icon

Hľadám psychologickú pomoc pre traumatizovaného syna

nicol205
20. okt 2025

Ahojte, som mama 11roc. Nica s ktorym žijem sama uz cca 3roky s jeho otcom som rok rozvedená. Syn si prešiel velmi ťažkým obdobím a zial ani po 3 rokoch to neprestáva, prave naopak stupňuje zo strany jeho otca🫤 ten sa totiž stale nestotoznil s tym, ze som si dovolila od neho odísť. Budem úprimná syn je hajzel, klamár, zákerná sviňa a podobne veci pocuva od môjho ex manzela. Dokonca je tam aj fyz.utok (zdrapenie pod krky za tričko a podobne...) nic aby to bolo vidieť (tak to robil aj u mna) potom sa mu samozrejme ospravedlňi a snaží sa zmanipulovať syna tak, aby si myslel, ze si zato moze sam a cele to je jeho vina. (Tak to robil aj u mna 10rok.) Syna mam ja v starostlivosťi k extra chodi kazdy druhy vikend a cez tyzden každé 2dni od 16tej do 20tej co syn ale nechce, kedze sa mu zhoršil aj priemer v skole. Učenie otca so synom je také, ze nauc sa a to je vsetko... potom len na neho nakrici za zlú známku. Syn sa uzatvára do seba, radšej klame ako povedat pravdu ktorá by sa nám nepáčila... Je futbalista a to si myslim, ze mu aj pomáha v celom tomto chaose... no ex sa mu začal vyhrážať, ze ho nebude dávať na futbal, ked sa nebude ucit predtým ako si ho on zoberie. Po skole synovi dovolím chodiť von s kamošmi, potom úlohy, trening a ak ma v skole toho viac po tréningu sa samozrejme učíme spolu. Synovi to trvá niekedy len 10min. lebo prečíta a vie, ked si to s nim niekto preberie. Ja žiaľ nemam možnosť sa s ex porozprávať, mam to zakazane, som zablokovaná a som len pi... šte.ka a podobne veci, co pocuva syn.

Toto je nas "pribeh" v skratke... chcela by som cas poprosiť o radu, pomoc v okolí ZA nájsť niekoho kto berie nových pacientov a vie nám pomoct.

Dakujem velmi pekne za prečítanie.

anonym_edd068
21. okt 2025

Skus psychologicke centrum v Bytci. Pani Škottová.
Pripadne Ondrej Maťko, je vyborny.

anonym_1c6c6d
21. okt 2025

@nicol205 chudak chlapec. Ak by syn prehovoril, že otec sa k nemu hnusne správa, neobmedzil by súd kontakt s otcom?

ivanabat
21. okt 2025

Rozhodne odporúčam pani psychologičku Dejovú, za mňa úžasná žena! Ale riešila by som aj stretávanie sa otca so synom, teda upravenie styku, toto nie je OK! Sociálnu kuratelu si o správaní otca informovala?

anonym_6ac16f
21. okt 2025

Co tak dat na sud,ze stretko syna a otca na syna zle vplyva,ze pre jeho vyvin,by bolo lepsie keby syn sam si povedal,ci chce ci nechce sa s otcom stretnut.Sud musi aj pocuvat syna,lebo z neho urobite trosku.

jana005
21. okt 2025

@nicol205 prosím, ochráň ho.
Si jeho mama, tak to musíš urobiť.
Jednoznačne to hneď rieš cez súd, už je veľký, vie sám povedať, že tam nechce chodiť.
Len ho musíš podržať, nech sa nebojí to povedať pred koliznou a sudcom.
Lebo otec sa mu určite bude vyhrážať.
Držím palce, nech to vyriešiť a dopadne to pre vás dobre