icon

Najlepší dermatológ na ekzém u detí

pejka13
19. feb 2025

Dobrý deň,

Môj syn má už dá sa povedať druhý rok ekzém v zlom stave. Obehali sme množstvo dermatológov - 4 v ZA, 1 v PB , 1 v Bojniciach. Nikto mu to však nevie vyliečiť do stavu prehojenia, že by mal aspoň chvíľu kľud.
Prosím, ak má niekto skúsenosť - mali ste vy alebo vaše dieťa ekzem fakt v zlom stave a dokázal vás niekto z toho dostať, tak mi prosím napíšte nejaké informácie.
Ďakujem pekne 😌

domiklik
19. feb 2025

@pejka13 ten v bojniciach nepomohol? Co je zlý stav? Vek dieťaťa?

mullerova46
19. feb 2025

@pejka13 koľko má dieťa ? Moja lekárka aj dermatologicka aj alergologicka hovoria že ekzém sa zhoršuje v zime, počas chorôb, raste zubov a aj zo stresu nevyspatia. Vidím na synovi že aj keď držíme diétu ten ekzém stále svrbí. Každý deň kúpem s hypermanganom keď ma ekzém a obvazujem ruky, nohy s ichtyolovou pastou a sem tam aj kortikoid keď je to veľmi svrbive.

lucka_ke
19. feb 2025

intolerancie má vyšetrené?

pejka13
autor
19. feb 2025

Má skoro 8 rokov. Na alergologii mu vyšli akurat pele tráv. Ale keďže to ma aj teraz cez zimu - ekzem tomu vôbec nepripisujem. Taktiež sme pred alergo skúšali ešte vyše mesiaca vysadiť mlieko a múku a taktiež bez výsledku.
On ma totižto v tom pravidelne stafylokoka. Už sa to liečilo antibiotikami či lokálnymi, či liekmi, kortikoidy, antivirotika .. naozaj už na ňom vyskúšali všetko a stále veľmi zlý stav.
Doktor v Bojniciach pomol po prvej návšteve - obklady a maste mu začali krásne zaberať , až kým nenastal zlom a všetko sa opäť začalo zhoršovať.. taktiež nám nachvíľu pomohly jedny anitibiotika a následne sme šli k moru .. ale potom opäť ten istý stav.

lucka_ke
20. feb 2025

cukor má v poriadku? pankreas?

pejka13
autor
20. feb 2025

@lucka_ke to popravde neviem. Máte skúsenosti s takýmito vyšetreniami ?

lucka_ke
20. feb 2025

len mi to napadlo v súvislosti s ochorením diabetes, diabetici majú často problém s opakovanými stafylokovými infekciami

stanka190
20. feb 2025

@pejka13 pozrite si profil na FB Pauli Galova .
Oplatí sa ju posledovat a aj jej napísať. Uzdravite sa.