list 2. trieda, takze nemam od toho ziaden doklad.
Ja zavolam do mojej banky a podam reklamaciu. Uvidim co vybavim. Ak zistim, ze ma dotycna hlupo oklamala, urcite dam vediet na stranku, aby sa neoklamali aj dalsi ludia.
PS: na prikaze, ktory mi dotycna poslala, je aj rodne cislo a cislo OP toho chalana, cez ktoreho posielala peniaze. Mozno to by mi tiez pomohlo. Ale nechcem sa vlacit po policajtoch.
Baby, dakujem za rady 🙂 . Prajem vam, aby vas takyto ludia zdaleka obchadzali.
Katka

katy318
autor
22. nov 2010

@alami Ahoj, prikaz oskenovala a poslala mailom. Ale je to prikaz, ktory sa vyplna v banke. Je to mozne, ze ma dobre oklamala. Nastastie to nebola vysoka suma. Hneva ma to. Urobim, co sa da a ak peniaze nepridu, tak to mozem riesit jedine s adminom. Co ine?

kaktusik007
25. nov 2010

@katy318 😒 ano.. asi tak... ono proste prikaz prevodny podala, ale ked nemala peniaze na ucte, tak peniaze neodisli... je to des.. ale napis krasne hodnotenie, nech vieme aj my ostatne 😕

katy318
autor
25. nov 2010

@kaktusik007 samozrejme, ze napisem.

tin007
25. nov 2010

@katy318 peciatka s datumom a napisom DOSLO znamena, ze v ten den bol prevodny prikaz predlozeny banke. ak tam nie je datum splatnosti, tak mala banka peniaze odoslat 11.11., ale iba za predpokladu, ak mala dotycna na ucte peniaze, alebo prikaz nestornovala. reklamaciu mozes podat v tvojej banke, ale zbytocne, lebo ty nie si prikazca/odosielatel, si prijemca a tvoja banka ti povie, ze platbu musi reklamovat odosielatel
@luludia zamestnanec banky nepreveruje, ci ma majitel dost prostriedkov na uhradu; ten majitel moze totiz urobil o par minut vklad, alebo vie, ze prikaz tzv. recykluje niekolko dni (cize, sa system pokusa odoslat peniaze nasledujucich x dni) a az potom "vypadne" zo spracovania.

katy318
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz