Logopédia : Asobi vs. Detská reč - skúsenosti?

mk17
14. nov 2018

Ahojte mamicky co mate skusenosti s logopedmi v Bratislave. Viete mi poradit ktore z dvoch menovanych centier je lepsie? Alebo ci je tam nejaky zasadny rozdiel...v sposobe vyucby, specialisti a pod. Pripadne len Vase skusenosti alebo hociaku informaciu nech sa lepsie zorientujem😨.
Dakujeeem 🙂

mikadooo
14. nov 2018

@mk17 kamarátka mala syna v asobi a bola veľmi spokojná. Ako päťročný sa konečne rozrozprával. Dovtedy mal len asi 10 slov+ svoje"slová", ktorým rozumeli len rodičia. Teraz má 6 rokov a keď ich stretneme, jednak na mňa rozpráva (čo sa predtým hanbil pred cudzími hovoriť) a jednak mu rozumiem aj keď nehovorí čisto. Druhú škôlku nepoznám. V asobi robia deti denne doobeda poobede logopedické cvičenia, ak aj v Detskej reči, tak to bude podľa mňa podobné (=pomôže). Držím palce 🙂.

dlucy
14. nov 2018

@mk17 Ahoj nas chodi do Asobi najskor chodil do skolky na cely den ale vydrzal zdravy len tyzden a 2 tyzdne doma s dakym prechladnutim. teraz chodi na logopediu k nim. Podla mna su tam super pomaha mu to.

mk17
autor
14. nov 2018

A v Asobi je vstupne vysetrenie predpokladam a potom oni navrhnu/doporucia ze treba chodit do tej skolky alebo sa tam chodi aj len na sedenia/cvicenia ?

mk17
autor
14. nov 2018

@mikadooo Dakujem dufam ze to pojde😅

prihlasenemeno
14. nov 2018

@mk17 chodimena logopediu do asobi. Su perfektni. Od aprila spravila obrovske pokroky. Predtym jej vacsina ludi nerozumela, teraz nema problem.

mk17
autor
14. nov 2018

@prihlasenemeno Dakujem, povzbudzujuce🙂 uz sa tesim. Dnes som ich kontaktovala a mame termin na konci novembra. Prosim ta mozes mi este napisat ako prebieha to vstupne vysetrenie? Dakujem

prihlasenemeno
14. nov 2018

@mk17 dieta si je v jednej miestnosti logopedickou, rodicia su v druhej miestnosti a mozu sa pozerat cez sklo (z jednej strany vyzera ako zrkadlo, aby sa dieta nerozptylovalo pri pojlade na rodicov).

prihlasenemeno
14. nov 2018

@mk17 logopedicka sa hra s dietatom.rozne hry. Nasu hry velmi bavia, popeitom su nutene aj hovorit.

prihlasenemeno
14. nov 2018

A medzitym vyzvu dieta.na rozne pohyby jazykom, resp. ked zisti, ktore.hlasky neovlada, zameria sa.aj na problemy, ktore by mohli byt pricinou nespravnej vyslovnosti. Dcera na zaver dostala ulohu nakreslit svoju rodinu. To som bola prekvapena, pretoze doma odmieta kreslit a tam.nemala problem. Logopedicka sa este pyta na ochorenia v rodine aj na celkovy motoricky vyvin dietata.

mk17
autor
14. nov 2018

@prihlasenemeno Dakujem ti za info. Nech sa teda dari nadalej 🙂

prihlasenemeno
14. nov 2018

@mk17 dakujem. Snad doklepeme hlasku r . Nec sa aj Vam dari.