Rakovina prsníka a onkológia v Bratislave

aulicna
18. feb 2013

Baby mate niektora z vas skusenosti s liecbou rakoviny prsnika? Mamina ma 9mm zhubny nador, mali by ju operovat v BA. Neviete aky su tam dr. na onkologii???

cuculik1
19. feb 2013

@aulicna moja mamka bola na tom podobne....tiez nador nebol velky...teraz je uz skoro pil roka po liecbe a vsetko vyzers dobre. Ale liecba trvala cely rok a bolo to obcas velmi tazke... hlavne chemoterapie. Sme radi ze uz je po. Drzim moc palce, netreba sa tomu poddavat, da sa to liecit.

anuska74
19. feb 2013

A na ktorej Klenová, či Heydukova ?
Ja viem len na Heydukovej sú o.k Operovali tam švagrinú 5rokov dozadu. Obidva ústavy sú špecializované. Tak nech všetko dobre dopadne.
A ešte ako to zistila bola na sono ?

aulicna
autor
19. feb 2013

anuska 74 -ano bola na normal preventiv. prehliadke, prehmatanim nezistili nic- ziadna hrcka, ale mamograf ukazal ze je tam nador a takisto ultrazvuk, bola uz aj na biopsii v Trencine a tam potvrdili ze je to zhubny nador...
cuculik1-aj ja drzim palce tvojej mamine, nech sa jej to uz nikdy nevrati, nech je to dobre.....chcem sa ta este opytat, mala aj metastazy??? a robili jej v BA aj komplet CT vysetrenie???

cuculik1
19. feb 2013

@aulicna metastazy nemala ale mala zasiahnutu jednu uzlinu aj tomu sa dalo predist lebo ona si to nasla sama ale prva biopsia dopadla ok a tak jej lekar povedal ze to nic nie je a cakala pol roka potom sa jej to uz trosku zvacsilo sla znova k lekarovi, znova biopsia a tento krat uz bola pozitivna. Neviem ci robili aj kompletne ct viem ze skumsli kosti brusne organy... vela vysetreni...teraz uz len trojmesacne kontroly...drzte sa...ak by si mala chut sa s niekym porozpravat kludne mi napis aj do ip, sama viem ake to bolo tazke obdobie a dobre mi padlo to v sebe nedusit...

aulicna
autor
19. feb 2013

@gucciok85 tak, je mi z toho vsetkeho fakt zle. Nasla som strasne moc podobnych clankov. Z toho mi vypliva, ze ziaden mamograf, biopsia, iba prehmatanie, ale prehmatanim nezistili nic.....a teraz si vyber.....ked by sa teraz vykaslala na operaciu a naslednu liecbu ( co je podla clankov skodlive) co ak by sa tym vsetko pokaslalo a ten zhub.nador tam naozaj je ako tvrdia lekari a stalo by sa to najhorsie, alebo by sa nestalo nic? To je HOP alebo TROP..... NEVIEM...HRUZA

aulicna
autor
19. feb 2013

@anuska74 dnes uz vie, ze by to malo byt na Heydukovej, hovori ti nieco dr. Chvala Peter??? A aku dlhu dobu sa liecila svagrina??

billam
19. feb 2013

@aulicna z vlastnej skusenosti viem, že "centrum" na liecbu rakoviny je v Onkologickom ústave na Klenovej

reikina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gucciok85
20. feb 2013

ja by som sa zacala liecit podla toho co je dane v clanku a samozrejme zmena stravy

aulicna
autor
20. feb 2013

@reikina Bola by som velmi rada ak mi das info, kazda skusenost je dobra, inak uz som sa skontaktovala tiez s jednou pani, kt. podstupila operaciu a vsetko dobre dopadlo-nastastie,bola spokojna - v tom istom onkol. centre a presne u toho isteho dr. kde by mali operovat aj maminu, teraz uz viem ze to bude ONKOLOG.USTAV SV.ALŽBETY ul .Heydukova, dr. Chvala Peter - ze je fakt dobry.....uvidime....

mataaa30
26. feb 2013

Pekný deň žiaľ aj ja už patrím do tejto skupiny,,rakovina prsníka....a to bu dem mať 36r,,,som už po 6 cyklov chemoterapii,,,mala by nastúpiť operácia-mastektomia s čím nesúhlasíme nakoľko ten nádor po chemoterapii zmizol....

mataaa30
26. feb 2013

@reikina Ahoj môžem poprosiť viac info...DAKUJEM

nili
2. mar 2013

@aulicna Necitala som prispevky. Bohuzial, mame cerstve skusenosti v NOU na Klenovej v BA. Mamina tam prave lezi, je po operacii. Sice ma rakovinu hr. creva s mts. Lekari, sestricky, pristup je tam super. My sme nadmieru spokojny. Este by som odporucila drzat dietu /ziaden cukor, tuky, biela muka a ml. vyrobky/, znie to hrozne, ale da sa aj tak. Mamina pije tzv tazku vodu, uziva Kolostrum a CytoFlavin. Pred operaciou jej robili kolonoskopiu, nador sa zmensil z 3,8 cm na 3 cm za necely mesiac. Takze zazraky sa deju!!! A hlavne POZITIVNE!!! Chemo dostala 2x do zili a uzivala Xelodu. Baby drzte sa, nevzdavame sa, bojujeme!

mudrkamarasova
26. nov 2015

Dobrý deň, videla som túto diskusiu a rada by som sa s Vami podelila o moje skúsenosti zo zahraničia. Už 5 rokov sa venujem imunoonkologii a som členom SITC co je spoločnosť pre vývoj nových imunologických liekov v onkologii.
Musím povedať že tam a aj u nás v Prahe je to iné . Imunolog dobre spolupracuje s onkologom čo je podľa mňa velmi podstatné. Onkolog.ochorenie velmi oslabuje imunitu. Ja ako lekár zaoberajuci sa imunoonkologiou som zástanca preparátov ako Igamplia Immodin Imunor atď. Pacient sa však málo kedy k imunologovi dostane lebo onkolog ho tam nepošle.
Aj vy sami možete však imunologa vyhladať.

mahuliena01014
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lena05
4. jún 2021

Ahojte, baby má niektorá z Vás skúsenosť s takouto vecou?: Kamoške nedávno diagnostikovali rakovinu ľavého prsníka (má po 50-ke), ale keďže sa to zachytilo včas, iba ju hneď objednali na operáciu (o mesiac), ani by jej nemali zobrať celý prsník, onkológ povedal, že je to zbytočné a po operácii by mala absolvovať iba rádioterapiu (nemusí brať chemo). Moje otázky - nezvykne sa to po čase vrátiť aj keď sa to teraz vyberie a načo je po operácii ešte potrebná RT? Ďakujem za odpovede, veľmi sa o ňu bojím!

danna123
19. júl 2021

@lena05 ahoj aj som po operácii tri týždne a tiež mi nasadili rádioterapie 16 a hormonálne lieky tiež sa bojím tých ozaroch

katenka2
14. nov 2021

@lena05 ano, rado sa to vracia 🙁. A často....

cacianka
10. dec 2021

@danna123 svokra ich mala mať 25, stačilo 20 a je 6 rokov ok. A to už mala 70 +.
Berie iba tabletkovu chemoterapiu.
Teraz v lete schytala na čreve, vybrali a je ok, výsledky má výborné , vek 80 +