Výpočet termínu pôrodu pri počatí mimo plodných dní

lilianka2497
24. apr 2017

Chcela by som sa opýtať ako si vypočítam približný termín pôrodu, keď som minulý mesiac mala menštruáciu, a tento mesiac už nie, ale cez plodné dni som s priatelom nespala, takže sme splodili dieťa mimo plodných dní a mám pocit , že tesne pred menštruaciou, ktorú som mala dostať tento mesiac .. Mohol mi test ukázať pozitivny výsledok, keď sme ho splodili len pár dní dozadu? cca 5, 6 dní .. Čo myslíte? Priateľ mi neverí, lebo sme boli počas mojich plodných dní pohádaní a myslí si, že to decko neni jeho .. Takže poraďte mi prosím .. Minulý mesiac som mala MS 17.3 do 22.3 co myslite? splodili sme ho tento mesiac tesne pred ms alebo v marci niekedy ? test som si robila a mala som jednu čiarku silnu a druhu svetlejšiu .. vopred dakujem za odpoved..:(

zuzi0911
24. apr 2017

Ono staci ze ste spolu boli par dni pred ovulaciou,,v dobrom prostredi spermie preziju,,,,

lilianka2497
autor
24. apr 2017

Podľa mojej appky som mala plodne dni týždeň pred počatím a dva dni pred tým ako k tomu došlo som mala dostať MS.. ukázal by mi už test pozitívny výsledok keby sa to stalo 13.4 a 15.4 som už mala mat MS ktorú som nedostala a test som si robila 20teho môže to byt ?

bienennest
25. apr 2017

@lilianka2497 Ahoj, plodne dni ti ziaden App presne nevypocita. Na to treba merat bazalnu teplotu, sledovat si hlien a najlepsie este robit k tomu ovulacne testy aby si vedela ten den presne urcit. Ovulacia sa moze v cykle posunut a nastat skor alebo neskor ako uprostred cyklusu, takze ak ti menstruacia nedosla je stale mozne, ze sa ti len posunula (keby si neotehotnela tak by ti prisla menstruacia proste neskor).

na vypocitanie terminu porodu treba zadavat datum poslednej menstruacie (v tvojom pripade 17.03) a podla toho by sa malo tvoje dietatko narodit 22.12..samozrejme, ze ak si mala ovulaciu trosku posunutu bude v praxi ten den porodu trosku (o 2-3dni) posunuty, to ale nezohrava ziadnu velku rolu nakolko len maloktore dieta pride na svet pocas vypocitaneho terminu.

PS: ak si mala poslednu menstruaciu 17.03 tak by si uz bola v 5 tyzdni a to by ti urcite mal vyst pozitivny test.. po 5 dni po pocati ziaden pozitivny test nevyjde lebo od odplodnenia musi prejst najmenej 10 dni aby sa oplodnene vajicko zahniezdilo a az potom sa zacne navysovat v tele hcg hormon, na ktory reaguju tehotenske testy

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre