Existuje transplantácia maternice?

matams
3. feb 2019

Dobrý deň. Viete mi niekto poradiť? S partnerom túžime po dieťatku, ale ja mu ho nemôžem dať keďže som prišla o maternicu. Chceli by sme vedieť ci existuje niečo také ako transplantácia maternice alebo náhradná matka ktorá mi vynosi dieťa 🙂

tortelinka
3. feb 2019

u nás nie, adopcia je možnosť

pininka
3. feb 2019

Ani jedno ani druhé zatiaľ u nás nieje možné.

lucka12399
3. feb 2019

@matams jedine co je u nas mozne zatial je adopcia...

ivca88
3. feb 2019

V čr tuším je mozna náhradná matka, nie som si ista.
U nas co viem, tak to robili na SR tak, ze vynosil dieta niekto iný, a po porode sa vzdal rodicovsky prav ( napr sestra ),. Ale je to teda na dlhú debatu a uvzenie, či by sa na to dotycna dala.
Ďalšia vec je, ze neviem ako to je s otehotnim. Centrum asistovanej reprodukcie to tu na SR neurobi.
Potom spominana adopcia, ale tam sa strašne dlho čaká. Pokiaľ ma pamäť nemyli tak 8 rokov na biele dieta ( nechcem to takto rasovo uvadzat, avsak tak som to citala).
O dvojičky je zaujem menší, tam to bolo okolo štyroch rokov.
Veľmi ma to mrzí za vás. Pevne verím že sa vám podarí byť rodicmi

matams
autor
3. feb 2019

@ivca88 ďakujem za odpoveď, ale adopciu asi nie dosť dlho sa čaká, ako ja by som aj bola za to ale partner nechce. Snáď niečo vymyslime čítala som nejaké články že v CZ je náhradná matka legálna tak uvidíme ako bude ďalej.

ivca88
3. feb 2019

@matams ako zda sa to strašne, ale uz som videla aj zamotanejsie príbehy - napr na instagrame si daj ,,dva tatove,, je to blog o homosexuálnom pare a majú dokonca svoje dvojicky (pre ludi ktory by chceli zabrdat s predsudkami upozornujem, ze oni sa tak uzas ena staraju o tie dievčatka, ze by mali ist aj napriektak orientacii prikladom vsetkym rodicom ). Vynosila im ich jedna maminka v USA. Aj ked, isto to je najma otazka penazi.
Takže mozne je ozaj vsetko a dúfam že sa vám to podari. Nebude to ľahké, určite to bude ťažké aj pre vas ako partnerov, ale na svete je mnoho ľudí s problemom počať.
A este neviem ako fungujú zahraničné adopcie , popripade adopcie starších detí.
Skús nájsť viac info v skupine adopcia

ivca88
3. feb 2019

A este by som predsa len upozornila na fakt, ktory sa moze stat rokmi. Ak to predsa len vyjde. Najdete nahradnu maminku a pouziju sa priatelove spermie, treba si ujasnit, čo v pripade rozchodu/rozvodu.
Bohužiaľ aj s takymi vecami treba predom pocitat. Aby si jedneho dna neprisla o, dieta, o ktore sa cely zivot staras, vychovavas ho, avsak biologicky nie si jeho matka. Neviem či by ti priatel/manzel nechal jeho dietav pripade, ze nemas ani vajecniky a tak sa tvoje vajicka nemozu pouzit a dieta by bolo vlastne biologicky len jeho.
Naozaj je tam velmi vela otázok ktore si musíte zodpovedať, než sa na to dáte.

janulka257
3. feb 2019

@matams pokiaľ viem u nás to možné nie je.. zatiaľ bolo publikovaných len niekoľko prípadov transplantácie maternice, väčšinou od matky.. v ČR myslím surogatne materstvo funguje, ale nie som si istá..

matams
autor
3. feb 2019

@ivca88 vlastne biologicky by bolo naše lebo vaječníky mám, len rozmýšľam stále ci to skúsiť tak, a nájsť náhradnú matku. Čas všetko ukáže

marion09
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivca88
3. feb 2019

@matams tak v tomto pripade by to bolo jednoduchsie.
Pretoze ani pre nahradnu matku by to nebolo lahke vzdat sa svojho dietata,keby su pouzite jej vajicka - ale zvacsa sa dávajú od darcovske.
Teba je mozne stimulovať hormonmi aby bol odber mozny..
Myslim ze najviac zien s problemom otehotnieť chodi do Brna. Mozno skus napisat email o vašej situacii a ake su tam moznosti.
Pripadne sa nezavazne zapisat na adopciy dietatka ( ak by predsa len prva možnosť nevysla. Nech mate "istotu" ). Adopciu môžete odmietnut aj ked sa uz zapisete. Len nech nestratite dajma tomu tri roky neuspesnymi pokusmi a čo potom, ked by ste na adopciu cakali znovu dalsie roky. Je rozumnejsie asi brat do uvahy aj adopciu. Partner mozs neskor zmenit nazor.

A pri umelom oplodnení a náhradnej matke, treba dat do uvahy financie. Náhradná matka to isto neurobi zadarmo..

matams
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dudos
3. feb 2019

V mojom okolí poznám dve ženy, ktoré by s radosťou dali svoje maternice na transplantáciu. Deti však druhému páru vynosiť nechcú.
Možno sa takejto transplantácie niekedy dočkáme aj u nás.

lubkavargova1
3. feb 2019

su aj unas nahradne matky, sice nie je to verejne, ale su...kto hlada najde. Len treba ratat stym, ze ziadna z tychto zien pod 5 cifernu sumu nejde a maju to sakramentky papierovo osetrene.

danyb
4. feb 2019

u nás legislatíva nepovoľuje náhradnú matku a o transplantácii maternice som ešte nepočula..
náhradná matka je možná v Čechách a aj to majú veľmi dobre právne ošetrené aj pre pacientky zo Slovenska, skús sa obrátiť na nejaké centrum asistovanej reprodukcie v Brne, myslím, že reprofit to ponúka a asi aj reprogenesis..
potom už zostáva len adopcia..
v každom prípade to, že máš vaječníky ešte nezaručuje, že sa budú tvoje vajíčka dať použiť, ale aj to sa dá vyriešiť darovanými vajíčkami 🙂
držím palčeky, nech sa Vám čoskoro podarí mať vlastný uzlík šťastia v náručí 🙂

michaelis
17. mar 2019

Ahojte, určite na sk takáto možnosť neexistuje. V Čechách áno. Skús napísať do nemocnice IKEM, tam robia transplantácie maternic. Oni ti povedia presne podmienky na to aby sa všetko podarilo. Ja som sa už informovala a budem mat tiež v budúcnosti určite záujem.

kittykat22
17. mar 2019

@matams napíš na český IKEM email, alebo si tam zavolaj, že si zo Slovenska a či by bolo možné spraviť transplantáciu maternice. Robia to tam, a nie je s tým problém. A potom samozrejme poistovňu ohľadne platby.

matams
autor
17. mar 2019

@michaelis a naozaj to tam robia v Čechách? Nieje s tým problém?

matams
autor
17. mar 2019

@kittykat22 ďakujem za info snad by to mohlo byt reálne bola by som šťastná

evka64
17. mar 2019

@matams ja len dodam, ze po transplantacii je nutne celozivotne uzivat antisupresiva, co nie je velmi vhodne pre otehotnenie a tehotnost....a veruze som nepocula, zeby v Ikeme robili transplantaciu maternice

kittykat22
17. mar 2019

@matams pozri si video ktore vyslo par dni na DVTV https://video.aktualne.cz/dvtv/smrt-ditete-je-t... hovori sa tam o transplantacii maternice
@evka64 tak si pozri video

evka64
17. mar 2019

@kittykat22 ahaa, tak to je novinka...

zimik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dezire1000
24. apr 2019

@zimik ahoj myslím ze určite sú také ženy co by sa na to dali ale pochybujem ze zadarmo🤷‍♀️

zimik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zimik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ericia
7. máj 2019

@zimik ahoj.. Prosím ťa ty si sa na to pýtala v Brne? Lebo ja tiež zvažujem náhradnú matku... A co ti povedali? Ze si musíš sama niekoho nájsť? Ja som myslela, že oni ponúknu niekoho... Ďakujem ❤️

martina0911
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cellesta
1. okt 2019

Chcela by som vedieť, ako to dopadlo a ci ste našli náhradnú matku.

michaelis
9. okt 2019

@matams ahoj, nerobia to tam denne, nieje to ľahké. Ja keď som tam písala tento rok tak mi napísali že sa mám ozvať o rok lebo momentálne to tam nerobia.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre