Hľadám čeľustného ortopéda v Bratislave

mysicka36
20. júl 2020

Ahojte, hľadám pre dcéru 15r. čelustného ortopéda. Čo som našla cez google, všetko plné a neberú nových pacientov. Poprosím nejaké osobné skúsenosti, recenzie kam ste chodili voľakedy vy, alebo chodíte teraz s deťmi. Na čo sa pýtať, na čo si dať pozor, čo si naštudovať. Nevyznám sa v tom, a v diskusiách nieje nič čo by som potrebovala vedieť. Ďakujem vopred za reakcie.

baboobchod
20. júl 2020

My chodíme do OC Retro, dr. Klostermannová. Krpec má 13 rokov a nosí Invisalign. Liečba stojí 2700€, pri jednotlivých návštevách už neplatíme nič.
Nechceli sme fixný nalepený strojček z dôvodu, že je to zásah do zubov, priťahovanie bolí a musí sa chodiť na návštevy častejšie ako s invisalign.

mysicka36
autor
20. júl 2020

@baboobchod mohla by si mi o tom niečo napísať? Ja viem, že je to ten priesvitný aparát ako mala aj Adela Vince. Ako sa s tým rozpráva? Ako to syn znáša? Ako dlho sa to nosí? Prepláca na tento typ niečo aj poisťovňa? Sorry za kopu otázok 🙂 Ano, tie drôtikové ma veľmi odrádzajú od toho, že sa lepia na zuby. Vďaka za odpoveď.

sissy27
20. júl 2020

@mysicka36 písala som ti do druhej diskusie, tak ti to sem skopírujem
ja chodím s dcérou do 3SDent posledné 2-3roky, k MUDr. Chovančíkovej. Nie je z najlacnejších, ale stálo to za každý cent. Teraz už je dcéra posledný rok len na retencii (udržiavanie), takže na kontrolu ideme až po roku.
Či berie nových pacientov teraz netuším, ale tak to ľahko zistíš jedným telefonátom.
Čo si naštudovať netuším, mne ju odporučila kamarátka a teda fakt som max spokojná (aj dcéra) s výsledkom aj prístupom. Pôvodne som chcela ísť k Alexandrovej (mám ju blízko a je/bola veľmi populárna), ale keď vidím jej prácu na dvoch kamoškách, tak som rada, že mala plno a odmietla nás. Chovančíková je fakt detailista.

Inak aj Chovančíková aj Alexandrová robia aj Invisalign, moja dcéra mala klasický, ale pre ňu by invisalign ani nebol vhodný. Invisalgin je podľa mňa náročnejší na údržbu a manipuláciu. Kamoška ho má a teda pred každým jedlom alebo nápojom okrem vody ho vyberá (nie je to nutné, ale ak ho nechce mať sfarbený, tak to robí). Že by to bolo bezbolestné to tiež u nej nevyzerá, vždy s novou dlahou si vytrpí pár dní bolesti presne ako pri uťahovaní drôtikov.

baboobchod
20. júl 2020

@mysicka36 ako dlho: závisí od problému. My ho budeme mat cca 2 roky, ale mame dosť závažný problém (jeden nevyrasteny zub ktorý budú sťahovať a pod.). Na začiatku ti spravia scan zubov a v PC uvidis vizualizáciu, počet potrebných dláh a pod. 🙂
Poisťovňa: deťom do 18 rokov asi niečo prospieva, ani neviem veru. Ale dávali sme preukaz poistenca na začiatku.
Pri novej dlahe cíti jemný tlak, ale neboli to. Ja som dlhé roky nosila nalepený strojček (síce 20 rokov dozadu), takze viem aké to boli tlaky... aj logicky musia byt väčšie, keďže pritiahnutie je cca raz za mesiac, ale invisalign sa mení raz za 7-10 dni, čiže nie je to taký nárazový tlak.
To vyberanie pred jedlom je veru otravné, ale aspoň nevyziera furt sladkosti 😂

baboobchod
20. júl 2020

@mysicka36 a rozprávanie: absolútne ho ani nevidiet, ani nepočuť.

xxxxxnnnnn
20. júl 2020

Duplicitná diskusia. Prosím o vkladanie príspevkov sem https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/celustny-ortoped-v-bratislave-4/