Stretli ste sa s neznášanlivosťou mäsa u 9 mesačného dieťaťa?

plumkanika
22. júl 2015

syn bol do 6 mes plne kojeny,zacala som s prikrmami vsetko v poho zeleninku ovocie pecivo atd az sme sa dostali k masu kuraciemu a to neznesie,akonahle ho zje do hodiny zvracia velmi urputne aj 10x az kym nema prazdny zaludok,potom ho nakojim nasadime dietu a je dobre,no ked opat skusim zaradit maso zopakuje sa to. Mudr nam robila vytery v zadocku mal bakteriu kt sme sa uz ale zbavili a problemy trvaju dalej. Zatial nas neposlala na gastroenter. Je mozne ze este nema zaludok pripraveny na konzumaciu masa? bolo nam doporucene ho teda zatial mesiac- dva nedavat. dakujem za nazory. Veronika

janickacrazy
23. júl 2015

Takéto som nepočula, poznám však viac detí, ktoré maso v takom veku urputne odmietali, niektoré až tak do 2-3 rokov, potom postupne začali papať aj maso. Skús ho zatiaľ vynechať a uvidíš za tie 2 mesiace, čo bude. Alebo možeš skúsiť iný druh masa, napr. domáce králičie, možno mu na tom kuracom niečo vadí, ved je to nadopované kadečím teraz, teda ak dávaš kupované maso z obchodu.

petruldo
23. júl 2015

Môj starší najprv mäso /domáca kuracinka/ odmietal jesť, a keď ho konečne vzal na milosť, tak mal naň reakciu /ale až takúto nie/. miesto mäsa som mu dávala strukoviny varené s obilninami, takto je to plnohodnotná náhrada za živočíšne bielkoviny. teraz papá mäso v pohode. aj mladšia mala radšej strukoviny ako mäso.

lorela
23. júl 2015

Dala by som na radu lekára a skúsila mäsko ponúknuť o nejaký ten mesiac. Ako už bolo spomenuté, pokiaľ nemáš možnosť dávať dieťatku domáce kuracie, nedávaj ho radšej vôbec (kupované sú plné antibiotík a hormónov). Chýbať mu určite nebude. Skús morčacie, zajačie, teľacie.
Dovtedy iné zdroje bielkovín; tvrdé syry, biele jogurty, strukoviny, ovsené vločky v rozumnej miere.

bibistec
26. júl 2015

moze moze to byt intolerancia kuracieho masa a dokonca to moze mat suvis aj s vajciami aj na ne moze ale nemusi reagovat. Teoreticky moze mat len reakciu na atb v kupovanom kuracom mase ale ak sa to vyskytne aj s domacimi moze to byt intolerancia. Ja mam dcerku a ta ma problem s ovcami cize ziadne taketo masko nemoze.

vvevverka
7. apr 2020

@plumkanika ahoj Veronika, viem, ze je to 5 rokov stary prispevok, ale nahodou vyskusam. Aj ste nakoniec zistili, preco vas syncek po mase zvracal a teda... Ci to casom preslo? Nasa mala ma identicky problem 😕 aj sme urobili pauzu a mala mala akurat rok a ked sme vyskusali masko, tak jej bolo zasa strasne zle. Som si uz aj ja s nou poplakala. Inak, zhodou okolnosti sa aj ja volam Veronika😏

petruldo
7. apr 2020

@vvevverka je neaktívna, neodpovie ti

vvevverka
7. apr 2020

@petruldo ach, som si nevsimla 🙈dakujem za info 😏 pekny dnik

sashica
15. jan 2022

@vvevverka ahoj Veronika, chcem sa opýtať ako ste na Tom s kur. Mäsom, moja dcérka má tiež tento problém.

vvevverka
15. jan 2022

@sashica ahoj 🙂 malej z kuracieho a morcacieho masa nebyva zle, takze ak jej ho zakamuflujem do jedla, tak ho bez problemov zje a nevracia. Takisto aj ryby napr. losos, file, tuniak su ok. Uprimne, "cervene maso" jej stale nedavam

sashica
16. jan 2022

@vvevverka aha, tak super. Ja som pochopila že vracala z kuracieho mäsa.

ketike
10. okt 2023

@sashica ahoj, skusam napisat i ked ide o stary prispevok. Nasa dcerka uz od zaciatku,ako ochutnala kuracie maso,ci domace,ci z obchodu a rovnako aj morcacie, tak velmi zvracia. Teraz sme vyskusali akurat dnes po dlhej dobe opat morcacie a rovnaka reakcia a to ma uz rok aj 9mesiacov . Detska lekarka mi pred cca pol rokom pri poslednej kontrole len povedala,ze sa este s takym niecim nestretla. Nastastie telacie a kralicie maso zje bez akehokolvek zvracania. Len som chcela zistit,ci ma este niekto podobny problem, pripadne,ci existuju aj nejake lekarske vysetrenia,testy na zistenie nejakej intolerancie a pod.

vvevverka
10. okt 2023

@ketike ahoj, moja dcera ma alergiu, ale na cervene maso (netyka sa hydiny a ryb) plus zopar inych potravin. Alergia ma stale a uz ma 4 a pol roka. U nej sa to prejavuje tym, ze zacne po 2h od kozumacie opakovane vracat prakticky do vycerpania. Z tohto dovodu jej vobec tieto potraviny nedavame. Boli sme u alergologicky, spravili jej testy, ale oznamili mi, ze vyjdu negativne a to z dovodu, ze sa jej alergicka reakcia dostavi s "oneskorenim"/ po 2h. Vraj z toho dovodu jej testy vyjdu vzdy negativne. Volaju to sekundarna alergia alebo tak nejako. Prakticky nam nijako nepomohli a neriesili. Ale teda, dcera aspon dostala potvrdenie do skolky, ze ma alergiu a tie potraviny nesmie konzumovat. Neviem, ci pomoze taketo info. Je mozne, ze casom mala z toho "vyrastie", ale teda, nas pripad to nie je.

ketike
11. okt 2023

@vvevverka dakujem ti za info, pomohla mi. Pekny den 😉

vlada41
11. okt 2023

@vvevverka neskusali vam testy na alfagal? je to na alergia na cervene maso, prenasana kliestami. Syn mojej kamaratky to ma, na slovnesku zatial velmi zriedkave, ale prejavovalo sa to uplne rovnako.

tamvtme
11. okt 2023

Dala by som s masom pauzu a za par.tyzdnov skusila znova, napr kralicie alebo morcacie

ketike
11. okt 2023

@tamvtme morcacie neznesie tiez, len telacie a kralicie.

vvevverka
11. okt 2023

@vlada41 ahoj, dakujem za tip. Ja som o tom citala na americkej stranke, ale na svk som sa k nicomu nedopracovala. Myslim o tom, ze taka alergia moze byt sposobena kliestom. Len teda, moja mala este kliesta nemala.
Aj tak sa skusim opytat nasej alergologicky, ci ma vobec sajnu, ze je taky test. Dakujem krasne

vlada41
12. okt 2023

@vvevverka ked nemala kliesta, tak to asi nie je spravna diagnoza. lekari moc o tom nevedia, tento chalan bol prvy pacient na slovensku. posielam link na clanok na sme https://primar.sme.sk/c/22933210/uhryzol-ho-v-s...