Predrakovinový stav krčka maternice a posunutá operácia

vierkainka
16. mar 2020

Ahojte žienky. Prišla som sa sem viacmenej vyrozprávať a poprosiť o radu ak máte nejakú podobnú skúsenosť. V januári som bohužiaľ potratila a vo februári mi doktor na kontrole oznámil, že mám predrakovinovy stav krčka maternice, že 1.aprila mam prísť a objedná ma hneď na operáciu. Povedal že mi vyšla ťažká displazia CIN3 a že konizacia je nutná. Ôk, vystrašilo ma to, ale predýchala som. Teraz do toho nastala takáto situácia s tým coronavirusom.Dnes som mu volala, ale vybavila ma sestrička, že ešte nevedia co bude ďalej, či budú vôbec 1.aprila fungovať... Nestihla som sa opýtať, čo bude so mnou, lebo mi zložila. Ja sa bojím ze sa mi to zvrhne na horšie ten môj stav. teraz ani otehotnieť, ani operovať...Bojím sa. Za ako dlho sa môže predrakovinovy stav zmeniť na rakovinovy? Som už staršia, dieťatko by sme veľmi chceli, no chápem že musím najprv vyzdraviet. Ďakujem za prečítanie aj váš príspevok.

eliska13
16. mar 2020

@vierkainka CIN3 ešte nie je taká katastrofa, ale chápem, že sa bojíš.Nad rakovinou nepremyslaj.Spravia Ti konizaciu o pár týždňov neskôr.Bola si minulý rok na preventívke?možno to máš už mesiace a nevieš o tom....

vierkainka
autor
16. mar 2020

@eliska13 ja som mala predtým doktorku.. Vymenila som ju, keď som potratila... Aj to sa mi stalo za takých dramatických okolností.. Mala som zápal priedusiek a, ale to už nejdem rozoberať... Pani doktorka ma na to vôbec neupozornila... Až teraz tento môj nový doktor, ktorý má dal viacmenej do poriadku keď som k nemu už prišla s akútnym krvácaním... Ale to už je preč, to už som uzavrela. Preto neviem nič co mi hrozí, prekvapila ma tato nová diagnóza. 😢

eliska13
16. mar 2020

@vierkainka dôležité je či si mala minulý rok preventivku tam by sa to zistilo či to je len terajší stav či už dlhšie.Je to nepríjemné, ale musíš len čakať.
Moja kamarátka mala CIN 2 dlho potom CIN 3 už je po konizacii užíva lieky od lekára nevyznám sa v tom ešte sú aj iné číslovanie pap....ver lekárovi, keby to bol urgent pošle Ta na zákrok už teraz 3,4 t asi nehrajú rolu

vierkainka
autor
16. mar 2020

@eliska13 tiež v zo dúfam... Preventívnu som mala jasne.. Ale ako vravím, doktorka sa nejak k ničomu extra nevyjadrila.. Ja som k nej chodila že sa nám nedarí otehotnieť.. A ona mi len dávala také farmaceutické produkty na plodnosť... Ale tak budem veriť ze nejaký posun o 3 až 4 týždne nebude problém

zara1984
24. mar 2020

@vierkainka Ahoj, ja som mala preventivku min. rok na jar a volali mi, že tam niečo nie je ôk a mám prísť, ani vo sne ma nenapadlo, že môže ísť o CIN III krčka maternice, cítila som sa dobre. K lekárovi som sa dostala až o pol roka, v decembri 2019. Vtedy už voľným okom videl zmeny na krčku. Operovali ma 2.3.2020. Rakovina sa vyvíja 10 - 15 rokov. Daj sa do kľudu, to zvládneš. Držím palce.

magdamagda112
25. mar 2020

@vierkainka ja ta trochu povzbudim..kedze si mala aj potrat a babatko by ste chceli..ja som mala gynekologicke problemy (ziadn ale ozaj ziadna menstruacia z nezistenych pricin vyse 5 rokov), cize jasne ze ani ja som otehotniet nemohla.Stale vysledky cytologie ok, a zrazu CIN 3. objednali ma na exciziu,zistili ze je to horsie nez zle, objednali ma na konizaciu,pri konizacii sa zistila rakovina (carcinom in situ-teda len v mieste nalezu), amputovali velku cast krcka,strasili ma ze kvoli tomu nikdy nedonosim dieta. Rok a pol po operacii som otehotnela a donosila presne 40tyzdnov🤣aj s tym mojim skratenym krckom maternice. A odvtedy mam menstruaciu kazdy mesiac a ziadne problemy🤗 cize mne to zistenie cytologie a nasledne odstranenie rakovinovych buniek len a len pomohlo, drzim palce;)

vierkainka
autor
25. mar 2020

@magdamagda112 ďakujem krásne a tebe gratulujem k bábätku, je to super ze ti to takto dopadlo❤️❤️❤️veľa zdravia prajem 🌼

vierkainka
autor
25. mar 2020

@zara1984 ďakujem za tvoj príspevok 💜🌼🙂veľa zdravia prajem.

