Darí sa vám predávať háčkované hračky Amigurami?

michaelove22
22. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa spytat tych zienok, ktore sa venuju vyrobe hraciek Amigurami, akym sposobom ich predavate? Ja som na rodicovskej a snazim sa trosku si privyrobit ale zatial mam len taku skusenost ze ludia nie su ochotni moc platit za rucnu pracu. Dakujem za skusenosti

martinkatinka
22. aug 2022

To je tak s kazdou rucnou pracou. Skus sashe.

tosomja
22. aug 2022

@michaelove22 ahoj. Ja som začínala s háčkovanim keď sa mi narodila prvá dcéra. Pred 12rokmi. Vtedy som si krásne zarobila, keby som chcela, je to hlavná pracovná činnosť. 🙂 No po rokoch už väčšina sa radšej naučila ručné práce. Ja sama som robila kurzy.
Kedysi som si za jednu hračku mini, tak do 10cm mohla pýtať 50€ a ľudia ochotne dali a ešte aj odporúčali ostatné zákazníčky. A postupne sa stále viac a viac pohorsovali nad tými cenami. Nikto neocení námahu, čas, materiál, šikovnosť. A za 10€ sa mi to neoplatí. 😉
Pritom som robila podľa rozprávok, bez návodu, krásne, či z mulinky alebo hrubej priadze. Či 3cm kľúčenku, či 1m medveďa. Háčkované ozdoby na stromček, svetre, svadobné šaty. Dnes už nikto neocení. Lebo si to už poväčšine urobia sami.

dilino
22. aug 2022

Ludia ktorý to nevedia robiť nevedia ani oceniť cenu. Ze treba kúpiť materiál, práca energia, a výsledok ked dáš sumu niekom sa zdá drahé .Preto to nekúpia je ťažká doba zdražovanie ľudia sa radšej naučia šiť, vyšívať, háčkovať ,pliesť. Ako to bolo predtým ked nebolo čo moderného na tu dobu kúpiť. Takže ručne práce sú drahé. Veľa krát som si tu chcela kúpiť krásnu kabelku alebo nákupnú tašku ked mi povedala 10 alebo 12 eur. Odradilo má to ale nechcela som lacnejšie ked že viem že aj materiál aj robota stoji veľa snahy a ked aj materiál že ušije zo zbytkov dať 12 eur to radšej ju oželiem.

michaelove22
autor
22. aug 2022

@martinkatinka skusila som uz

tosomja
22. aug 2022

@dilino že 12€ , to ešte málo pýtali. Niekto za obyčajnú malú čiapočku pýta 20€ 🙄 preto nepredávam, lebo viem koľko času má to stojí a ešte materiál. Jedno klbko stojí okolo 3€, keď chce niekto z troch farieb, to už 9€. Hoci sa veľa zvýši, ale klbko treba kúpiť celé.

dilino
22. aug 2022

@tosomja ale myslela som že zo zbytkov tam bolo napísane zbytky látok bola to podobná ako crossbody taká 25 cm na dlžkú a 20 šírku takže nie veľká takže nič veľké. Nevyjednávala som na cene lebo viem že je to čas energia. Radšej si to nekúpim. Ja tu kupujem už iba občas ked mám dať za nejakú vec plus pošta dosť peňazí tak veľa krát má pošta odradí. A myslím si že s kúskov látok ktoré sú poodstrihovane z rôzných oprav je dosť nakoľko bola bez podšivky. Potom sa čudujú že im to nikto nekúpuje ked na obyčajnú čiapku da sumu 20 eur. Vynukujú to tu som vydela ale sú aj ľudia čo sú nie ochotný za to toľko dať. Je ťažka doba ľudia za 20 eur kúpia radšej niečo nejaké potraviny.

michaelove22
autor
22. aug 2022

@dilino tak ja riesim hackovane hracky poctive, teraz mam rozpracovaneho macka, vid foto..doteraz cca 4 hod roboty..rozmyslam ze budem tocit navody a pripnem na youtube..mozno to nieco malo zarobi..predavat za almuznu urcite nebudem..pokial hodina mojej prace nema byt ocenena aspon na 2e to nema zmysel

dilino
22. aug 2022

@michaelove22 no jasne že za dve eura nie. To iste ja som písala o taške urobenej zo zbytkov nepodšitej skôr ako crossbody ale toto je o inom. Je krásny máš šikovne ruky. Za 2 eura neblázni ved to by sa neoplatilo ved ta vlna či s čoho to robíš stoji viac ako 2 eurá. Je ťažka doba ľudia kupujú radšej potraviny.

michaelove22
autor
22. aug 2022

@dilino ano, presne tak ako pises, je tazka doba, ludia setria kde sa da..skusim teda tie videjka mozno 🙂