icon

Hľadám odborníka na liečbu bolesti kolena

anyhoney
30. okt 2025

Ahojte, prišla som si sem pre radu, či nepoznáte naozaj dobrého odborníka, ktorý by mi pomohol s mojim kolenom.

V júly 2024 som bola na plastike predného krížneho väzu v pravom kolene, pretože sa mi stal úraz pri športe a od septembra som nastupovala na vysokú školu FTVŠ.
Bohužiaľ tým že som nevedela ako to funguje a bála sa, že budem vyhodená (nevedela som, že je možné presunúť si predmety) som sa do rehabilitácie pustila až príliš a po polroku sa ozvali po cvičení neskutočné bolesti pri záťaži. Dennodenne som mala bolesti pri vstávaní, no pri všetkom. V júly tohto roku som sa dostala opäť na operáciu artroskopiu.
Žiadne veľmi veľké poškodenie tam nebolo, jemne chrupavka no nie rozsiahlo.
Odstraňovali mi len plicu, ktorá vraj spôsobovala bolesti. Opäť som začala rehabilitovať, pretože ma čakal 2.ročník… Všetko bolo viacmenej okej, aj keď bolesti boli stále, no v septembri som dostala covid.
Bolelo ma celé telo, kĺby, svaly a pri vstávaní z postele kedže som sa o seba musela postarať, mi zostala noha v polohe kedy bola na jednom mieste a moje telo išlo doľava. Vtedy som pocítila jemné podvrtnutie a bolesť z vnútornej strany. Opäť som sa nevedela na tú nohu poriadne ani postaviť. Momentálne sú to už dva mesiace od toho momentu a mňa stále neskutočne bolí koleno každý jeden deň, každú jednu minútu. Som už zúfalá a mám strach nakoľko mám len 20 rokov.. Šport nadovšetko milujem, no momentálne chcem len nemať bolesti.
U doktora som bola spravil mi testy na menisky a silne ma pichlo z vnútornej strany, no povedal mi, že veď počkáme do januára potom sa uvidí…. Ja už však ale do januára nevydržím. Trápim sa už priveľmi, preto ak sa tu možno nájde niekto kto mal/ má podobné problémy alebo poznáš niekoho kto by vyriešil záhadu môjho kolena a naozaj sa mi snažil pomôcť. Budem vďačná za každú jednu radu🙏🏻

gemerka17
30. okt 2025

@anyhoney postup: ist na aktuálnu magneticku rezonanciu, určite necakat do januára. Lekar na kolena - naj asi Malinovsky. Rehabilitácie : hilterapia a cielene cvičenia (tie az po MR). Podporiť vhodnou klbovou vyzivou. Artroskopiu kvoli plike by som nikdy nepodstupila, zbytočný zásah do kolena, viac ublizis ako pomôžeš.

anyhoney
autor
30. okt 2025
@gemerka17

@anyhoney postup: ist na aktuálnu magneticku rezonanciu, určite necakat do januára. Lekar na kolena - naj asi Malinovsky. Rehabilitácie : hilterapia a cielene cvičenia (tie az po MR). Podporiť vhodnou klbovou vyzivou. Artroskopiu kvoli plike by som nikdy nepodstupila, zbytočný zásah do kolena, viac ublizis ako pomôžeš.

@gemerka17 ďakujem krásne za odpoveď 🙂 artroskopia však bola plánovaná práve kvôli nálezu na menisku po Magnetickej, ten sa však pri artroskopií nepotvrdil..

