Kedy môžem dať dieťaťu ryžu?

veselavrba
9. aug 2013

Ahojte mozno uz tu je takato tema,ale kedy mozem davat ryzu?A ako ju urobit malemu?Riedku? Dnes mam e9 mesiacov a preto sa pytam a co mu mozem este dat do jedalnicka,okrem zeleniny,maska, Dakujem

luliu
9. aug 2013

@veselavrba ryzu mozes davat už davno🙂

ichbinich
9. aug 2013

@veselavrba:
Ryza sa moze davat medzi prvymi prikrmami. Sprav ju tak, ako synovi chuti jest. Ked uz nema problem s kuskami, uvar ju domakka a pridaj normalne ako "prilohu". Ak este jedava pomixovane, pomixuj spolu s ostatnym. Mozes aj "na sladko", ze pridas ovocie/ovocne pyre, podla chuti.
Alebo mozes skusit ryzove vlocky na zahustenie prikrmov, byvaju instantne bez akychkolvek prisad, iba sa nasypu do horuceho prikrmu alebo mlieka a hotovo.
Tak isto mozes dat ja proso, to su take male gulicky, varia a pouzivaju sa ako ryza.

saska.t
9. aug 2013

@veselavrba jasne uz davno mozes, a aj pseno,pohanka,ovsene vlocky,bezvajecne cestoviny atd. v tomto veku mas moznosti neurekom...v podstate zu skoro vsetky prilohy,ktore neobsahuju cele vajcia ;)

salome_82
9. aug 2013

Ryzu som začala dávať prakticky ako prvú. Najprv som dala mrkvu a zemiak, klasika, lenže to malej nechutilo. Známa začala ryžou, tak som to skúsila aj ja. Úplne som ju rozvarila a urobila z nej kašu, do ktorej som potom pridávala zeleninu. Dcérka ryžu hneď zbaštila. Teraz má sedem mesiacov a ryžu len úplne rozvarím, už ju nemixujem a tak jej to chutí ešte viac 🙂

m_ij_ka
10. aug 2013

ryža patrí medzi prvé jedlá u malých detí 🙂

hajajanka
10. aug 2013

@veselavrba Ryzu napr. jedia mnohe deti,ktore su alergicke na mlieko (papaju ryzovy odvar). V 9 mesiacoch moze jest dieta prakticky vsetky druhy potravin okrem silnych alergenov, tucneho masa, pastet a ostatnych nezdravych jedal.

veselavrba
autor
10. aug 2013

Super baby dakujem dnes som dala malemu ryzu a nejaku ju nechcel dala som aj mrkvicku a nic tak som skusila fintu a dala mu zvlast ryzu a na nz trocha vyzivy a nechytil sa ako mam teda zacat?

cayar
12. sep 2013

Ryzu od 4. mesiaca uz mozes, patri medzi prve potraviny... Ja malej robim zeleninovy rizoto:ryza, brokolica, mrkva, cuketa, reppikovy olej

olitko
6. sep 2016

Ahojte..chcem sa opytat na tu ryzu..je to niake dojcenska ryza alebo klasicka ako jeme aj mi dospely

olitko
6. sep 2016

*my

ivakat248
23. aug 2019

Dievcata a aku ryzu?