Poraďte zubára, ktorý dáva dláhy na zuby.

annf
28. jan 2020

Dobrý deň.

Vedel by mi niekto poradiť nejakú skvelú zubárku alebo zubára v Košiciach, ktorý dáva dláhy na zuby? Ak áno, približne aká je cena a ako dlho trvá proces úpravy zubov? Ďakujem 🙂 🙂

sissy27
28. jan 2020

@annf čo myslíš "dláhami na zuby" ?
fixný strojček? nočný strojček? invisalgin? niečo úplne iné?

0silvia0
28. jan 2020

@annf dláha na zuby je co? 🙄

annf
autor
28. jan 2020

nočný strojček, aj keď dláhy na zuby čo som si prečítala, tak sa používaju aj cez deň....

sissy27
28. jan 2020

@annf no takto, to nefunguje tak, že prídeš a povieš "chcem nočný strojček". Čeľustný ortopéd zhodnotí stav a posúdi, či stačí nočný alebo je potrebuješ iný typ liečby. Takisto ti povie ako dlho to bude trvať a koľko ťa to bude stáť.
Ale pokiaľ máš viac ako 18 rokov, tak nepredpokladám, že ti bude stačiť nočný strojček (rast je ukončený a treba väčšiu silu na vyrovnanie zubov) a cena bude vyššia ako u detí do 18 rokov, keďže si to hradíš celé sama bez účasti poisťovne.

annf
autor
28. jan 2020

Zaujímavé....na stránkach keď si pozerám, tak píše, že je na mne aký si strojček sama zvolím...

sissy27
28. jan 2020

@annf celkom určite nie. Resp. môžeš si vybrať medzi klasickým kovovým alebo keramickým - fungujú na rovnakom princípe, len sú z rozdielnych materiálov. Ale čo sa týka nočného / fixného / invisalginu tam je to na posúdení odborníka. Môže sa stať, že ti dá na výber z viacerých možností, ale proste musí ťa vidieť a zhodnotiť to. Všetko záleží od konkrétnej diagnózy.

annf
autor
28. jan 2020

Ďakujem veľmi pekne za info 🙂