Prepichnutie uší vs presteľovanie. Bratislava

esmet
2. sep 2019

Ahojte, viete mi poradiť, ktorý lekár v BA prepichuje uši. Všade čítam len o prestreľovaní...ďakujem.

tannja
2. sep 2019

A prečo chceš prepichnúť a nie prestreliť? To je šetrnejšie a bezbolestnejšie a ešte sa to aj veľmi dobre hojí bez nejakých hnisaní.

pchepche
2. sep 2019

Neviem ako je to so sterilitou alebo dezinfekciou prestrelovacej pištole ale sterilnou ihlou je to podľa môjho názoru lepšie. Aj keď nie tak rýchle....(mám odskúšané na sebe, po prestreleni sa mi ucho zapalilo, zatiaľ čo pri prepichnuti som mala svätý pokoj)

esmet
autor
2. sep 2019

@pchepche ahoj, vieš mi odporučiť niekoho v BA kto prepichuje ?

zaanaa
2. sep 2019

@esmet ahoj, ja mám veľmi zlu skúsenosť s prestrelením uška, malej sa to strašne dlho hojilo a na jednom usku nepekne zapálilo nevedeli sme to vyliečiť až sme museli vybrať náušnicu doteraz ma len jednu a naviac jej ju krivo nastrelila, teraz čakáme druhé dievčatko a v živote by som už nedala nastreliť nausnicku po tejto skúsenosti, teda neviem ci sme Zrovna my natrafili na zlý salón, ale fakt by som to po tomto nikomu neodporučila, tiež sme chceli aby to bolo rýchle a bezbolestne ale nakoniec sme tým ešte viac ublížili maličkej čo sme mali problémy potom ;( nezaberali masticky nič :( dlho to zarastalo potom stále cervene zapálene :( ono tie nastreľovacie nausnice sú aj take strašne hrubé určite to detičky veľmi boli i keď všade hovoria ako je to rýchlo a bez krvi, radšej trosku krvi u doktorky ale máš istotu že to bude sterilne a hneď jej dá aj svoju nausnicku ktorá bude tenucka a vopred vysterilizovana ako nejake smejdy čo dávajú v salónoch :( teda to je môj názor ;)

summergirl
2. sep 2019

@esmet my sme dávali prestreliť u kožnej lekárky, Regina Paulinyová, v Dúbravke...platili sme 25€ myslím a to už bolo za prestrelenie a náušnice z chirurgickej ocele...absolútne žiadny problém, žiadne zapálenie...odporúča sa dať prestreliť, keď už bábo sedí, ale ešte si to nejako extra neuvedomuje, čo sa mu ide robiť (my sme mali 8 mesiacov, ale lekárka vravela, že jedno dvojročné dievčatko odišlo len s jednou náušničkou, takže čím skôr, tým lepšie)...malej som pustila video na mobile, kožná si nakreslila bodky na uško, kde bude prestreľovať, opýtala sa ma či to takto môže byť a prestrelila tak rýchlo, že malá si to takmer ani nevšimla...plakala len chvíľočku v ambulancii, ale to skôr kvôli zvuku prestreľovacej pištole...potom sme pretierali alkoholom z lekárne a točili náušničkami

esmet
autor
3. sep 2019

@zaanaa ahoj, to ma mrzí, že maličká sa takto potrápila :( preto by som chcela prepichnúť, len sa neviem dopátrať nikoho, kto to v BA robí...všade len prestrelujú...

esmet
autor
3. sep 2019

Hľadám niekoho v Bratislave, kto PREPICHUJE uši, neviem sa na nete nikoho dopátrať, všade sa len prestreľuje(to nechcem)... Neviem z akého dôvodu sa názov tejto diskusie zmenil z prepichnutie uší Bratislava na prepichnutie uši vs. prestreľovanie... Budem rada, ak mi dá niekto kontakt na niekoho v Bratislave, kto prepichuje uši ihlou. Ďakujem.

zaanaa
3. sep 2019

@esmet áno veru potrápila :( teraz pri druhej chcem dať u detskej lekárky len už sa popravde bojím aj toho 🙂 a vaša pediatrička neprepichuje?

pchepche
3. sep 2019

Neviem Vám poradiť nikoho konkretneho, mne prepichovala pediatrička ale nieje to nic tazke, zvládne to hocijaka lekarka/sestra ktora je trochu manualne zručná a dodržiava zásady sterility.

esmet
autor
3. sep 2019

@zaanaa bohužiaľ nie, že na to nemá čas...tak posiela dievčatá za jednou sestričkou ktorá prestreluje... :/

esmet
autor
3. sep 2019

@pchepche aha, to som nevedela, že vlastne by to zvládla hoc ktorá sestra. Ďakujem 🙂

dubro
23. jan 2022

@esmet Ahoj, nasla si nejaku dulu alebo zdrav.sestricku co robi to orepichovanie v Ba? My sme nechali prestrelit, 2 mesiace sa trapila s tymi hrubymi, bolelo ju aj otacanie nausnic, potom sme dali nase tensie, aj tie ju po case boleli, mokvali jej esre aj po 5 mesiacoch uska a ked sme ich vybrali, za necele 2 dni boli dierky uz zarastene. Co teraz? Prepichnut do tych istych dierok? Vedla to nejde, mala by ich nakrivo ;(

esmet
autor
24. jan 2022

@dubro Ahoj. Nie, lebo mi povedali, že si mám nájsť niakeho chirurga, čo by to spravil. Tak som nakoniec dala prestreliť u pediatra Mudr. Chrenka na trnávke. A bola som spokojná, aj kamarátka. Ale ja by som asi počkala, kým sa to poriadne zahojí a potom dala znova.