Neviem čo ďalej. Chcem zomrieť

teenager
27. dec 2017

Dobrý deň potrebujem nutnú pomoc.Mám 13 rokov a mám pocit že ma nikto nemá rád,vsetci sa mi otáčajú chrbtom ,ohovrajú ma , proste sa so mnou nebavia ☹ Mám zdravotne problemy ktoré sa bojím že sa nezlepsia a budú trvalé.A ešte k tomu som sa pohádala s mamou.CHCEM ZOMRIEŤ. Kôli tomuto všetkému som sa rezala na ruke (rezala som si žili) , každý deň kôli tomu plačem a rozmýšlam nad sebevraždou.A všetci ma ešte k tomu začali odsudzovať že mám iné vierovyznanie (teda není to naboženstvo je to "kulta").K psychológovi sa bojim ist pretože by to mama zistila a je mi to trapné. Prosím pomôžte mi čo mám robiť!!!!!

anjelic
27. dec 2017

@teenager určite lepšie poradia tu:http://www.ldi.sk/mladez1/ , zavolaj alebo im napíš na chat

bosoriak
27. dec 2017

@teenager Volaj sem: 116 111 - je to linka detskej istoty, tam ti poradia odbornici. je to zadarmo, nonstop a nemusis nikam chodit.

3009
27. dec 2017

@teenager máš psychický problém, treba to akútne riešiť. Volaj na vyššie uvedené číslo. Ihneď!!!!

teenager
autor
27. dec 2017

Nemyslím že mi linka detskej istoty pomôže mám z toho všetkého depky .....som v strese,vôbec nespím,strasne sa potím,trasem a strasne mi bije srdce ....je to tym stresom?

maggiba
27. dec 2017

@teenager Na linke pracuju psychológovia. Je to anonymne. Tak si tam zavolaj.

nellynka
27. dec 2017

Určite zavolaj!!!! Neolutujes!!!!! Áno je to zo stresu. Poznám také stavy. Ja som si nechala pomôcť a ver stojí to za to!!!!!!

teenager
autor
27. dec 2017

Takto to už funguje mesiac .....neviem s tým žiť.....každý ďeň sa režem a začala som piť😢😢😢ale nie veľa moj brat zistil že sa režem a sľúbila som mu že už prestanem......ja sa chcem ešte rezať ale on ma kontroluje😓

bruneta880
27. dec 2017

@teenager kto ťa ohovára?Spolužiaci?Rodina?Nesmieš si to pripúšťať...si vínimočná bytosť, byť v niečom odlišná od ostatných je prirodzené aj sa občas pohádať, to patrí k životu.
Ja verím, že zdravie sa ti napravý, určite a aj ty musíš p

deny81
27. dec 2017

@teenager same od seba to nepride. Myslim ta pomoc. Musis ty nieco urobit. Ak mas pristup na net, napis na ten chat. Pomozu ti, naozaj. Urcite sa im ozvy, ked si prekročila hranicu (rezanie), potrebujes pomoct. Nie je to ziadna hanba. Bolesť duše je stale bolesť. Nie je to vymysel. Potrebujes spravnu podporu. Ak sa bojis, ze ju nedostanes u tvojich blizkych, su tu stale ludia, u ktorych ich najdes. Musis len urobit ten krok v pred. Urob ho prosím.

bruneta880
27. dec 2017

Premýšlať pozitívne.Nevidíš teraz východisko...ale cesta sa ti časom ukáže.Usmej sa 😉
Držím ti palce...ak chceš tak IP

teenager
autor
27. dec 2017

@bruneta880 spolužiaci a ja keby že zomrem nikto si to nevšimne

tt247
27. dec 2017

@teenager tak keď si tvoj brat všimol, že sa režeš, asi by si všimol, že si aj zomrela, nie? Uvažuj trochu logicky a vyhľadaj pomoc anonymne na horeuvedených číslach.

ivka185
27. dec 2017

@teenager Ahoj ale urcite zavolaj, vies ako to pomoze ked sa s niekym porozpravas, mozes sa vyzalovat, velmi sa ti ulavi na dusi. A nemozes sa porozpravat s maminou ta by ta vedela urcite pochopit, A s tym rezanim prestan cim skor , nic nestoji zato aby si si fyzicky ublizovala, si este mlada vsetko sa da vyriesit mam zivot pred sebou a ten si treba vazit a nie si ho brat. Zvladnes to len sa treba rozpravat a neskor navstivit a vyhladat odbornu pomoc,. Drz sa a nerob sebe ani rodine skaredy zaver roka.

maggiba
27. dec 2017

@teenager A to nevidis, ze minimalne bratovi na tebe zalezi? Otvor oci.

A spoločnosť je taka. Vkuse niekto niekoho ohovara. A toto sa nezmeni, ani ked budes dospelá. Ohováranie nie je koniec sveta, je to jeho sucastou, zial.
Ozaj: keby si bola aj spoluziakom ukradnuta, tak ta ani len neohovaraju. To je fakt.

