icon

16 týždňový synček prestal po očkovaní blabotať

terus00
12. nov 2014

Nas 16 tyzdnovy syncek uz akosi neblaboce. Vsimla som si to pocas poslednych dvoch tyzdnov, asi odvety co bol ockovany. Predtym sa s nim dalo aj ,,pokecat,, no teraz ked sa mu prihovaram len otvara pusu ale nevyda zvuk. Ockovanie sme zvladli bez vaznejsich problemov, len trosku viac poplakal ale potom uz nic. Inac je ako predtym, smeje sa, aj nahlas ale to jeho blabotanie mi chyba. Zvuky vydava len ked je na brusku, aj to skor asi sa jeduje ze tak nechce byt. Stretli ste sa s tym niektora?

twetty89
11. dec 2014

tato doba je hrozna vacsina nedava ockovat svoje deticky. a dovod? lebo na internete si precitali toto a toto... ja mam 3 deti kazde jedno je ockovane iba tymi povinnymi ockovaniami su uplne zdravy, ziadne nasledky nic.... nikdy som ani len na chvilku nuvazovala ze svoje dieta nedam zaockovat.... Myslite vlastne na buducnost vasich deti? nedate ockovat dieta odrastie v dospelosti pojde do zahranicia napr. afriky a s tade si nieco donesie potom si budete hlavu buchat ze preco som nedala ockovat.... nikoho neodsudzujem je to kazdeho vec ako sa rozhodne ale tak tiez to neostane len pri slove odmietam ockovanie, lekar vas nahlasi na zd.komoru, pojdete na hygienu vysvetlit preco ste odmietli a zaplatite pokutu min.300€ ak nejake dieta malo nejake nasledky po ockovani nemusi to byt tym mozno to malo v tele a vakcina to len vyvolala skor ci neskor by sa to prejavilo ci je zaockovane alebo nie...
ja som zasadne za ockovanie a aj ked si precitam co to obsahuje dam ho zaockovat neverim vsetkemu co na internete pisu....

adula12
11. dec 2014

kazdy sa pozastavuje nad tym, ze ved aj volakedy sa ockovalo a nic sa nam nestalo... a pritom skoro kazdy jedinec ma na ramene flaky, jazvicky... dakujem pekne... ludia si neuvedomuju, ze volakedy sa dbalo na ockovacie latky vo vakcinach a teraz je to len jeden biznis, pasova vyroba. kazdy chce zarobit a je im jedno co bude s nasimi detmi. to vidim napr. aj u zubara. volakedy vam tak spravil zuby, aby ste nemuseli aspon rok prist a teraz robia tak zuby, aby ste o tyzden prisli zas a pekne platili... tento svet je nenazrany a vsetkym ide len o peniaze. to iste plati aj u vakcim... ved kolko vakcin uz bolo stiahnutych z trhu lebo zistili, ze su tam neziaduce latky?! dost... takisto aj lieky pre deticky na teplotu... moj syn ma 2roky, je ockovany, ale zakazdym som trpla neskutocne, chvalabohu nemal ani teploty. teraz cakam druhe dieta a velmi uvazujem ci ho dam ockovat. 😖

elizita
11. dec 2014

@twetty89 ja nemam zial vyhraneny nazor pre a proti... no ten priklad dietata, ze ked bude velke, pojde do afriky, bol dost zly.. ked niekto ide do krajin ako afrika alebo azia, ci australia, musi sa dat vo vacsine pripadov pred cestou ockovat vakcinami, ktore normalne u nas nie su povinne alebo su v nizkom veku povinne, no nie "navzdy" ... mna len zaraza fakt, ze preco je v postkomunistickych krajinach povinnych tolko ockovani, v inych krajinach ich je ovela menej alebo ziadne, hoci sa potom vyzaduju niekde pri nastupe do skolky... asi zalozim temu mamin zo zahranicia, nech sa dozvieme ako to naozaj funguje mimo SR apod.

vlockasnehu
11. dec 2014

Moja dcerka mala obdobie, ze sa "odmlcala", do suvisu s ockovanim som to nedavala, ale to, ze bola tichsia ako zvykla, mi vrtalo v hlave, pritom pekne reagovala na prihovaranie sa, spievanie. Presiel nejaky tyzden a pol a zacala "vykrikovat".

veriiii
20. dec 2014

@adula12 jazvy su /boli po bcg vakcine a suviseli so sposobom aplikacie..A vyroba vakcin je hotova veda, aj ich vyvoj ide s modernou vedou..nemyslim si,ze sa kedysi viac dbalo .vyroba vakcin je velmi zlozity proces, kazdy krok ma svoje smernice WHO, kazdy krok musi byt zdokumentovany, podlozeny, skontrolovany..
neviem presne kolko vakcin bolo stiahnutych,ze tam boli neziaduce latky,ale myslim,ze az tak vela ich nebolo,ked si zoberies kolko vakcin a davok sa vyraba..dost-to trosku prehanas..a pokial viem,skoro vsetky sa uvolnili spat do obehu,ked sa nepreukazalo riziko...
@terus00 ako ste na tom teraz?nejake zmeny?boli ste u neurologa?

lauricka
20. dec 2014

@terus00 nemusi to mat nic spolocne s ockovanim. Deti sa vyvijaju a osvojuju si nove veci v tzv. spiralach. Cize niecomu sa "venuje", nieco si nacvicuje, nejaku schopnost, cinnost a po case akoby na to zabudlo, ale ono sa len sustredi zasa na nieco ine a po case sa k tomu zasa vrati a vylepsi to, a tak. Mozno sa momentalne zaobera proste niecim inym. Tak ho sledujte a uvidite. Vela ludi si nieco vsimne na dietati, potom zapatra v mysli a potom ho napadne, ze sak vtedy niekedy bol aj ockovany a bum, je to z ockovania. Jasne, ze mozne je vsetko, ale netreba hned panikarit. Ked som sa stazovala kamoske, ze moje deti maju casto sople, tak jej otazka bola, ci nemaju znizenu imunitu kvoli ockovaniu. Ona svojho syna neockuje. No stacilo, aby trosku podrastol od babatka a soplavy a okaslany je asi rovnako casto, ako jeho ockovana sestra a mozno aj ako moje deti 😉

lauricka
20. dec 2014

@elizita myslim si, ze nie je pravda, ze v ostanych krajinach okrem SR je vsade ovela menej alebo ziadne povinne ockovania. Treba si to presnejsie pozistovat, aby clovek nezil v omyle. Mna dost pobavila kamoska, ktora zije v USA. Bola tu asi na jesen, ked bolo sychravo a neprijemne, boli sme v detskom centre s detmi a moje potom mali sopel. A som sa jej pytala, ci ostal jej maly zdravy. A ona, ze ano, ze ich nejake slovenske sople nemozu ohrozit, lebo oni su proti vsetkemu ockovani 😉

briketa
21. dec 2014

@lauricka v USA nemusis byt ockovana. Mas moznost podpisat tlacivo ze je to proti tvojmu presvedceniu. To bolo jej slobodne rozhodnutie.

sissmiss
21. dec 2014

@terus00 ako? Rozbehlo sa blabotanie? Je syncek uz na tom lepsie? Co dalsie ockovanie? Uz ste boli alebo este len idete?

libertine
21. dec 2014

ked je 16 tyzdnovy, s tym by som si nerobila nejake starosti. u mojich oboch to tak bolo, ze mali obdobia, ked blabotali a potom zase nie. a starsia normalne rozprava, mladsia zatial par slov a blaboce nieco cele dni.

canany
21. dec 2014

@terus00 toto sme mali aj my po druhom ockovani hexa+prevenar a pre istotu sa mu zhorsil ekzem, cele nohy mal cervene, bojovala som s tym dva mesiace roznymi kremami, kym sa mu vycistila pokozka do normalu, aj to blabotanie ma trapilo, blabotanie sa mu vratilo az pred tretim ockovanim, ale to uz manzel hladal na nete ohladom ockovania info a uz sme ho nedali viac ockovat ako dovod sme lekarke uviedli zhorsenie ekzemu a doplnili sme to spravami od koznej, mame na to aj foto, od vtedy krasne blaboce, mamakuje, snazi sa uz aj zvieratka napodobnovat, teraz ma 13 mesiacov.
Pre ostatnych tiez som neriesila ockovanie, ja som ockovana, manzel, deticky z okolia, ale az sme zacali mat problem s pokozkou a manzel zacal hladat na nete, a nielen fora, kde jedna pani povedala..., tak potom sme sa rozhodli takto, hoci ja mam stale obavy, ci robime spravne, len nikto nema vestecku gulu, aby vedel, ze robi dobre do buducnosti pre svoje dieta, ci uz s ockovanim alebo bez, stale je tam zrnko pochybnosti

sunshineka
21. dec 2014

@twetty89 ano,lebo bezne chodime do afriky 😀 ani mne sa nepaci,ze nedavaju ockovat,ale ja mam tolko pripadov v okoli,kedy ockovanie poskodilo dieta.mnohokrat to je dovodom,preco sa boja.a ver,ze je to velmi velka dilema,ci dat alebo nedat.

veriiii
21. dec 2014

@twetty89 kebyze su to overene fakty z netu, mnohe matky sa riadia radami tu na MK, vela krat podla opisu, ma dieta caste a docastne NU,ako teplota,neklud, vysyp po MMR,ktory je specificky, docastne zvacsene uzliny,docastne vedlajsie ucinky,ktore su jasne popisane v letaku, mamicka ide do tem ako tieto a tu jej hned povedia,Neockuj...Mate to na 1000% z ockovania(pritom mamicka este ani nemala vysledky a dokonca nedala to konkretne ocko na ktore sa pytala..,len to spominala okrajovo),radia detox,pripadne supnu svojmu dietatu byliny,ktore ani nevedia za akych podmienok boli vyrobene, ci "vyrobca" garantuje obsah ucinnych latok ci garantuje cistotu vyrobku-ci uz pesticidy, mikrobialne znecistenie atd) ,hlasaju,ze aj tak nik nevie co je vo vakcinach,ze sa NU zatajuju,ale zasa na druhej strane nevahaju podat svojmu dietatu neznamy alebo klinicky neskusany "liek"..a cuduj sa svete-ono to po urcitej dobe zaberie,kedze islo len o docastny neziaduci ucinok vakciny..pripadne spajaju ochorenia,s ktorym zarodkom sa ich dieta narodilo,alebo zeby neurologicka nenasla NIC, tak povedala,ze z ockovania.takisto, onkologovia sa priklanaju k nazoru,ze rakovina je z ockovania, no, neviem ktori onkologovia konretne, rada by som sa osobne spytalala🙂..kebyze sa za rizikove faktory nepovazuje geneticka zataz, ziarenie(radiacia, ionizacia),urcite chemikalie(pesticidy),urcite onkovirusy,rozne mechanizmy,co reguluju "nespravne prekopirovane bunky" ,aby nedoslo k ich mnozeniu..pripadne hormonalne vplyvy v tehotenstve, ze stupa pocet rakovin-a nestupa aj pocet umelych oplodneni, nestupa pocet komplikovanych tehotenstiev,?tak uverim!kluc naseho zdravia je uz pocas naseho vnutromaternicoveho vvoja.
.alebo mamicka sa pyta na konretne NU, a hlasia sa mamicky ,ze ziadne nemali, kedze neockuju 😅 ..ono sa tu casto spomina, ze Vies co, pocula so o dietati co malo toto a toto z ockovania,/./niekedy mam pocit, ze v urcitych diagnozach sa stale hovori o tych istych 2-3 mamickach a takto sa vytvara dojem,ze je ich 100000000/..
Vsak nech mamicky studuju a otvaraju si oci ohladom vakcin, nech sa riadia konspiracnymi teoriami, ze vlady chcu znizovat stav populacie,travit ich deti,ze farmafirmy potrebuju cukrovkarov, autistov, ze bezne detske choroby maju lahky priebeh,len ojedinele komplikacie- cierny kasel u najmensich casto konci smrtov,,nejde len o samotnu invaziu bakteriou,ide o toxiny,ktore bakteria produkuje,
...
Čierny kašeľ je ochorenie sprostredkované toxínmi, ktoré produkujú baktérie B. pertussis – pertussis toxín a endotoxín. Tieto toxíny špecificky útočia na konkrétne systémy tela. Práve toxín spôsobuje špecifický kašeľ a okrem toho jeho zložka LPF narúša viaceré imunitné funkcie (najmä lymfocyty, leukocyty), zložka IAF vyvoláva nadprodukciu inzulínu, zložka HSF zosilňuje alergické reakcie, toxín spôsobuje aj oslabenie HE bariéry čo môže umožniť vstup iných mikroorganizmov (vírusov, baktérií) do mozgu, exotoxín narúša prenos nervových vzruchov. Toxíny oslabujú produkciu imunitných hormónov nadobličiek a zrejme sa podieľajú aj na vysokej horúčke, kŕčoch a neurologických postihnutiach súvisiacich s ochorením. Toto sú zároveň aj dôvody dlhého trvania ochorenia a jeho komplikácií, pretože celkovo vyčerpaný organizmus, ešte oslabovaný toxínom, sa nedokáže dostatočne účinne vysporiadať s infekciou, a aj po likvidácii baktérií kašeľ pretrváva až dovtedy, kým sa organizmu nepodarí zbaviť sa toxínu a zahojiť dýchacie cesty...
ku castnym komlikaciam ck okrem dychacich komplikacii a stym spojenych nasledkov patri spojivkove krvacanie z nosa, zapal, stredneho ucha,,okrem tazkych a bolestivych zachvatov kaslu,kde je mozog bez kyslika a moze dojst k encefalopatii-poskodeniu mozgu, moze dojst k polamaniu rebier,rupture pohrudnice,pneumotoraxu. nech veria,ze sa CK da liecit( u takto malych deti) megadavkami askorbatu a vykasliavanie sa da zvladnut na hupacom kresielku...ze osypky su lahke ochorenie--- maju vysoku mieru komplikacii,kde kazde 10 dieta dostane zapal stredneho ucha-taka malina pre dieta, neboli, netreba antibiotika, nemusi prasknut nekontrolovane bubienk, nemusi sa skomplikovat prechodom do vnutorneho ucha,nehrozi poskodenie sluchu..,kazde 20 dieta zapal pluc-o jeho dalsich komplikaciach netreba hoovrit, ze kazde 1000 ma encefalitidu,,meningitidu, alebo zomiera...ze tetanus v nasich zemepisnych sirkach nehrozi(vid nizska incidencia-cim to asi bude, zeby preockovanostou a dobrym manazmentom osetrovania ran), ze je to zalietost hlokych ran-omyl,ktory vychadza z toho,ze ide o anaerobnu bakteriu...staci si nastudovat ,ake pochody nastupuju po poraneni,ci povrchovom alebo hlbokom),a ze sa vytvaraju anaerobne podmienky, za ktorych sa aktivuje spora..ze ockovanie proti tetanusu aj tak neucinkuje,lebo neurologicke komplijacie su zapricinene neurotoxinom produkovanym vyvolavatelom-hej, na to sa hlavne myslelo, kedze ide o anatoxinovu vakcinu..ze v Japonsku sa ockuju deti az od 2 rokov-a prave preto dramaticky klesoo SIDS-nie
How do we know that they are false? Because a study4 was done on the autopsy records of infants (aged 1 week to 1 year old) who died in the Tokyo area. This study found that the number of SIDS cases rose continually from 1975 through 1993, the last year that the study considered. In fact, from 1979 to 1993, the number of SIDS cases in the Tokyo region increased by more than a factor of 125! Clearly, then, SIDS did not disappear from Japan once the vaccination age was raised. In fact, it increased considerably.
..uz davno sa ockuje od 2 .mesiaca,len isty cas bola suspendovana MMR vakcina,neskor sa vypustil problematicky kmen mumpsu,ktory sa pouzival v JP,..
ze dopad ockovania moze byt aj niekolko rokov po-ano, lebo medizcasom zijem v sterilnej bubline,ze?
ze ockovanie rozhadze imunitny system-okrem obidenia jedneho kroku,pre sposob aplikacie stimuluju imunitu rovnako ako keby ste chytili tieto choroby,..rodime sa s nespecifickou imunitou, a ziskavame specificku, kazde dieta si musi prejst nejakymi infekciami,aby si jeho telo vytvorilo protilatky..bez chorobnosti to nepojde asi..

No a v poslenom rade,kto najviac bije na poplach,ze ockovanie skodi?ten,kto si hociako zaraba propagovanim a liecenim tzv nasledkov ockovania-knizky,rady, detox, byliny,sponzorske,....Dr Elekova, Dr Strunecka,Sloboda v ockovani,pan co obchoduje s doplnkami vyzivy -Damian,Badatel,ten,kto sa chcel nabalit na zalobach a uviest vlastne monovalentne vakciny-Wakefield, ta ktorej firma chce nahradit doteraz existujuce bunkove kultury-Dr Deisher /Soud choice pharmaceuticals.. atd atd...veci,ktore "hlasaju"maju casto nadych polopravdy,kde je vsak vyzdvihovany iba jeden aspekt,ten druhy by vyzdvihnutim postavil ich tvrdenie do uplne opacneho "svetla"..

lauricka
21. dec 2014

@briketa mno, ako sa to vezme, pretoze pri nastupe do skoly a skolky to asi trochu riesia. A okrem toho, ich povedomie je taketo, takze aj tak sa vacsina asi ockuje 😉

mamutka
21. dec 2014

@twetty89 fuha, neda mi nereagovat, aj ked mimo temu. Povedal ti lekar, ze mas mysliet na buducnost svojho dietata ockovanim, teda ak v dospelosti niekam pojde, napr do Afriky, bude chranene? Povedal ti nejaky lekar teda, ze ockovanie je celozivotna ochrana? hups.... a povedali ti vobec proti comu ti dieta ockuju? lebo s tym cestovanim po krajinach co tu spominas to nema nic. Akoze seriozne uplne nic. Co ti to tomu tvojmu dietatu davali vlastne? no mozno ti nic nepovedali, tak zijes v tom co si napisala. Klasicky lekar, nuz asi preto si ludia hladaju info na nete.
Lebo vies co? na nete nie su len diskusie amaterov, hadky a trapne vtipy a recepty, na nete si najdes aj pribalove letaky, oficialne stranky vyrobcov vakcin, informacie zo SUKLu a pod.
Dokonca vacsina slovenskych lekarov ludi nuti hladat info na nete, lebo nekomunikuju. A ked sa nieco opyta clovek a nevedia odpovedat, hold niekde patrat treba, nie? celozivotne vzdelavanie totiz mnohym nic nevravi.

nini1010
21. dec 2014

Takze ty v podstate podla prispevku o synovi ktory otvara usta ale nevydava zvuky tvrdis ze tvoj syn po ockovani onemel?alebo ze sa posunul vyvinovo dozadu?Blbost.mohla by som ti tu povykladat o tom ze za rok a pol mojej dcery som zazila vela krat ze nieco uz vedela povedat a potom zrazu prestala a potom zase zacala,taktiez som to pocula aj o inyh detoch,ale nemam chut vobec riesit tieto ockovavie temy a podporovat akokolvek samozvane odbornicky na ockovanie.len na okraj,nepoznam doktorku ktora ma dieta a nebolo by ockovane.a pokial by sa chcel ktokolvek navazat do mojho nazoru setrite energiou mamicky,je mi to jedno 🙂

elizita
21. dec 2014

@lauricka to je pekne ze si to myslis. Na zaklade 1 vety tvojej kamaratky? Ja si to nemyslim ze v postkomunistickych krajinach je povinnych najviac ockovani, ja som si to overovala na nete a momentalne rozhieham diskusiu o ockovani v zahranici no zbieram este podklady od znamych ktori tam ziju. (Lebo napr v niektorych krajinach nie je povinne ziadne no pred nastupom do skolky/skoly musi mat dieta nejake) ked tu tu temu otvorim, si tam tiez vitana. Mozno to bude dost zaujimava tema, priamo so skusenostami tych ktori ziju mimo SR

veriiii
21. dec 2014

@mamutka to je pravda s tym,ze lekari neinformuju riadne co moze rodic ocakavat po ockovani..,mozno by bol dobry system ako v UK,kedy kratko po narodeni dietata dostava rodic knizku o ockovani,kde je vsetko pekne vysvetlene..len ver mi,ja tu knizku mam a napr.je tam aj kapitolka o autizme po mmr,s tym,ze nebola zistena suvislost mnohymi studiami..takze, ak rodic chce verit, ze mmr alebo hexa sposobuje autizmus alebo rakovinu,, tak bude verit knizocke?alebo letaku,kde nie su uvedene? SUKL ma velmi pekne rozpisane aj vakciny aj pomocne latky vo vakcinach..
http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/vakciny...
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Bezpecnost_liekov...

alebo taky ekzem, su neockovane deti a osobne poznam take, co dostali ekzme v case,ked by mali byt ockovane.....k akemu zaveru by dosiel rodic,kebyze ho dostane po ockovani?ze je to autoimunne ochorenie?lebo vakciny sposobuju autoimunne ochorenia?taku info tu sirili mamicky -odbornicky..
a predstav si,ani jedno ani druhe nie je pravda-AE nie je automimunne ochorenie,ale vrodene ochorenie koze, ktore spada pod tzv atopiu-AE+Sklon k alergiam a intoleranciam+Sklon k astme. a AE je kozny prejav,kde podla najnovsich vyskumov je tzv fillagrinovy gemm zmutovany...a zapalova rekacia, vysev, je na imunologickej baze,ale nie je to autoimunne..a v niekotorych pripadoch ho moze zhorsit ockovanie. stym,ze dochadza k prejavom,ktore si rodic nemoze nevsimnut...ale saotne ockovanie atopiu nesposobuje...sklon k autoimunnym ochreniam sa dedi..
v inom prispevku pisem,ze lekari nekomunikuju spravne,a suhlaism,ze aj toto nuti rodicov studovat..ale co studuju?ak by studovali to co pises ty, tak by zretelne dosli k zaveru,ze ockovanie nie je take problematicke ako sa pretlaca..,ale pozor-je kooppec rodicov,co necitaju ziadne SUklove stranky,ani letaky a aka hej, kolko vie spravne pochopit informaciu v nom a vytvorit si spravny zaver?alebo kolko im veri?ked na slobodavockovani a pod su informovani,ze vyrobcova zatajuju skutocne mnozstvo hlinika, ze zatajuju pocet pomocnych latok,ze manipuluju NU.inac-.kazdy letak je pravidelne revidovany,..

predstav si,ze som tu citala prispevky od ludi,od ktorych viem,ake maju vzdelanie, ze maju vysokoodbornu pracu a v tematike by sa mali vyznat a predsa neviem ci vedome alebo nevedome siria dezinformacie.
nick nebudem prezradzat!

laura0
21. dec 2014

Podla mna je to nahoda a spajas si to s ockovanim.Moja dcerka mala byt ockovana cca pred rokom na MMR vyslo to na piatok ,bola som uz dohodnuta ze prideme ale rano som jej namerala zvysenu teplotu tak som volala setsricke a ta mi povedala ze teda ockovanie odlozime.Na to v pondelok rano mala zacala zvracat v postielke som sa zlakla a cely den mala hnacky a zvrackala...No poviem ti keby som ju v piatok dala ockovat ,tak na 100% to pripisujem ockovaniu..a vidis ,nebolo to z toho,podla mna si aj ty spajas to blabotanie zbytocne s ockovanim ,proste mozno by maly naozaj prestal blabotat aj keby si ho nedala ockovat...takze klud a neboj urcite mas zdraveho synceka presne ako bol pred ockovanim 😉

briketa
21. dec 2014

@lauricka nesuhlasim s Tebou. Kto chce ockovat, ockuje. Kto nechce, neockuje. Kazdy to robi podla svojho presvedcenia. V statnej skolke, skole predlozis papier ze dieta neockujes, alebo donesies ockovaci kalendar. A to je vsetko. To co povedala jedna osoba urcite nezahrna 316 milionov ludi. 🙂

lauricka
21. dec 2014

@elizita nie, sem-tam som citala, ako sa zije rodinam v inych krajinach a spominali tam trebars i ockovanie. No a inak na horkokrvne diskusie nie som, takze dakujem, nebudem sa zapajat.

lauricka
21. dec 2014

@briketa ja myslim, ze je to v roznych oblastiach rozne, takze nic nie je vsade 100% pravda, aj ked by odporcovia ockovania boli radi, keby to tak bolo. Ja osobne nie som ani zastanca, ani odporca, pretoze dnes uz sa neda nicomu uplne verit. A dnes uz si kazdy, kto ma internet, mysli, ze je odbornik na vsetko. Neviem sa priklonit ani na jednu stranu. Mam obavy aj z ockovania, aj z neockovania.

ivkadracova
21. dec 2014

@terus00
K blabotaniu - vsimli sme si, ze ked nasej dcerke bolo dobre - isli sme na dovolenku do turecka, 4 mesacna zacala blabotat a "rozpravat" ze sme pozerali jak puci, no perfektna bola herecka. Vratili sme sa zo slnecneho turecka, kde sa kazdy den clapkala v mori a vlnach, na pochmurne Slovensko bez slnka a dcerka sa odmlcala. Opat sa s blabotanim rozbehla v case ked by sa to od nej cakalo, o mesiac-dva..
Domnievam sa, ze kedze my sme este neockovali, tak to s tym ockovanim nemusi mat absolutne ziadny suvis. Jedoducho deti niekedy potrebuju dobry podnet aby urobili dalsi "krok" a inokedy si davaju nacas. Deje sa to podla prirody a nalady dietata. Toto by som s ockovanim nespajala, pretoze podla opisu vyzera Tvoje dieta i tak dost zive a zdrave.
K ockovaniu - tiez sa zmietam ci ockovat a kedy, stale menime s manzelom nazory, obcas burlivo diskutujeme, ten internet je pohroma. Ale kupila som si odbornu literaturu, kt. idem precitat, som zvedava najme na ich statistiky a referencie. Potom budem "mudrejsia".

terus00
autor
21. dec 2014

@laura0 jasne, moze byt ze aj keby nebol ockovany, prestal by blabotat. Ale je to moje prve dieta, neviem co je normalne a co nie, preto sa pytam skusenejsich mamin.

sunshineka
21. dec 2014

@veriiii mozem sa spytat,odpovies mi prosim?ako je to s ockovanim starsich deti?dajme tomu,ze sa rodicia rozhodnu v troch,styroch rokoch dieta ockovat.hrozia rizika?

terus00
autor
21. dec 2014

@ivkadracova dakujem za koment. Ja tiez niekedy rozmyslam ci to ze neblaboce nie je tym, ze ,,nie je o com,, 😀 ze nema naladu. Uz si vlastne ani nepametam ako blabotal predtym, ale bol dost ,,ukecany,, ked sme sa mu prihovarali.
@sissmiss druhe ockovanie mame v januari. Ak teda sa neposunie. Lebo maly ma hocikedy v poslednej dobe trosku zvysenu teplotu a byva umrncany, nespokojny, asi zubky..ked ma dobru chvilku, tak je uplne zlaty, usmievavy, zivy, ale moc nerozprava. Ale rehoce sa ked sa mu nieco paci, takze myslim ze je v poriadku.
@veriiii u neurologa sme neboli. Ako pisu dalsie maminy, je to zrejme normalne a len vyvin.faza. Takze to uz moc neriesim.

sissmiss
21. dec 2014

@terus00 drzim palce 🙂 Male dieta prechadza roznymi etapami, ale aj vakciny nie su bez vedl.ucinkov, teda to aspon tvrdi ich vyrobca. Takze naozaj aj poskodenie je mozne aj ked nie caste. Uvidis ako po dalsej vakcine, je velmi pravdepodobne ze to bude ok, ak by mal ale vysoke horucky alebo nejake atypicke spravanie, informuj pediatricku, moze patrit k tym detom ktore ockovanie neznasaju v pohode ako tie ostatne.

veriiii
21. dec 2014

@sunshineka oficialne medicina nevidi zmysel v posune ockovania,viem,ze sa vela hovori v neockujucich kruhoch posunut aspon po roku, napr.kvoli nervovej sustave ,myslsim,ze sa sklonuje hlinik ohlade tohto posunu..no, a potom posunnut po 2.roku atd.velmi caste a caste NU moze mat dieta aj po 3-4 roku,kedze tieto suvisia napr s podanim vakciny,ucinkom, tym,ze telo spracuvava antigen,su docastne-teplotu, malatnost, slabost koncatin, znizeny apetit budes predsa mat aj ked sa nakazis prirodzene..pripadne vysypy ak sa plikuju na danu chorobu..ostatne nU,,tiers si nemslsmze by sa nejako vyrazne redukvali vekom?

Lenze posuvanim ockovania akurat vystavujes dieta ochoreniu.., ,jeho imunitny system nie je az taky pruzny,aby zahral do outu vysoko nakazlive ochorenia, a cim mensie dieta tym vyssia mmnoznost komplikacii..oano, vacisna deti znesnie rubeolu lahko, aj mumps, ale,kto ti garantje,ze ju ozaj dostane v detstve?ze nie akuraty,ked bude zena tehotna..alebo osypky a cierny kasel tie az take neskodne nie su..pripadne tetanus..
co sa tyka neziaducich ucinkov, kukni letaky, a drviva vacsina deti ma tie velmi caste a caste NU,ktore su docastne...zriedkave a tazke NU su ozaj zriedkave, je indicia ze tazke neurologicke NU po nezivych-zvycajne sa prejavia do 7.dna a po zivych do 14 dna sa najcastejsie vyskytuju u predisponovanych deti,napr kukni mitochondrialne poruchy..ale to je len jeden z dohadov...co patri medzi geneticke poruchy..ale samozrejme, nie je to tak vzdy..tak ci tak, ak by vakciny boli take svinstvo ako tu niektore prezentuju, nemyslim si,zeby vlady netlacili na vyrobcov,alebo by sa nerobili opatrenia...na druhej strane, chape,ak dieta zacne mat problemy po ockovani, ci to suvisi s ockovanim,alebo je to casov nahoda, kazdy rodic chce a potrebuje mat svoju odpoved..

sunshineka
22. dec 2014

@veriiii srandujes,zeby vlady netlacili... ??? mas vobec predstavu,aka spinava je politika?ja vzdy tvrdim,ze liek na rakovinu je a uverim,ze nie je, az ked americky prezident umrie na rakovinu... mna sa neockovanie netyka,ja nemam odvahu nezaockovat deti.no na druhej strane sa mi nepaci,ze mame v sebe tie svinstva

veriiii
22. dec 2014

@sunshineka nie, nesrandujem,keby povedzme stvrtina alebo polovca deti mala vazne NU, nieco by sa nerobilo s tym?zato ze je to ockovanie?uz sa kopec liekov stahovalo a rusilo ..zasa tak vela deti s vaznymi NU po ockovani nie je,aby sa hovorilo o nim ako o svinstve...akoby niekto chcel , aby sa tak verilo.
Svinstvo-pozri, MMS je ake svinstvo a ludia ho do seba dobrovolne tlacia..a niektore aj do svojich deti..a ked si niekto kupi detox po ockovani, niekde on- line,alebo od nejakej bylinkarky, to je o.k.?ked ani nevie co je vo vnutri vo flaske, si myslis,ze "vyrobca" dal vstupne suroviny na rozbor?skuska totoznosti, kvality, cistoty atd?ze dal na rozbor aj vystupny produkt?tie latky co su vo vakcinach, teraz hovorime o pomocnych su vsetko dlhodobo overene vyskumom a v praxi, telo si vie s nimi poradit.ci o com hovoris,ze name tie svinstva v tele?vsak vsetko je spracovane -antigeny na protilatky(laicky povedane), pomocne latky sa vylucuju.. a to co sa ma vylucit sa vyluci..jedine stopove mnozstvo hlinika sa uklada do kosti,sleziny atd ,najmenej do mozgu..najmenej.DNA z ockovacich latok je tiez jeden velky nezmysel-vyskum ,ktory robila ista AV firma,sa robil za zvlastnych podmmienok-vobec sa nepouzil kontaminant z vakciny,a ani zdaleka ten iny kontaminant nepresiel tym,cim prechadza virus vo vyrobe vakciny..pouzilo sa 6 rakovnovyh bunkovych kultur a jedna zdrava- kde akurat na zdravej sa nesledovala inkorporacia, a vsetko sa robilo in vitro..cize v laboratornych miskach, skumavkach,atd..
ako vidis, pisu tu mamicky,co museli odlozit ockovanie a v ten den ako malo byt ockovane,dieta sa otocilo o 180 stupnov..takze-casova nahoda existuje..to ,ze dieta dostane neuroblastom po ockovani,a to,ze sa narodilo uz s predispoziciou, aby dostal neuroblastom,za to ako moze ockovanie?alebo niekto dostane 2 a pol roka pom ockovani leukemiu,cukrovku, za to moze tiez ockovanie-a vies preco?lebo sa to tak neockujucimi organizaciami prezentuje....pretoze, 2a pol roka po poslednom ockovani dieta asi zije v sterilnej bubline, papa len bio domacu stravu, dycha cisty vzduch, pije cistu vodu,geny spia...(laicky)nema zaidne stres, nestretava sa so ziadnymi virusmi a bakteriami..
vie co je najleosi argment?prezilo vase dieta vsetky ockovania bez nasledkov?traste sa, moze sa to prejavit o niekolko rokov!tak to je uz aky argument?taka mala poistka,ktorou sa AV poistuje,ked mamicky zistia,ze ich dietatom sa nic po ockovani neudialo,a pochopia, ze o com toto cele strasenie je....
ak mas dostat autizmus, cukrovku,rakovinu, sklerozu,ekzem, dostanes ju skor ci neskor aj bez ockovania..

nehovorim,ze nie su nasledky a vazne NU po ockovani,ale tie su velmi zriedkave a ja si stojim za tym,ze vacsina je u predisponovaych deti..kto sa boji,ze hra rusku ruletu,nech neockuje, ak vsak jeho dieta znieslo zle ockovanie,,neviem,neviem,ci by super dobre znasalo aj dane ochorenia..moznom akurat tie deti by mali aj vazne komlikacie po tych ochoreniach..