icon

Má zmysel zašívať deravé oblečenie?

zuzulienocka78
17. jún 2025

Zašívaš? Zašívam. Zašívame? Alebo hádžete rovno do koša?
Vyhodila som deravé ponožky a skoro som pri tom prišla o svokru.
Vraj „to sa ešte dá zachrániť!“ 😅
Tak mi povedzte – zašívate deravé oblečko? Alebo ste už dávno v klube „ďakujeme, ďalej“?

simsalabim
17. jún 2025

Iba ak sa na obleceni para sev, inak derave veci vyhadzujem.

vanilkovazmrzka
17. jún 2025

Ponozky by som urcite nezasivala… naco? Cokolvek ine uplne kludne, mam oblubene kusky oblecenia ktore by som pre nejaky vyparany sev alebo malu dieru ma malo viditelnom mieste nevyhodila, lebo sa mi nechce hladat nahradu. Ale ponozky? To kupujem v balikoch po 10 parov

procrastique
17. jún 2025

Dala by som opraviť jedine pár kúskov, ktoré zbožňujem a pôjdu so mnou aj do hrobu.
Nejaké random ponožky, spoďáre či tričko zo zary rovno putuje do koša.

sisska96
17. jún 2025

Keď ešte je maličká dierka, tak samozrejme že nevyhodím a zašívam. Ak je veľká dierka, alebo viac, vtedy už nie. Pre mňa je tak na smiech, ak niekto nevie zašiť jednu malú dierku.

tenerifka
17. jún 2025

Ja mam k sitiu neskutocny odpor (asi odvtedy, ako nas na ZS na tych "zenskych" pracach ucili byt sluzkami), ihlu som naposledy drzala pred dlhymi rokmi. Manzel si svoje gombiky prisiva sam. No uz asi 2 mesiace sa chystam na zasitie dierky na oblubenych kratasoch, tak snad sa k tomu za 2 dalsie mesiace dokopem.

maryetta
17. jún 2025

Zalezi co. Ponozky uz veru nie. Ale take teplaky som synovi zasila. Ze mal aspon na dvor a teraz ma z toho kratasy.

pieksamaki
17. jún 2025

@zuzulienocka78 v rámci ergoterapie to daj svokre zasit.....bude spokojná......oblečenie ak je nejaká dierka zasijem......prečo nie

elzena2
17. jún 2025
@sara07

malé dierky zašijem a ostava to na domace nosenie
štopkat viem ukažkovo ale to teraz fakt nemá zmysel ,a naposledy som tu otročinu robila v detstve , dakujem , neprosím
ale čo si ja pamätám tak ešte aj silonky sa chodievali dávat zašivat do takého obchodika
takže svokre rozumiem 😂

@sara07 mali ste aj taky dreveny hribik na stopkanie?

jana_eyre_2
17. jún 2025

Zasivam len obľúbené veci, ponožky vyhadzujem.. mám tri deti to by som fakt neviem kedy zasivala..

natalka13
17. jún 2025

zasijem aj ponozku ale nestopkam päty o velkodti 5cm. zasijem aj oblecenie podla toho kde a ako velka dierka. aj zaplatu si dam kludne nacrifle v ktorych idem ku nam pod les na pivo

preco by som to vyhadzovala ak je to nositelne? a netriem biedu mozem kupit nove, ale zmysel v tom nevidim.

nevenka
17. jún 2025

@zuzulienocka78 zasivam, co ma zmysel. Na kolena davam zaplatu, ak okolita latka je este pevna. A ked nie a dobre je to v pase (chlapcom ano, ti su chudi), urobim kratasy. Ponozky vyhadzujem alebo necham par ks na handru, teda utieranie a lestenie kozenych topanok, ciziem...kto by uz dnes stopkal ponozky 😅.
Leginy su dobre na lestenie zrkadla a okien, to ma este napadlo.

isis234
17. jún 2025
@ajka10000

@zuzulienocka78 Podla mna ten kto si nemoze dovolit kazdu chvilu nove veci ten zasiva vsetko a kto ma na nove vyhadzuje.

@ajka10000 aj preto je veľa odpadu

sonicka19983
17. jún 2025

vsetko upravujem ak treba, dokonca som kupila krasne detske zaplaty a hned je to oblecko zaujimavejsie...snazim sa zasit tak aby to nebolo vidiet a potom to nosime uz iba na zahradu...ponozky urcite zasivat...a keby takto rozmyslali vsetci tak sa nasa planeta netopi v tonach nepotrebneho oblecenia...co uz

isis234
17. jún 2025
@elzena2

@sara07 mali ste aj taky dreveny hribik na stopkanie?

