Ptóza viečka u dospelého

Zodpovedané
10. feb 2019

Dobrý deň,

mám ptózu viečka a chcela by som sa informovať ohľadom štandardného postupu, pokiaľ nepredstavuje zdravotnú komplikáciu. Žijem v zahraničí a zvažujem, či má význam prísť kvôli operácii na Slovensko.

Je potrebné pred plastickou chirurgiou riešiť niečo s oftalmológom? Akým spôsobom je možné vykonať operáciu? Koľko sa platí?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

ptóza viečka je stav oslabenia funkcie svalu: dvíhača hornej mihalnice- správny výraz pre "viečko". Táto diagnóza môže mať viacero príčin a može byť na jednej alebo oboch stranách.

Štandardne sa rieši očným lekárom ale túto operáciu vie vykonať aj skúsený plastický chirurg.

Cena záleží od rozsahu výkonu ale v štátnych zariadeniach je táto operácia v rámci úhrady z verejného poistenia. Ak žijete v zahraničí, je potrebné si zistiť u vašej poisťovne aký majú postup úhrady.

Pre orientáciu ceny v súkromných zariadeniach by sa nemali výraznejšie líšiť od cien operácie Blefaroplastiky, čo je odstránenie a korekcia ochabnutej kože a tkanív okolo oka.

Ku estetike okolo-očnej oblasti sa pristupuje komplexne a v prípade riešenia sa spájajú viaceré výkony: transpozícia a/alebo odstránenie tukových, kožných,svalových prebytkov, browlift, canthopexia, canthoraphia a iné..