lienocka2808
29. mar 2020

Cin 3, je tazka dysplazia, nie je to este rakovina. Nepamatas si, aky vysledok ti vysiel, teraz sa uz pouziva ina stupnica a hodnotenie ako ASCUS, LSil, HSil, nevies ktory z tychto stupnov si mala? Robili ti aj kolposkopiu (pozeranie krcka mikroskopom) a naslednu histologiu( odobratie kuska sliznice na skumanie)? Hpv virus ti nebol zistovany, ak ano, aky typ mas? Tieto veci su dolezite, aby sa dalo zistit, ci tvoj stav je sposobeny zapalom, alebo posobenim virusu. Ak je tam virus, dokonca vysokorizikovy, je takmer iste, ze by sa to zhorsovalo. Dolezity je aj vek, starsim zenam sa to moze zvrhnut rychlejsie do rakoviny, ako mladsim. Avsak ukludnim ta, jed ti posunu operaciu o par tyzdnov, tak by to malo byt ok. Nepamatas si vysledok poslednej kontroly steru pred tymto zlym vysledkom? Vopred sa ospravedlnujem, necitala som vase prispevky, v diskusii iba prvy.

nina004
15. apr 2020

Ahoj. Ja som bola na konizacii koli HSIL a nasli mi pritom adenocarcinom. Po operacii som mala zas zle vysledky a niekde na nete som nasla doplnok stravy Indonal,ktory si baby na gyn.problemy velmi chvalili. Kupila som sebe forte a manzelovy tiez kuru na tri mesiace. Po dvoch mesiacoch uzivania som bola teraz na kontrole a podla kolposkopie a cytologie su vysledky uplne v poriadku. Mozno ti to uz teraz nepomoze,ale aspon po operacii moxes nasadit ako kuru. 🙂 Drzim prsty nech to dobre dopadne. A urcite sa neboj myslim,ze za mesiac sa nic radikalneho nezmeni.

vierkainka
autor
15. apr 2020

@nina004 ďakujem ti veľmi pekne, už mám po operácii.🌼🙂Ešte som nebola na kontrole, bolo to len pred pár dňami..Uvidím co povie doktor. Ten Indonal kuknem v lekárni. 🌼Ešte raz vďaka.

nina004
17. apr 2020

@vierkainka Drzim prsty,aby si sa co najskor zotavila 🙂

ejsanps
10. feb 2022

@zara1984 ahoj je tu ešte niekto aktivity? Potrebujem poradiť ,som po konizacii a výsledky histologie ťažká dysplazia a že všetko zle dali preč ,to mi povedal lekár v telefóne,a o 3 mesiace kontrola ,ako si vtedy mala ty to ak môžeš poradiť,. ďakujem.

zara1984
10. feb 2022

@ejsanps Ak dali všetko preč, bude to dobre. Budú ta pravidelne sledovať. Ja som bola pred par dnami na preventívke, a všetko je v najlepšom poriadku.
Jediný problém som mala, že som sa v čase operácie dala dokopy s jedným chlapom, kvôli ktorému som mala stále mykozy, výtok, ureaplazmy... Teraz s ním skoro 2 mesiace nie som a som úplne zdravá, aj sa cítim dobre.

zara1984
10. feb 2022

@ejsanps A tiež som mala vtedy CIN III a ťažkú dysplaziu.

ejsanps
10. feb 2022

@zara1984 tak to má teší že si zdravá a že máš poriadku prehliadky,,,,ano že všetko zle dali preč,a brala si nieake vitamíny? Ja som si dala objednat inodal partner aj pre muža ,tak neviem aké vitamíny ešte doplniť ,a ďakujem za odpísanie,tak zas som otvoril to tu😉😉,,a ináč doktor v telefóne mi že treba sa zaočkovať ja i manžel no rezencie o očkovaní viem že nie sú ok,,

ejsanps
10. feb 2022

@zara1984 ťa ťažká dysplazia je ťažký pred rakovinovi stav ale všetko je preč ,ale aj tak sa bojím 😢

ejsanps
10. feb 2022

@zara1984 a tu ťažkú dyzplaziu si ma z histologie?

zara1984
11. feb 2022

@ejsanps Áno, z histologie. Ja beriem všeobecne vitamíny ako C, D, zinok, kys. listovú, kolagén, zdravo sa stravujem, športujem a veľa meditujem.
Zaočkovať sa nedám, proti tomu tipu, čo mám ma to už neochráni. Teraz som sama, nemám nikoho, tak to neriešim.

ejsanps
12. feb 2022

@zara1984 ďakujem tak si kúpim i ja tie vytaminki, díki moja.

ejsanps
12. feb 2022

@zara1984 nechcem sa dať ani ja tiez očkovať ,racej podporiť imunitu abi bolo doby výsledky díki ešte. raz.😉

jovanka81
4. apr 2022

@nina004 ahoj, mammrovnaku diagnózu. Po konizacii krčka vyšla biopsia ako adenokarcinom in situ. Aj napriek tomu, že by to malo byt už vlastne všetko von s tou konizaciou, navrhli mi komplet všetko vybrat kvôli možnosti že maternica sa nedá vyšetriť a tieto bunky môžu byt v maternicovom kanáli. Takze na čaká odstránenie maternice. Veľmi silno verim, že tam sa nijaké bunky nedostali a teda že všetko bude dobre. ❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre