icon

Operácia očí

kristina2708
13. júl 2018

Ahojte, chcela by som sa spýtať ak má niektorá z vás skúsenosti s operáciou oči, bola si som veľmi rada keby ste mi sem o nich napísali, teda konkrétne kde ste si zákrok dali spraviť, ako ste boli spokojné, koľko sa človek asi zotavuje a tiež koľko vás zákrok vyšiel, dakujem za každú odpoveď 🙂

Strana
z2
janinah
14. júl 2018

Každá operácia očí je riziko,pracujem s očami.Našťastie je ich vysokánske percento podarených a ľuďom pomôžu.Každý si však musí zvážiť sám,či to riskne a predtým si nechať vysvetliť VŠETKY možné komplikácie,a toto sa zo strany lekárov nerobí,to vysvetlovanie komplikácií možných. Osobne by som na operáciu očí nešla,ak by mi nešlo doslova o záchranu zraku.

zuzulkazu
14. júl 2018

Ja som bola cca pred rokom na operacii v neovizii, cakala som na to veeelmi dlho, od detstva nosim okuliare, sosovky mi vadili a neznasam slnko takze som sa nevedela dockat opky, moja skusenost, bala som sa velmi kedze sa to deje pri vedmi ale v pohode, mala som neolasik hd, stale som po operacii cakala na ten hd pocit videnia ktory sa nedostavil dodnes, doktorka mi stale tvrdila ze papierovo vidim dobre, no az na ppslednej kontrole po roku priznala ze mam nejake - 0.5 a dala mi na vyber, bud okuliare alebo ze rovno mi spravi korekciu-co ma trosku dost vydesilo, tak som odmietla, s tymi - 0.5sa da fungovat relatibne normalne, upravit si to dam az keby sa to velmi zhorsilo, este by som spomenula ze po opke sa mi objavili zakaly na skovci, udajne je to normalne, pametam si ze ako dieta som to mavala, no vadi mi to ale nic sa s tym neda len dufat ze odide, ale este doplnim ze som odmalicka skulila(dala som si robit aj to) cize u mna tie prenosy do mozgu mozu byt ine, ja som nikdy nemala pocit ze dobre vidim, ani v sosovkach ani v okuliaroch

bianka532
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
14. júl 2018

@zuzulkazu no,neviem,ci ty by si nemala aj lekarku zmenit.....nemyslim to ironicky
skulenie,resp.mozno si aj tupozraka,kto vie...to je jedno,no da sa vela s ocami poriesit,len si najdi dobreho ociara,nech sa pohra aj s vysetrenim a mozno aj korekciou a nasledne,dobra optika,kde su optici,nie predavaci.

zuzulkazu
15. júl 2018

@bianka532 slnecne jedine, za tie roky som uz bola alergucka na dioprticke a tie peniaze co clovek do toho vraza kaudy rok pomaly...

zuzulkazu
15. júl 2018

@terezka1947 na skulenie ma operovala asi naj doktorka na slovensku, predtym som chodila ocnemu ktory bol primar... Aj ked je proti laserovkam tak uz robi na takej klinike, momentalne chodim do ba tej co mi robila skulenie, oni sami mi hovorili ze vecsinou pri krarkozrakosti prekoriguju ale v mojom pripade sa to nedalo aby som po druhej opke nevidela dvojmo... Samozrejme keby som navstivila inu kliniku tak urcite budu nadavat na tu moju a chvalit svoju... Tak to bohuzial chodi.... Neviem fakt co by sa dalo ak mas tip na nieko v okolo tt kto je podla teba dobry tak sem s nim

terezka1947
15. júl 2018

@zuzulkazu nie,tam v tom kraji nemam osobnú skusenost s ociarmi,preto si nedovolim povedat len tak meno
Ale mas pravdu,ono,tazko najst lekara,resp.zmenit ho,aby nenadaval na ineho....

Strana
z2