Aký je MUDr. Martin Franiak?

ewwwe
13. máj 2013

Ahojte, chladam pediatra v BA Ruzinove, o 2 mesiace mam termin porodu a je asi najvyssi cas niekoho najst. 🙂 MUDr. Franiak ma ordinaciu hned pri nas, chcela by som sa spytat ci ho nahodou nepoznate a aky je. Velmi pekne dakujem za info.

klincek
13. máj 2013

@ewwwe ak je to starsi pan, ktory kedysi ordinoval aj v Rovinke, tak je super-alebo aspon bol. Chodila som k nemu pocas strednej a vysky. Bol dobry lekar aj zlaty clovek. Ale to uz bolo davnejsie, tak snad sa ti ozve niekto s cerstvejsou skusenostou🙂

ewwwe
autor
14. máj 2013

@klincek ahoj, ja neviem ako vyzera len som si ho nasla na nete, ye ten ordinuje tu pri nas. Tak ak je aj starsi mohol bz bzt tzm padom moyno aj skusenejsi...ja som sa len obavala, lebo co je taka stranka na nete ze hodnotenie lekarov, tak tam bol len jeden ohlas a nebol pozitivny. tak som sa chcela spytat aj tu. dakujem urcite ze tvoju odpoved. POckam ci by mi este niekto poradil ohladom neho...🙂

ohlala
29. dec 2013

@ewwwe ahoj. sli ste nakoniec k franiakovi? podla bydliska k nemu moje dieta bude patrit, ale nie je to velmi poruke, takze ak by pan doktor nemal dobre referencie, hladala by som niekoho ineho. dakujem.

kazunomiya
29. dec 2013

@ohlala ahoj, ja byvam v BA kusok od jeho ordinacie tak som tiez pozerala, zajdem sa k nemu opytat tak o tyzden (uz je nacase), lebo niekto mi hovoril ze rajonne spadam pod jednu dr. v ruzinovskej poliklinike, ktora podla vsetkeho nema velmi dobre referencie (aspon co som nasla). A okrem toho som pohodlna a pacilo by sa mi ak by moje dieta bolo vedene u lekara, ktoreho mam prakticky na svojej ulici.
Tu na fore som nasla uz nejake nazory na neho, aj na tu druhu dr. tak som sa podla toho celkovo priklonila skor k nemu, ak by ma (resp. moje dieta) vzal. Uz si nepamatam presne, ale nie su uplne zle nazory na neho, skor pozitivne som citala, ale samozrejme boli rozne.
Jeho rajon je kde? Nove Mesto? (viaceri lekari v tej poliklinike maju prave taky).
Ak sa o nom nieco viac dozvies, budem celkom rada, a ja tiez dam vediet co som sa dozvedela, ked za nim pojdem.

mimave
29. dec 2013

@kazunomiya ak sa nechystas strajkovat s ockovanim tak asi nebude problem. ak ste za neockovanie tak s nim problem budes mat..

kazunomiya
29. dec 2013

@mimave s ockovanim nemam problem 🙂 ide mi len o to, ci ma vezme ak k nemu nepatrime, a ci je to vo vseobecnosti dobry lekar.

mimave
29. dec 2013

@kazunomiya tak keby si bola rozhodnuta neockovat tak je to velky problem, nas odmietol ked sme povedali ze neockujeme, ze problemovych neberie. tak treba len nevytrcat z davu a je to ok..

ewwwe
autor
31. dec 2013

@ohlala Ahoj, hej ja som sla k nemu, je v pohode, sestricka je trochu zvlastna niekedz sa mi zda mila inokedy zasa taka oduta, ake inak fajn. On ako odbornik, no neviem posudit nakolko zatial sme tam boli len na tych beznych prehliadkach a tam co zisits o lekarovi moc nie. Akurat ked sme prvy krat prisli tak som cakala aspon nejake pekne slovo ze aha aky krasny chlapec ake pekne babatko ani on ani sestricka nic, ale asi len nemal den, potom uz bol taky zhovorcivy a to som mu este akoze na prvu navsetvu priniesla nejake vsimne....Ockovat sme dali zatial to prve povinne , druhe to mmr sme zvazovali a uz som mu aj moje pochybnosti spomenula hned na mna so sestrickou vyleteli, ze takto pekne ste sa dali zaockovat a teraz zacinate vymyslat. este uvidime co bude do toho dalsieho ckovania to je tusim az po 1vom roku...a vraj detsky lekar sa moze menit po polroku bez dovodne, tak si z toho hlavu zatial nerobim. My ho mame par krokov od domu tak to mi na zaciatku ked mse mali malinke babatko velmi vyhovovalo.

ohlala
1. jan 2014

@kazunomiya na bsk stranke su rajony podla mestskych casti (http://www.region-bsk.sk/bratislava.aspx), ja som v Ruzinove a patrim k nemu.
Zatial som sa este nerozhodla, proti ockovaniu nezbrojim, takze s tym by problem mat nemusel. Ja by som skor potrebovala niekoho, kto bude tolerovat potencialne hlupe otazky a tak (teda na ne hlavne rozumne reagovat), bude to nase prve dieta a skusenosti nemam ziadne. A este to vsimne, co spominala @ewwwe, neviem, ci sa to patri alebo musi ale nemam s tym ziadne skusenosti a idealne by som ani ziadne nechcela ziskavat v tomto smere. Jo, geograficka blizkost je vyhoda, ja to mam na cca 20 minut chodze na Bajzovu aj preto zvazujem niekoho ineho, tipujem, ze parkovanie tam bude dost zufale.
V kazdom pripade vam dakujem za reakcie.

kazunomiya
1. jan 2014

@ohlala Dakujem! Patrim k nemu, tak tam urcite zajdem. Som na tom rovnako ako ty, tiez prve dieta.
Vsimne je nieco, comu som nikdy nerozumela a nevedela by som ani nic priniest. Neviem, ci tym u lekarov o nieco prichadzam, ale pevne verim, ze nie. Taky lekar by ma sklamal.
Je to tu s parkovanim narocnejsie, ale asi nie uplne ze zufale, hoci fakt auta stoja aj na chodnikoch za domami. Myslim, ze toto nie je az taky problem.
Ak si dobre pamatam, tak ako decko som mala lekara tiez kus pesi, mohlo to byt aj skoro tych 20 minut (trosku sa presuvali ambulancie, to bolo v Petrzalke, takze najprv bola doktorka blizsie, potom sa odstahovali dalej do polikliniky). A chodili sme tam v podstate vzdy pesi.

ohlala
1. jan 2014

@kazunomiya Ja si matne z detstva vybavujem, ze lekar bol asi tak 5 minut od domu a takto to mali aj ostatni. Ale tak bol socik vtedy a male mesto, asi by som sa na to nemala fixovat; tipujem, ze ak by bola siet lekarov hustejsia, mam niekoho blizsie k domu. V kazdom pripade, nenasla som nejake vylozene negativne ohlasy (okrem toho ockovania) takze to zrejme skusim a ak by to neklapalo, zmenim ho.
Pocitovo by som radsej pre dievcatko mala zenu-lekarku ale novorodencovi to bude uplne jedno.

kazunomiya
1. jan 2014

@ohlala ja uz som sa tiez rozhodla, ze zajdem za nim. Pocitovo si tiez skor viem predstavit lekarku zenu, ale to je len tym, ze som nikdy nemala sama lekara muza. Ale ja cakam chlapca 🙂 Myslim, ze je to nakoniec jedno, zalezi len od lekara, ci je odbornik a ma dobry pristup.
Planujes za nim ist v najblizsej dobe?

ohlala
1. jan 2014

@kazunomiya v priebehu januara, od desiateho by som mala nastupit na matersku, takze taketo veci sa chystam robit az potom, dufam, ze si to nenecham na poslednu chvilu.

natalieperez
24. apr 2014

Ahojte, viete mi poradiť či doktor berie novych pacientov? byvame blizko, ale nemame tu zatiaľ trvaly pobyt. Vezme nas?

natalieperez
30. apr 2014

@ohlala
@kazunomiya
ahojte, chodíte k MUDr. Franiakovi? Ste spokojné? Aj nás zobral, tak som zvedavá, aký bude. Býva tam veľa detičiek?

kazunomiya
30. apr 2014

@natalieperez Ja som zatial spokojna. 🙂
Vacsinou tam nie je vyslovene vela deti, ale ja som doteraz bola vzdy pocas poradne, len raz pocas riadnych ordinacnych hodin a to bolo rano v case kedy robi odbery. Nie je tam ale ani prazdno.

natalieperez
30. apr 2014

@kazunomiya a na poradnu sa vždy objednávaš? 🙂

kazunomiya
30. apr 2014

@natalieperez sestrička dáva termíny. Prvý bol v 1. týždni (musíš sa hlásiť do 24 hod. od prepustenia z nemocnice - teda ak sa dá - čiže skrátka čím skôr), druhý keď mal 4 týždne, teraz pôjdeme, keď bude mať tuším 10 týždňov (ale @ohlala objednali skôr - neviem prečo, ale oni išli v 8 týždňoch), ďalší termín v štvrtom mesiaci veku je prvé očkovanie, čiže tri prvé poradne sú ešte bez očkovania.
Inak som sa bola raz radiť kvôli prechladnutiu a bola som celkom spokojná, pán doktor je dôkladný, pozrel, či niečo vážne nie je, našťastie nič nebolo, len malá nádcha.

ohlala
30. apr 2014

@natalieperez Ahoj. @kazunomiya uz asi zodpovedala vsetko. Ja som zatial s babatkom absolvovala len poradne a pan doktor sa mi zda mily, pracu inych nepoznam takze neviem porovnat ale zatial fajn. Je pro-ockovaci, takze ak s tym mas problem, hladaj dalej, my ockovat ideme. Objednavanie riesia tak, ze na tu istu hodinu objednaju viacerych (co as da vnimat aj ako vyhoda, ak notoricky clovek nestiha).

kazunomiya
30. apr 2014

@natalieperez to je pravda ze objednavaju na poradnu naraz na jeden cas viacerych, preto odporucam prist trochu skor nez ste objednani. Ak ste objednani na zaciatok poradne, to je o jednej, tak je fajn prist este pred jednou, lebo som uz na prvej poradni zistila, ze ak tam maju volno, beru este pred zaciatkom poradne. Takze na prvej bolo pred nami niekolko deti, hoci sme prisli presne, a bala som sa ze sa mi babatko zobudi, lebo ked je este take cerstve a malinke a nepoznate sa tak dobre, tak si zo vsetkeho trosku nervozna.

natalieperez
30. apr 2014

@ohlala
@kazunomiya
dakujem za info baby, pomohli ste mi..ja som za očkovanie, takže problém v tomto nebude 🙂

eurecka
29. júl 2014

Ahojte. Ja k nemu chodím so synom už 6.rok. On je veľký pohodák. Vždy som všetko vybavila, čo som potrebovala. Bez problémov a nemal problém vziať krv na moje požiadanie. (týkalo sa to obsahu Fe u 6m. syna kôli dojčeniu), zdalo sa mi, že synovi "uteká" očko, tak bez problémov napísal papier očiarovi, to isté aj na ORL. čo sa týka sestrička tak tá je stále zdútá. Snád 3x bola zhovorčivá. 🙂 Akoby ju to vôbec nebavilo a nemala záujem. Ale v podstate sestrička nie je dôležitá. Je pravda, že syn nemal a nemá žiaden problém, takže nič závažné sa neriešilo.Teraz má v čakárni kameru, takže vidí koľko ľudí má v ambulancii a už sa nečaká. Hlavne ak prídete a nik tam nie je, hned ideme do vnútra. Je pravda, že je zástancom aj so sestričkou očkovania. Ale nerobil problém ak som nechcela tie čo nie sú povinné. čo sa týka liečby, robí CRP a nedáva hned ATB. Na druhej strane robím v lekárni, takže som si vždy liečbu ustrážila, prípadne naordinovala synovi sama pokiaľ to nebolo vážne. Takže pokiaľ nie je nič, je super ale ak je väčší problém, neviem aký je odborník. To by mali napísať maminky, kt. to zažili. A bola by som rada aj ja za príspevok.

petkakika
13. jan 2015

zazila som ho ja aj sestra a moje dieta by som mu nedavala na starost.
Obe sme sa tesili, ked sme od neho odchadzali k vseobecnemu pre dospelych.
Castokrat sa mu nechcelo riesit posielanie specialistom, dokonca ma od toho odhovaral aj ked som mala dlhodobo problemy... povrchnost
Sestricka to je kapitola sama o sebe. Ofucana.

mayaba
22. máj 2015

Je to odporný človek, ten by ani lekára robiť nemal! povrchný, bez záujmu, arogantný....V dnešnej dobe keď je toľko skvelých lekárov sa divim mamičkám, ktoré chodia k tomuto pánovi 🙂

katkasey
28. máj 2015

Ahojte, nevie mi niekto poradit, ked chcem babo prihlasit k tomuto doktorovi, je lepsie tam zavolat alebo prist osobne a pockat si? vdaka.

ohlala
28. máj 2015

@katkasey ja som bola osobne ale predpokladam, ze ak ich nechces vidiet nazivo, staci aj volat. Bola som tam v case ku koncu poradne (asi stvrtok je lepsi, lebo potom uz myslim nema ambulanciu, takze by tam nemuseli byt chori ludia. Treba overit na framed.sk).