Aké mali Vaše deti reakcie na prvé očkovanie?

adika21693
6. apr 2020

Ahojte, moju malu caka prve ockovanie. Ja ako mala som mala dost vysoke horucky a synovec s neterou tiez, par rokov dozadu. Chcem sa spytat ake mali reakcie vase deticky. Dakujem 🙂

flartina
6. apr 2020

@adika21693 naša malá zvýšenú teplotu a bola taka "protivna" ale teplota môže byť a nemusí každé bábätko to ma inak... Cipok som dala až keď bolo 38,7 dovtedy len tekutiny, má sme dávali čistú vodičku alebo čajík taky letný nie teply... Vetrali sme často, krátko a tenké pyzamko som dala na noc ani som ju nedávala do spacieho vaku len trosku zakryla plienkou... A na druhy deň mala len zvýšenú teplotu..

adika21693
autor
6. apr 2020

@flartina ja sa strasne bojim. Mala je drobunka ani celu cipku nemoze.

flartina
6. apr 2020

@adika21693 tak ju rozrezes a dáš len polku, tiež som tak dala len polovicu.. Ešte je dobre mat tie chladive náplaste, to nám sestrička ešte v ambulancii nalepila a na noc som jej to natrela octanovu masťou hrubú vrstvu a prekryla odlicovacim tampónom... A paralen cipok a panadol cipok je dobre tiež mat v zálohe... Neboj nič dobré bude ❤️

radkako
7. apr 2020

@adika21693 ahoj, tak my mame cerstvu a velmi negativnu skusenost, mam 3 mes.dcerku, ockovali ju 31.3., min.tyzden. teploty mala klasika 38,6, 38,1..., zial nam prestala pocut, reagovat na zvuky ktore doteraz vnimala, hrkalku, moj hlas, hudbu..., dost šok, vobec by som toto necakala ani v najhorsom sne. Po natodeni jej na 3.den robili ako vsetkym babatkam screening slychu, a mala csetko v poriadku. Skratim to, absolvovali sme uz speci vysetrenie na ORL Kramare Ba, pitvrdili, ze sa s podobnymi reakciami stretli, deti podla pristroja, zvuk snimany az do mozgu, pocuju, aj nasa picuje, avsak nereaguje, dalej vysetrenie na neurologii, sono a take dalsie meranie diodami, tiez ok. Avsak ked lekarka silno tlesla, alebo hrkalka, tak nic, ani sa nezlakla. Zaver, mame ju pozorovat a uvidi sa, hlavne, ze nema zapal mozg.blan, to je craj najcastejsi problem s ktorym tam chodia deti po ockovani. Je to ako keby regres vo vyvoji. Mame sa ozvat po velkej noci, a uvidi sa co dalej.
Do teraz som sa o to vobec nezaujimala, no uz som zacala...
Kazdopadne dalsie ockovania odmietame, nase dieta bolo do vtedy uplne v poriadku.
Drzim.palce, hlavne si dieta po ockovani riadne odsleduj.

radkako
7. apr 2020

@adika21693 pardon za preklepy

adika21693
autor
7. apr 2020

@radkako to m velmi mrzi prajem dcerke vsetko dobre a vela zdravicka, nech sa to vyriesi.

mila19
6. apr 2021

@radkako ahoj smiem sa spytat ako sa ma dcerka? Mne az slzy vybehli. U nas boli tiez reakcie a to mal syn rozdelene ockovania. Neurologicka na Kramaroch bol jediny clovek kt. priznal ze ano moze byt z ockovania.

radkako
7. apr 2021

@mila19 napis mi spravu 🙂

sona_117
11. sep 2023

@radkako dobrý deň môžem vám napísať súkromný správu?