Ako posilniť imunitu bábätka pred prvým očkovaním?

slecnamarplova
7. júl 2014

Ako na to? Prosim vas ako posilnit imunitu, zmiernit nasledky pri prvom ockovani? Dakujem 😉

dollynkaa
7. júl 2014

Tak toto by zaujimalo aj mna lebo tento tyzden ideme prvykrat ockovat a mam zmiesane pocity z toho

havana_frost
7. júl 2014

Ja som dávala na radu pediatričky homeopatiká Thuja occidentalis. Neviem či vďaka tomu, ale nemal z očkovania žiadne negatívne účinky. Pri druhom očkovaní mal pol dňa zvýšenú teplotu. Inak nič. A ešte radila doktorka nedávať analgetiká po očkovaní preventívne, ale až keby teplotu naozaj mal.

tehulka2011
7. júl 2014

No ako uz len mozes posilnit tak malemu babätku imunitu? Podla mna tam vela moznosti nie je, urcite je lepsie ak je dieta plne kojene + hlavne si daj pozor na to, aby bolo dieta v case ockovania 100% zdrave, inak nedavaj ockovat.

siska53
7. júl 2014

Aj probiotika su dobre..a ja som davala i imunoglukan,len ten,neviem,od akeho veku sa moze podavat..
ja som dbala hlavne na,to,aby sme vsetci boli zdravi najlepsie 2tyzdne,dozadu a cca 3tyzdne,sme nejazdili mimo nasho mesta,cize ziadna,dovolenka. To nam,odporucila pediatricka. Priznam,sa,,ze pri synovi som to specialne neriesila,az ked sao 2roky narodila dcerka, nastal cas,kedy sa to ockovanie prilis riesilo a aj mna to vyplasilo.
a ani seba som este nedala proti tetanu,lebo sme sa dost striedali s chorobami a aj pri nadche sa nema,ockovat.

veriiii
7. júl 2014

prepac, naco chces pred prvym ockovanim zvysovat imunitu?zdravy organizmus sa popasuje s nezivymi vakcinami..---prve ockovania su totiz nezive vakciny(az na rotavirus-ale ten je dobrovolny)..a chory organizmus -akutne a horucnate ochorenia -je indikacia na odlozenie ockovania...nic medzi tym...
dieta v 3 mesiacoch ma este dost kolujucich prenatalnych protilatok,cze nejake akutne ochorenia by este nemali byt..samozrejme,to by bolo idealne... casto sa stava sa,ze starsi surodenci prinesu nieco zo skolky, skoly.rodicia mozu byt bacilonosici(napr pneumokoky)a bozkavaju svoje babatko ostosest na usta...a lahko mu nieco zavlecu do nosteka, ustociek..
no, ja len poradim po ockovani: nezrazat zvysenu teplotu(37.5-38.0) automaticky....nechat telo si robit svoju robotu..ak je vysoka teplota, pocula som (od jednej dr),ze sa treba vyhnut paracetamolu,neviem co je na tom pravdy...?k thuji-thuja neposobi preventivne..

monca1982
8. júl 2014

Dieťa má imunitu podporenú materským mliekom. A po očkovaní dostaneš od lekárky informácie, čo robiť a nerobiť. Ak si niečím nebudeš istá, tak sa jej spýtaj. Aj viac krát. Radšej byť za blba, ako urobiť niečo zle.

maltinta100
8. júl 2014

Nam pediatricka poradila homeopatikum Thuya 15 - 3 gulicky rozpustit v troske vody al cajiku a dat vypit den pred ockovanim, v den ockovania a den po. Neviem ci tym ale nemali sme ziadne problemy. Ani raz nemala horucku

stella33
8. júl 2014

stretla som sa s nazorom imunologa, ze posilnovanie imunity pred ockovanim (probiotika, imunoglukan...) moze sposobit prehnanu, neziaducu reakciu organizmu, takze to urcite neodporuca. ta thuja je tusim proti opuchu.

aristka
8. júl 2014

imunoglukán sa podáva od roka a probiotiká je zbytočné dávať ,nie je potreba podávať nič ,potreba je vypnúť mk a počúvať dr a postupovať podľa jeho rád ...

ushuaia
8. júl 2014

moja dceraka mala 9 mesiacov, mame vsetky ockovania, ziadne reakcie, len teraz mala cervene ramienko - davali sme ockovat proti zltej zimnici - zijeme v afrike...to vsak nepovazujem za reakciu, este nebola chora...nedavm jej ziadne probiotika, homeopatika ci ine ,,zlepsovaky,, na imunitu...ziadne vitaminy, uziva len vit. D...a to som ani nedojcila - bohuzial sa mi nerozbehla laktacia..., samozrejme kazda mamina je ina...vela stastia... 🙂