Pouzi chat linky istoty a vyrozpravaj sa.

deny81
27. dec 2017

@teenager Lenze ty nezijes pre nich a ani kvoli nim. Ver tomu ze za par rokov s nimi Uz nebudeš a spoluziaci naozaj nie je cely svet. Teraz si s nimi denne.
Viem ze sa ta ich reci dotykaju, ale potrebujes najst sposob ako si vazit samu seba aj bez uznania tvojich spoluziakov. Si dolezits pre tvojich rodičov, brata. Ty pre spoluziakov nie si tsks dolezita ako oni pre teba. Preco? Preco su taky doleziti? Naozaj napis na tu linku, pomozu ti, naozaj

danielahamar
27. dec 2017

@teenager to si myslia všetci pubertiaci, že ak by sa im niečo stalo, nik si to ani nevšimne, vôbec to tak nie je, chýbala by si aj tým, čo si myslím, že ťa majú v paži. Takže určite vyhladaj pomoc - odbornú, nie o týždeň, hneď, je ťa škoda, že tak mladé dievča si ničí život, bude to dobré neboj, len sa niekomu zdôver, aby sa prišlo nato, čo to spôsobuje. Ako sa tomu stresu vyhnúť, viem, čo prežíval môj chalanisko a prežíva, čo sa týka školy, ale nie so všetkými sa dá byť kamoš a sú ľudia, kt. závidia aj nos medzi očami, a takých je veľa, hlavne medzi vami deťmi a to, že to vie tvoj brat, to je len otázka času, kedy to vyjde na povrch, koľko rokov má on? Možno by ti dokázal pomôcť.

lolo1
27. dec 2017

Ahoj súhlasim, že by si mala volať o odbornú pomoc, ale ešte ti poradím, aby si si upravila životosprávu. Asi to znie divne ale viem o čom hovorím. Tvoje pocity totiž súvisia s celým tvojím telom a hlavne aj hormóny. Vyhľadaj niekoho,kto by to vedel tak odbornejšie poradiť, hlavne komplexné. Prajem ti veľa síl, si original tak na to nezabúdaj.

macik34
27. dec 2017

@teenager pijes? Co pijes a kde k tomu prides? A kde pijes? Co mas za chorobu?

teenager
autor
27. dec 2017

@danielahamar ma 18 rokov a už sme sa o tom rozprávali ale nič mi tá koncerzácia nedala ( kôli mne sa rozplakal)

helulik
27. dec 2017

A preco to pises zrovna na mk?

tt247
27. dec 2017

@teenager a prečo sa kvôli tebe rozplakal, keď ťa má každý v paži?

teenager
autor
27. dec 2017

@macik34 pijem alkohol ...kradnem ho mojmu tatovi.....pijem doma alebo za školou....mam oslabené kĺby a nemôžem ani športovať, ....proste nemôžem nič robiť ( teda šport)

teenager
autor
27. dec 2017

@tt247 lebo som jeho sestra a on je asi jediny s kym sa ledva bavim

teenager
autor
27. dec 2017

@helulik lebo potrebujem poradiť a náhodou som narazila na túto stránku keď som čítala ostatných problémi

bruneta880
27. dec 2017

@teenager určite by to spôsobilo bolesť aj im aj všetkým ktorí sú okolo teba, tým som si istá.
Dnes je veľmi uponáhlaný život skús si s rodinou sadnúť a úprimn

bruneta880
27. dec 2017

Sa porozprávajte...ale aj počúvať ostatných nielen rozprávať.

jana_eyre
27. dec 2017

@teenager moja svagrina na tej linke pracovala, podobne pocity zaziva viac ludi.. urcite tam zavolaj pochopia ta porozpravas sa bude to. ine ako takto cez internet.. urcite si mudra baba, treba prijat pomoc ked ju potrebujes.. neboj sa.. sama som ako dievca zazivala podobne stavy, ale vedela som ze moju mamu by som velmi zranila keby som si nieco spravila.. aky mas vztah s nou?

danielahamar
27. dec 2017

@teenager no kedže je plnoletý, tak aj on ťa už môže zobrať do nejakej poradne si myslím a nechlastaj, nemáš ešte prečo

teenager
autor
27. dec 2017

@jana_eyre pohádali sme sa

diana20
27. dec 2017

@teenager určite zavolaj, za pokus to stojí. A nikdy si nemysli, že by si nikto nevšimol kebyže tu už nie si!! Vždy VŽDY!!!! je niekto kto ťa miluje a ak aj sú tvoji spolužiaci nepríjemní, kašli na nich. Ze si iná nie je hanba! A tvoj brat si všimol, že sa režeš à ak ho vaša konverzácia rozplakala, tak preto, lebo ťa má veľmi rád a bojí sa o teba a trápi ho, že sa trápiš.. A tvoja mama aj ak ste sa pohádali, ta miluje viac ako hocičo! Urob to pre ňu. Zavolaj a daj si pomôcť a porozprávaj sa aj s nou o všetkom, povedz jej ako sa cítiš, že už sa ti nechce žiť.. Je to tvoja mama. Bude ti chcieť pomôcť.