Ahojte baby, skončila mi fixácia na hypotéke a z úrokovej sadzby 1,6 % mi dvihli na 4,4 %.... Je možné že niekde mi vyjde nižšia úroková sadzba ako 4,4%?kolko mate vy a v akej banke??
Resp obehni iné banky, čo ponúknu a s ponukou v ruke zbehni do svojej banky. Často úrok dorovnajú 🙂
Mam 4,8 v tatre🤣
Ja mam 3,29 v slsp , no to ešte cca pred rokom nám dali. My sme išli z 0,8
To bude všade teraz okolo 4%, aj nám skončil fix teraz a máme tak podobne
4,39 sme dostali na 4 roky tusim pred rokom... skus finančaka ponahanat, snazila by som sa dostat pod 4 % ale samozrejme zavisi aj od dlzky fixacie
My sme isli z 0,49% na 4,19% vo VÚB banke. Fix nam koncil teraz, v decembri. Volali mi, ci som spokojna, nakoniec cez žiadosť znizili na 3,89%.
Včera sme boli v ČSOB, riešili sme aj hypotekárne veci, úroky nabrali klesajúci trend, asi 4,4% majú oni a mám poocit, že spomínala prima banku 3,5%
na úroveň 1% sa už, ale určite nedostanú.
Nam skoncila fixacia v 10/24 a v Tatrabanke nam dali z povodnych 4,29 nakoniec 3,89 %
Teraz banky ponúkajú okolo 3.9 a povráva sa, že možno budúci rok klesne na 3.5.
Treba si obehať banky, teraz sme riešili, aj slsp aj vub nám ponúkali 3.89 tuším.
@majlo1234 treba poziadat o znizenie
Aktualne prima 3.5% na 35mesiacov Fix - preplatia aj pokutu ak nejdes v konciacej fixacii...inak kazda banka okrem Prima b. ma retencne odelenie - znixia - za poplatok / dodatok a niekedy aj zdarma ak pohrozite ze odchadzate ...kde mate aktualne uver?
@vkatush aktualne Prima 3.5%
@janulikt84 ziadala som, bez uspechu
@majlo1234 tak potom im pohrozil že odídete a uvids že zavolajú a ponúknu ti 3.8 a mozno aj menej
3,5 % je aktuálne najmenej
@janulikt84 uvidime, zafixovala som na rok, konci mi v lete, zatil som na rodicaku, tak uvidime
3,5 ma prima, ja sa ani nezobronim viac v banke.. mala som tatru a dovtedy ma natahovali, kym som neprisla s papierom, nech mi teda daju vycislenie atd, ze odchazdam..to zrazu isli znizovat. Som ich poslala do teplych krajin a presla inam. A mali sme uz refix dalsi, a aj tak zianda banka lepsi ako prima neponukla (alebo nestihla.. lebo csob mala celkom fajn podmienky, aj urok super na 10r fix, ale nestihli sme skrz kriza co prisla = neboli cloveka co by nam ohodnotil nehnutelnost rychlo :D)
@majlo1234 prima preplatí aj pokutu...ak potrebuješ viac info kludne pis
Čerstvú skúsenosť nemám, fix mi končí na jar. Ale doteraz som riešila zmenu úroku pri skončení fixu tuším 4x a zatiaľ sa mi vždy oplatil refinanc v inej banke. Žiaľ vždy si ma viac cenili ako nového klienta a nie toho stabilného, čo ostal.