@elzena2 ja ho ešte mám. Keď potrebujem niečo zašiť, použijem

lucia13022023
17. jún 2025

Nič nesijem, doma ani ihlu nemám. A teda deravé veci nevyhadzujem, darujem tým, ktorí to potrebujú a nevadí im na kolene diera.

7komorova
17. jún 2025

@zuzulienocka78 zalezi podla financii. Moja mamina nema moc penazi hned zasiva, a svokrovci ktory maju kooopec penazi zee aha derave hned vyhadzuju. Moj ocino on hlada vo vsetkom zmyswl tak deravu ponozku vyuzije ako handru a rovno vyhodi.

macatt
17. jún 2025

Zašívam, skracujem, zužujem, niečo jednoduché ušijem, mám šijaci stroj👍
robím úpravy aj kamarátkam, rodine, vraj by som sa tým mohla živiť..
Čo ma úplne udivuje, že ženy nemajú doma ani šitie, nieto že by vedeli niečo zašiť, absolútne je to pre nich Španielska dedina a strata času, hodia radsej do koša, ja niekedy tiež 😆
Mám to ako relax, baví ma to,..

ankare
17. jún 2025

@zuzulienocka78 zahadzujem

natalka13
17. jún 2025
@7komorova

@zuzulienocka78 zalezi podla financii. Moja mamina nema moc penazi hned zasiva, a svokrovci ktory maju kooopec penazi zee aha derave hned vyhadzuju. Moj ocino on hlada vo vsetkom zmyswl tak deravu ponozku vyuzije ako handru a rovno vyhodi.

@7komorova zalezi ako na tom kto ako ekologicky premysla. ako tu vidno mnohe nulacelanula.

zuzudrnda
17. jún 2025

Zasivam. Ak ide o kvalitné ponožky, aj tie. Som ročník, kedy som sa naučila stopkat ako dieťa a učím aj syna pokazené najskôr opraviť, čiže aj zašiť ponozku. Tie, čo nejdú zašiť, použijem na utretie a potom zahodim. Všetkého je dosť, len nejak ľudia a príroda to nedávajú.

katulkagajdos
17. jún 2025

@zuzulienocka78 ponozky a spodné pradlo nie, ale iné zasivam a áno aj skracujem deťom dlhé nohavice- a áno vyšlo by to asi lacnejšie kúpiť nové, ako to dať krajcirke, ale fakt je, že tuto planétu neskutočne zahlcujeme odpadom- takze sa snažím využiť vsetko, čo sa ešte dá.

oriesocek
Odpoveď bola odstránená
7komorova
17. jún 2025
@natalka13

@7komorova zalezi ako na tom kto ako ekologicky premysla. ako tu vidno mnohe nulacelanula.

@natalka13 taktiez pravda

angeli121212
17. jún 2025

@zuzulienocka78 záleží od toho čo a ako je deravé.. ponožky nezašívam tam to nemá zmysel.. oblečenie ak je plné malých dier alebo sú predraté kolená či veľmi roztrhané mimo švov nezašívam... Ak pustí šev alebo je tam jedna menšia dierka ktorá vznikl napr, že sa niekde zachytila niť a pod tak to zašívam

bubinko1506
17. jún 2025

Zasivam jedine male dierky na detskych trickach, rifliach alebo teplakoch. Z teplakov a rifli robim kratasy, ked maju derave kolena alebo su uz kratke (chalani su chudsi, takze pas im je dobry).

margotka17
17. jún 2025

@zuzulienocka78 nieeee, ponožky rovno do koša dávam. No mám obľúbené tepláky. Majú na stehne dierky, nosim ich také deravé, dokonca ma cez dierky aj slniečko opalilo 🫣, ale nebudem ich zosivat, keď sa rozletia, pôjdu do koša.

saxana000
17. jún 2025

Zalezi ci je rozparane ale naozaj roztrhnute.ked mi praskve šev na 100eurovej bunde alebo odpadne gombik z muzovho 500euroveho obleku veru zasijem... dierku na kolene na leginach alebo na ponozkach neriesim..letia rovno do kosa..

marca12
17. jún 2025

@zuzulienocka78 Zasivam take veci,ktore davaju zmysel. Ale ponozky ozaj nemienim zasivat.

banalu
17. jún 2025

Zalezi co, ale ano este zasivam. Ponozky napr. vyhadzujem.

ivinkapink
17. jún 2025

No pravda je taka, ze kym sa dostanem k tomu, zasit to, tak deti z toho vyrastu 🤣🙈