vorkola
30. okt 2025

Mozno,ze ti to bude cudne ,ale zozen si knizku od Marie Trebenovej,ma nazov ...Zdravie z bozej lekarne ,tam je liecba bylinkami aj vselijakymi tinkturami,..mna napadlo, teda naciatala davnejsie ,obklad ...skusit mozes ,,,natriet koleno s nesolenou bravcovov mastou,, na bavlnenu, alebo platenu (nie na umelinu )naliat na dobre pomastene koleno svedske kvapky,nechat posobit cca asi 3 hod,,,,opakovat aspon 2 tyzdne..Po 2 tyzdnoch by malo nastat aspon 30% zlesenie,Zo zaciatku ta to mozno este viac rozboli, tak vtedy prerus,a potom tie obklady kazdy druhy den..Skratka kazdy organizmus je original ,tak kazdy aj inak reagujes ,Inak sucitim s tebou,lebo ja ma neskutocne bolesti v podbrusku ,a dg,zatial neznama..od bolesti si davam liekk aj na ukudnenie, a kadejake bylinkove caje, mam to uz 7 mi rok, trochu zlepsenie, tak aj ja buduci tyzden idem skusit tu kuru so sveddskymi kvapkami, na podbrusko,,Tiez som mala az zachvaty 24/7 ..A este a aby tvoja krv bola cista, pitie ti neuskodi, na precistenie krvi je doby zihlavov caj ,aspon liter denne 3 tyzdne .Prajem skore uzdravenie

anonym_f2b898
30. okt 2025

@anyhoney ak studujete v BA, odporucam na zaklade vlastnej skusenosti v ramci diagnostiky a dalsieho postupu/odporucani/cviceni Tomasa Mihalika a Lukasa Hackulica z Health and performance.

anyhoney
autor
30. okt 2025
@vorkola

Mozno,ze ti to bude cudne ,ale zozen si knizku od Marie Trebenovej,ma nazov ...Zdravie z bozej lekarne ,tam je liecba bylinkami aj vselijakymi tinkturami,..mna napadlo, teda naciatala davnejsie ,obklad ...skusit mozes ,,,natriet koleno s nesolenou bravcovov mastou,, na bavlnenu, alebo platenu (nie na umelinu )naliat na dobre pomastene koleno svedske kvapky,nechat posobit cca asi 3 hod,,,,opakovat aspon 2 tyzdne..Po 2 tyzdnoch by malo nastat aspon 30% zlesenie,Zo zaciatku ta to mozno este viac rozboli, tak vtedy prerus,a potom tie obklady kazdy druhy den..Skratka kazdy organizmus je original ,tak kazdy aj inak reagujes ,Inak sucitim s tebou,lebo ja ma neskutocne bolesti v podbrusku ,a dg,zatial neznama..od bolesti si davam liekk aj na ukudnenie, a kadejake bylinkove caje, mam to uz 7 mi rok, trochu zlepsenie, tak aj ja buduci tyzden idem skusit tu kuru so sveddskymi kvapkami, na podbrusko,,Tiez som mala az zachvaty 24/7 ..A este a aby tvoja krv bola cista, pitie ti neuskodi, na precistenie krvi je doby zihlavov caj ,aspon liter denne 3 tyzdne .Prajem skore uzdravenie

@vorkola Ďakujem, nieje mi to čudné, pretože som už v stave kedy som ochotná skúsiť všetko a každá jedna rada mi pomôže, ďakujem

anyhoney
autor
30. okt 2025
@anonym_f2b898

@anyhoney ak studujete v BA, odporucam na zaklade vlastnej skusenosti v ramci diagnostiky a dalsieho postupu/odporucani/cviceni Tomasa Mihalika a Lukasa Hackulica z Health and performance.

@anonym_f2b898 áno, áno v Ba. Ďakujem pekne za radu

juliet86
30. okt 2025
@anyhoney

@anonym_f2b898 áno, áno v Ba. Ďakujem pekne za radu

@anyhoney za mna top fyzioterapeut v BA je Robert Baumann physio medical. petrzalka tupolevova vedla petrzalskej plavarne. mrzi ma ako sa trapis ako dlho sa trapis. bude to zrejme beh na dlhe trate. chapem ta a myslim na teba silno

anonym_edb2a3
31. okt 2025

@anyhoney obrát sa na Medical clinic TT, MUDr. Kuchta