Poraďte dobrého ortopéda - BA a okolie.

janne318
19. feb 2020

Ahojte dievčatá. Prosím poraďte mi dobrého lekára pre moju maminu, ktorá má dosť silnú osteoporózu. Konzervatívna liečba jej vôbec nepomáha, skôr naopak - je to čím ďalej, tým horšie. Potrebovala by aspoň konzultáciu - či existujú aj iné možnosti, než kalciové tbl. a vitamín D, aká je prognóza a pod. Jej súčasná lekárka bohužiaľ veľa empatie do vienka nenabrala, takže od nej sa nič konštruktívne nedozvie.
Ďakujem vopred všetkým. 😘

nika82
19. feb 2020

@janne318 skor uz by som hladala podla recenzi napr na navstevalekara.sk
ja som mala ortopeda v Piestanoch, no zial sa prestahoval tak cestujem zanim 400km

gemerka17
19. feb 2020

@janne318 ono všeobecne je aj problém, kto si tvoju maminu vezme na starosť a bude sa snažiť vyriešiť problém, pretože stav už nie je taký jednoduchý. Podľa recenzi na navstevalekara.sk je možno fajn sa odraziť resp. vyradiť aspon úplne nevhodných lekárov. Viem o čom hovorím, ja som svoj stav v rámci ortopédov riešila/konzultovala u viacerych a aj keď mali super recenzie tak jedna veľká katastrofa resp. čistý biznis. Preto viem, že je veľmi ťažké najisť dobrého lekára, ktorý aj bude vedieť čo robiť (najmä ak nejaká začiatočná konzervatívna liečba nezaberá). Z mojej skúsenosti: súkromný sektor ortopédov v Bratislave je horší ako štátny. Dúfam, že má tvoja mamina za sebou vyšetrenia aby sa zistilo v akom stave tú osteoporózu má.

luccija
19. feb 2020

@janne318 cvičiť denne.Dobra ortopédia je v Samorine novootvorena sú tam manželia hľadaj na webe

janne318
autor
19. feb 2020

@gemerka17
@luccija
@nika82 Ďakujem dievčence. Áno, vyšetrenia má všetky zabsolvované, to je práve ten problém, že progres toho ochorenia je rapídny. Podľa denziometrie z leta minulého roka to bolo v stave osteopénie, tento rok už osteoporózy. Bolesti má chúďa riadne a liečba výživovými doplnkami nikam nevedie.

gemerka17
19. feb 2020

@janne318 to je mi ľúto. A niečo také ako OSTEOGENON neberie ? Alebo iný takýto liek či doplnok ? Pri tom osteogenenone je napísané z pribalovon letáku, že sa to používa na liečbu osteoporózy. Teraz ho beriem ja.

luccija
19. feb 2020

@janne318 je to žena po prechode?cvičiť len cvičiť

hermanoval
31. okt 2021

@janne318 ahoj, ja viem, že staršia téma, ale chcem sa spýtať, ako sa má maminka? Ja mám tiež ťažkú osteoporozu, zatiaľ bez liečby. Ja som mala hodnoty na denzitometrii až -5. Bolesti mám tiež, ale mám aj iné problémy s chrbticou. Ak nemala mamina zlomené stavce, tak osteoporoza zrejme nebude príčinou bolestí. Nemá aj nejaké iné problémy s chrbticou? Teda predpokladám, že sa jedná o bolesti chrbtice. Ďakujem za odpoveď. Ak chcete, môžte aj do IP.

hermanoval
31. okt 2021

@gemerka17 ahoj, ja viem že staršia téma, ale chcem sa spýtať, pomohol Ti nejako ten Osteonegon? Užívaš ho kvoli osteoporoze? Ďakujem

gemerka17
31. okt 2021

@hermanoval ahoj, ja som ho brala kvôli zlomenine ako podpornú liečbu. Mala som už zlomeninu so pseudoartrozou. To znamená, že sa jedná o trvalo nezhojenú zlomeninu. Je to závažná komplikácia pri hojení zlomeniny. Po dvoch rokoch môžem povedať, že zlomenina sa mi zrástla. Osteogenon som brala 2 serie po 3 mesiacoch. Medzitým bola prestávka 3 mesiace. Je dosť možné, že mi dopomohol, aby som zhojenie dosiahla, hlavne z dôvodu, že počiatočný stav bol mizerný čo sa týka prvotných snímkov.

hermanoval
31. okt 2021

@gemerka17 Ďakujem