Má u mňa užívanie clostylbegytu význam, keď mám ovuláciu v poriadku?

helenky11
8. aug 2019

Ahojte, mám endometriózu - 6 cm cysta na 1 vajíčku. Robili mi aj HSG-priechodnoť vaječníkov a 1 mam úplne priechodný a ten na kt. je cysta, že trichu horší, že sa tekutina nevratila do brušnej dutiny, ale zaver bol, že priechodnosť mám v poriadku. Snažíme sa o babatko 3/4 roka, tak ma dr. ďalej nastavil na uživanie clostylbegytu. Lenže ja s ovuláciou nemám problém, mám ju pravidelnú a aj keď som bola u gyn., vždy akurát pred ovuláciou, keď dr. videl, že mám dominantný folikul o veľkosti 25mm, alebo po ovulácii. Takže v tomto u mňa nebude problem. Partner bol aj na SPG - výsledok je terazoospermia = čiže horšia morfologia, ale tiež nič strašne, norma je myslím 4% zdravých a on mal 3%, ostatné hodnoty ako počet, pohyblivosť mal násobne nad normu. Zatiaľ som užívala clostylbegyt len 1 mesiac, ale nepomohol, znášala som ho dobre, len som mala v podbrušku stále pocit ako pred ovulaciou alebo menzesom a väčšiu chuť na sex 🙂 Stavujeme sa zdravo a aj pohybu máme dosť. Kvôli endo som obmedzila viac mliečne výrobky a červené mäso.
Má u mňa význam uživať clostylbegyt, keď nemám problem s ovuláciou? Mne dokonca dozreli až 4 vajíčka hneď v prvom mesiaci a ani 1 sa nechytilo. Aj dr. bola prekvapená, že mám až 4 dozreté a pichla mi pregyl, aby vyvolala ovuláciu. Má u mňa to užívanie clostylbegytu význam? Myslím, že mi ho nasadili, aby vyskúšali všetky menej invanzivne spôsoby ako otehotnieť. Máte podobné skúsenosti? Kde môže byť problém, že len veľmi chceme alebo endo alebo terazoospeermia?

fialka1318
8. aug 2019

@helenky11 teratozoospermia nie je v poriadku..ja s manzelom sme boli na umelom oplodneni kvoli tomu je to sposobene zlou morfologiou cize spermie nie su v poriadku..ale aj medzi nimi sa najdu ok spermie ale je ich malo ...tu mas info o teratozoospermii aby si vedela ze to nie je ok diagnoza urologovia a gynekologovia to zvyknu velmi zlahcovat ze je to ok ale velmi nie je ,snaha o dieta bola par rokov ked sme sa zverili do ruk reprodukcneho centra tak necakajte pridlho ak uz sa snazite 3/4roka,lebo teratozoospermia je zla morfologia ale to znamena ze ma vela spermii ale zlych tvarov,tak to vysvetlili mne v reprodukcnom a je to pravda co sa pise aj nizsie -

Teratospermia alebo teratozoospermia je stav charakterizovaný prítomnosťou spermií s abnormálnou morfológiou, ktorá ovplyvňuje plodnosť u mužov. Prítomnosť abnormálne tvarovaného spermií môže mať negatívny vplyv na plodnosť tým, že bráni transportu cez krčka maternice a / alebo bráni prilepeniu spermií na vajíčko. Dosiahnutie tehotenstva môže byť ťažké. Pri testovaní teratozoospermie sa spermie zbierajú, farbia a analyzujú pod mikroskopom, aby sa zistili abnormality. Tieto abnormality môžu zahŕňať hlavy, ktoré sú veľké, malé, zúžené alebo pyriformné alebo chvosty, ktoré sú neobvykle tvarované.

Ukázalo sa, že antiestrogény sú účinné pri liečbe teratozoospermie .

Teratozoospermia (vrátane typu globozoospermia ) sa môže liečiť intracytoplazmatickou injekciou spermií (ICSI) injekciou spermy priamo do vajíčka. Po oplodnení vajíčka sa nezdá, že by abnormálna morfológia spermií ovplyvňovala vývoj blastocyst alebo morfológiu blastocysty. Aj pri ťažkej teratozoospermii môže mikroskopia odhaliť niekoľko spermatických buniek, ktoré majú „normálnu“ morfológiu, čo umožňuje optimálnu mieru úspešnosti.

helenky11
autor
8. aug 2019

@fialka1318 citala som rozne názory na teratozoospermiu, niektoré páry mali aj horšie výsledky a pošťastilo sa im a dokonca prirodzene. Ono je fakt niekedy aj o šťastí. A Vám sa nakoniec podarilo cez IVF otehotnieť? Ako ťažko zistiť, kde je chyba, lebo ja mám endo na tom 1 vaječníku a partner tu teratozoospermiu, takže asi máme mix. komplikácii. Už ani neviem, čo na podporu vyskúsať a či mne vôbec niečo treba, lebo gyn. povedala, že som papierovo plodná. Dokonca mám aj AMH v pohode.

fialka1318
8. aug 2019

@helenky11 ja mam amh vysoke 5,12 ug/l a predsa nemam ms a mam pcos 😉 a predsa som z hladiska prirodzeneho oplodnenia neplodna 😀 cize podla amh som sa neriadila lebo gynekolog stale hovoril ze som plodna podla amh a ze nechape preco sa nedari... Vyskusali vselico az sme skoncili pri ivf 🙂 a nelutujem vyslo nam druhe ivf 🙂 hned prvy vklad 🙂 cize kaslem aj na peniaze hlavne nech je babo lebo ja som u gynekologa stratila zbytocne roky zivota 🙂 aj s manzelom mal oligoasthenoteratozoospermiu cize vsetko 🙂 po zmene stravy a brani vitaminov sa to zmiernilo len na to co ma tvoj manzel ale ani s tym sa neda otehotniet prirodzene ,su pripady ked zeny otehotneli ale trvalo to roky alebo bola to mozno nahoda ze sa podarilo aby sa z tych vsetkych zlych spermii jedna prebojovala 🙂 uz sa vam nedari 3/4roka a pokial nepomoze clostylbegit tak urcite to rieste dalej lebo obycajny gynko a urolog nemaju take znalosti ako reprodukcne centrum 🙂 bola tu jedna tema kde sa baba pytala ci sa im s tou diagnozou podarilo otehotniet a velmi vela zien pisalo ze skoncili v centre aj tak nakoniec ☹ a ja nemam ani ziadne cysty na vajecniku😉 mam krasne vajecniky akurat ze mam pcos a to kvoli nizsej hladine estrogenu vraj 😉 dodanie estrogenu este zvysilo amh avsak kvoli teratozoospermii sme aj tak skoncili v centre 😉 lebo spermie maju nepravidelne tvary a neprejdu cez krcek otehotniet sa da ale velmi velmi tazko nakolko z jedneho spermatu je vela zlych a tazko sa cez nich ta ok prebojuje a to skor zomrie od vycerpania nez sa dobojuje😉 nam vyberali a vpichovali metodou picsi a z 8mich zrelych oplodnenych sme mali 4embrya vynikajucej kvality a hned prve sa ujalo 😉 aj my mame mix komplikacii a o to viac manzela milujem ale aj tak sme sa rozhodli ze nebudeme zbytocne stracat cas ktory je vzacny a ideme do centra 😉 takze drzim prsteky a dufam ze sa podari ale ak by sa vam nedarilo 1,5roka urcite zabehnite na vysetrenia do caru 🙂 tam vas vysetria podrobnejsie a zistia pricinu ktora moze byt aj niekde v genetike,hematologii alebo reprodukcnej imunologii 😉 lebo kazdy spermiogram je iny a inak ukaze vysledky 🙂 jeden moze byt celkom ok a druhy bude katastrofalny 🙂 mam s tym skusenost ze ukazovali vselijako aj drahsie aj obycajne vysetrenia 🙂 A u teba je mozno tazsie aj to ze mas len jeden vajcovod priechodny ako si pisala ze mozno tie dobre idu prave opacne bohvie ako sa tam pohybuju ☹ kazdopadne dufam ze sa ti podari 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre