icon

Ako reagovali pediatri na odmietnutie očkovania?

luciferkax
27. máj 2012

Čudovali sa? alebo vás zastrašovali? či len nemo prikývlli?

pikha
28. aug 2012

My mame ockovanie TBC a hexu, MMR som odmietla. A dokyna v pohode, akurat ju detailne zaujimalo, preco odmietam. Akceptovala moje dovody, s tym, ze do hranicneho terminu mozme odkladat a mozno si to medzitym rozmyslim. A ked som ju uistila, ze nerozmyslim, tak to zobrala v pohode, ale nahlasit nas nahlasi. Ale to mi je jedno 🙂

syrik
3. okt 2012

My ideme budúci týždeň na poradňu, kde sa chcem s ňou pobaviť na túto tému a samozrejme, odmietnúť...Tak som zvedavá...

anastanova
16. okt 2012

Dobry den maminky! Prosim Vas ake su pokuty ked odmieteme MMR? Ostatne sme dostali, ale tuto chcem odmietnut! Dakujem

zuzana92101
16. okt 2012

Ahoj. Nasa pani doktorka na vedl. ucinky mojej dcerky reagovala prevratenymi ocami, vzdychnutim a vetou "To sa mi nechce veriiit!" "Ale ved to je normaaalne." (co urcite nie je) Potom nasledovali argumenty (z mojej strany), preco sa uz bojim dat malu ockovat a z jej strany zvyseny hlas (cervena bola ako paprika), obvinovanie, spytovanie svedomia (ze netusiiiim ani, co je to napr. zaskrt, ze na to sa umiera, ako ohrozujem zdravie dceru atd). Toto nas cakalo kazdu poradnu (aj sestricka bola velmi aktivna), az kym ma nenahlasila...odvtedy je pokoj. Ved ona si uz ruky oprasila, je kryta a ako mavnutim prutika uz ju ani velmi netrapi zdravie mojej dcerky...zaujimave. 😝

michaela80
16. okt 2012

Doktorka to velmi neriesila ale zato sestricka ma strasila osypkami poriadne..rok sme to natahovali a konecne sme to teraz podpisali do karty...ale napisali mi tam ze docasne odmietam tak uvidim co s tym... ja som spolu uz s malou odmietla preockovat aj starsieho v 11 roku na MMR
a ked som povedala ze mala po prevenari - rozdelila som jej ockovanie na rok mala 6 dni 39 teploty tak mi odvrkla ze z Prevenaru horucky vobec nie su ze musela byt chora a z toho boli teploty no pred ockovanim ju prezerala doktorka a bolo vsetko o.k. ...

stanislavao
16. okt 2012

preco by malo trapit doktorku zdravie dietata, ked to netrapi rodica. teraz sa micky hnevaju na to, ze doktorkam sa nepaci, ze odmietaju ockovanie a ohovarate doktorky. potom ohovarate ucitelky, lebo nechcu prijat nezaockovane deti do skolky a potom, ked vas decko bude nat osypky, cierny kasel a pod, tak zas budete ohovarat doktorky, ze ake su neschopne. a ze vas nahasuju. jasne, ved je to zakonom dane. aj doktorka musi byt nejako chranena, aby nebolo zle na nu, ze vam decko nezaockovala. hlavne aby bol zly stale niekto ini.

moonixi
22. okt 2012

Prave dneska som oznamila doktorke, ze maleho nedam zaockovat s MMR. Nastastie to zobrala vpohode, ale povedala, ze nahlasit to musi. ;)

zuzancer
1. nov 2012

Viem, ze je to citliva tema, ale upenlivo zhanam v Bratislave pediatricku, ktora respektuje slobodnu volbu v ockovani. Moze byt aj zo sukromneho zdravotneho centra. Mohli by ste mi niektora sukromne poradit (napisat do IP)?. Aj by som sa kludne osobne stretla, kvoli doveryhodnosti. Dakujem velmi pekne (a aj moj dorbcek).
A ohladom tejto otazky...asi je z mojho prispevku jasne, ze nasa pediatricka nechce o neockovani, odkladani ci postupnom rozlozeni vakcin ani pocut. ☹

lucy1311
14. nov 2012

ahojte baby, ak niektora viete o nejakom pediatrovi v NR, ktory je proti povinnym ockovaniam, uvitam IP :D ... mimochodom ako zdovodnit, ked pripadne poziadam o odklad? dokedy sa ten odklad da vybavit? dik

vlnka81
17. nov 2012

Vy vsetci, ktori mate zaujem sledovat nadalej diskusiu pod nazvom "Nesuhlas s povinnym ockovanim",

a
riesite nesuhlas a odmietnutie povinneho ockovania,
chcete sa poradit ako odmietnut povinne ockovanie,
vymenit si skusenosti s lekarmi a uradmi,
dostat sa k novym informaciam (odkazy, clanky, videa..),
zaujimate sa o alternativne sposoby liecenia (vitaminy, zivotosprava),
chcete sa podelit so skusenostami po ockovani a neziaducimi ucinkami,

ste vitani v diskusii "Nesuhlas s povinnym ockovanim 2"

staci ak napisete IP na nick prevenar priamo tu: https://www.modrykonik.sk/interna-posta/nova-sp...
a budete zaradeni do diskusie

eliaska23
20. nov 2012

čaute, ako to je presne? Lekár je oprávnený nahlásiť odmietnutie očkovania, alebo je povinný? kde by som to našla v zákonoch alebo nejakých zákonných opatreniach? Ďakujem

sedliacka1
15. jan 2013

Milé maminy, ak sa Vám chce čítať http://rizikaockovania.sk/udalosti.html. o.i dr nemá právo nahlasovať a zneužívať osobné údajeˇ. Má len nahlásiť počty, nemá povinnosť udávať, len je im to tak vysvetľované, lebo aj na ne robia bububu. mnohé nevedia ako to v skutočnosti je. A NIKDY NIČ NEPODPISOVAŤ!!!!Je to len ich výmysel. Podpisujeme LEN SÚHLAS S VYKONANOU ZDRAVOTNOU STAROSTLIVOSŤOU nie odmietnutou, lebo tým si podpisujeme ortieľ.

chanthall
15. jan 2013

baby, ja som dala malinkú očkovať (už 2x) len preto, že som sa dozvedela, že inak mi ju nevezmú do škôlky a aj sestrička mi vravela, že očkovať by sa malo. Máme super Dr. aj sestričku, ale samé mi očkavanie poradili a vraj aj ony svoje deti očkovali. Je pravda to, že by nás nevzali do škôlky? A môžem odmietnúť ďalšie očkovania, keď dva už mala? (odpíšte prosím, hoci aj IP)
ďakujem

lea641981
15. jan 2013

no kamosku povlacili po socialkach 😲 nedala ockovat dieta 😲

googlinqa
15. jan 2013

my sme dnes oznamili lekarke ze nedame malicku ockovat, nebola ani prekvapena len povedala ze sa sem zo zahranicia kde sa neockuje vela chorob nosi a mala moze mat problem ked bude tehotna a dostane rubeolu, ze bude mat poskodeny plod a tak, ale kazde dietatko je ine a ma iny organizmus tak nikto nevie dopredu predpokladat ako na ockovanie zareaguje, ona ako lekar ma zodpovednost za nase dieta ale my ako rodicia este vacsiu tak sa mame rozhodnut... dala nam este na to cas, vraj to budeme lutovat a tak... no my sme sa uz rozhodli (jasne ze nie nedame ockovat)

maco
15. jan 2013

nas maly mal po ockovani epilepticke zachvaty, detska dr. odmieta suvislost, neurologicka nam schvalila odklad do 3 rokov. Detska nas dost tlaci do ockovania, vraj hrozba choroby je horsia ako nasledky, ktore sme mali (tak dakujem pekne, ked ma 5 mes. dietatko epi zachvaty, odpadava, nedycha, modrie... to je asi podla nej v pohode.. ). Odkedy sme neockovali sme v poriadku, ziadny zachvat, ani lieky uz neberieme.
O tyzden ideme na kontrolu k neurologicke, tak som zvedava, ako sa vyjadri k ockovaniu, ked jej poviem, ze ziadne dalsie sa nekona... detska nas urcite nahlasi...

30petra
17. jan 2013

....keby som tieto skúsenosti čítala skôr, určite sa mi nestane, že dr. dcérka zaočkuje....ja som sa snažila oddialiť každé očkovanie, čo najdlhšie - čo sa aj podarilo....malá síce nemala vážne reakcie, raz pri hexe mala horúčku...ale dr. bola neoblomná...od vysvetľovania, prehovárania, až po vyhrážky, že nepodpíše papiere do škôlky 😠 začala som sa zaujímať o inú dr. ale netuším či v mojom okolí nájdem niekoho kto je trošku tolerantnejší

mishell23
19. jan 2013

Dievcata nerada by som znovu zakladala novu otazku na tuto temu, preto sa opytam tu- viete mi poradit detsku lekarku v Novych Zamkoch, ktora nieje proti NEZAOCKOVANIU vsetkymi povinnými vakcinami? Ja som zasadne proti ockovaniu a rada by som zistila ci sa v NZ nachadza takato benevolentna doktorka...piste mi do internej prosim. Vopred velmi pekne dakujem! Ahojte

kacarina
22. jan 2013

Moja cerstva dnesna skusenost: pocudovanie, ale vcelku v klude, sice aj nenapadne zastrasovanie a tak ... poinformovanie o tom, ze teraz cez vikend bola na vakcinacnom kongrese, takze len ona ma najaktualnejsie informacie ... prip. argumentovanie profesorom Dluholuckym, co ma "pobavilo" najviac (pamätam si niekde na nete opis tusim rozhlasovej diskusie s nim, ako pouzival polovicne pravdy prip. aj uplne klamstva), a ked prislo do reci to, ze sice ako rodicia chapeme lekarov, ze chcu byt nejako kryti, ale ze podla sucasneho pravneho stavu nemaju pravo nahlasovat menovite rodicov na RUVZ, tak kadejake nezmyselne argumenty, ze ale ved predsa aj poistovna ma uz moje rodne cislo a ona ako lekarka ma tiez moje udaje, ze ci aj to je protizakonne (zjavne celu problematiku ochrany osobnych udajov "pochopila") atd atd atd, my sme to uz potom viac neriesili, bola som rada, ze z toho nebol nejaky hlucny konflikt ... vraj do dalsej poradne si to mame este teda premysliet, informovala nas o tom, ze ona to musi nahlasit, ze jej hrozi pokuta niekolkonasobne vyssia ako nam ... a ze nabuduce podpiseme nejaky formular (uvidim, pojdem si ho vypytat skôr pred terminom dalsej poradne, nech mam cas si to precitat a zvazit, prip. si prichystat vlastne vyhlasenie, ktore podpiseme) ...

staford
22. jan 2013

práve dnes sme boli s malým v poradni a pýtala som sa na MMR ktoré nás čaka o 8mes. dr.sa my to snažila vysvetlit neprehovárala iba povedal že je to na nás ale že to bude musiet nahlásit a pokuta nás asi neminie viem že to je dačo cez 300€ 😠

sabiatko
22. jan 2013

Zastrasovala, klamala, urazala a vymyslala si veci, ktore vobec neboli pravdou. Zneuzivala svoje postavenie lekarky. Ale uz s tym prestala, lebo pochopila, mudra deva, ze sa nedam oklamat... ved preto...

tarina
3. mar 2013

ja tiez silne rozmyslam nad odmietnutim ockovania.maly dostal ale uz 2 vakciny hexy. teraz o tyzden nas caka posledna,tak teraz neviem ci ma zmysel odmietnut ju,ked 2 uz ma....ale po kazdej vakcine mal 40 horucky, neutisitelny plac...navyse ma imunitu na prd, a ma ekzem. prekonal uz 6 krat zapal priedusiek a to ma len 11 mesiacov. dost sa bojim dalsej reakcie na ockovanie,ako to maly zvladne a kto vie ci v nom nebude driemat nejaka bakteria ako vzdy,ze nebude uplne zdravy. tak sa chcem opytat, ak ste ockovanie odmietli, aj ste nieco u dr. podpisovali? a dostala niektora z vas uz aj realne pokutu????

zaockujteajslnko
3. mar 2013

taketo veci vratane vzoru na odmietnutie ockovacej latky je na sukromnej diskusii

lekarky samozrejme po odmietnuti manipuluju, vymyslaju, klamu, vsetko je to len a len a len a len a len a len a len pre euro ktore ony prichadzaju. Cast ich aj samozrejme veri kolektivnej imunite, co je ale mytus uz tolkokrat vyvrateny, ze to ani nie je mozne uz realne pouzivat.

dajte si pozor a ziadnej pediatre nepodpisujte nic ziaden text co si napise ona, toto su uz vopred pripravene chytaky z RUVZ, kde sami seba udate ze ste spachali priestupok a teda vas pokuta potom neminie.

ak chcete odmietnut ockovanie, tak vzdy len konkretnu ockovaciu latku konkretneho vyrobcu, na to mate plne pravo, nikdy nie "ockovanie" ale urcite konkretne liecivo! a to pre obsah negativnych ucinkov v pribalovom letaku. Este raz si to precitajte, nie neodmietat ockovanie!!! ale konkretnu vakcinu. Nechajte si predlozit pribalovy letak tej konkretnej vakciny a odmietnite toto liecivo pre to co sa v tom pribalovom letaku pise!!!!!!!!

nepodpisujte lekarkam nic ani do zdravotnej dokumentacie, lebo ony klamu!!!! nasledne si tam dopisu aj presny opak toho co ste tam napisali vy!!!!!! realne pripady, aj mne sa to stalo u viacerych pediatriciek, klamu!. Lekarky klamu a podvadzaju, verte neverte, uvidite sami co sa potom docitate co ste udajne podpisali 🙂 Nikto vam uz ale verit nebude ze to tam predtym napisane nebolo. Klamstvo je v sucasnosti asi uz bezna sucast pediatrie a nie len mediciny.

Ano lekarky zuria, kazda jedna zuri, ale len pre vlastne blaho a stratu penazi........... ver ci never, ziadnej z nich nezalezi na tvojom dietati, ale na peniazoch co z toho maju..........jedno dieta odide, druhe pride...... ale peniaze jej nikto z poistovne za ockovanie uz neda.... a deti az tak vela nie je ako volakedy, ani nie polovica co v socializme, cize kazde jedno odmietnutie je pre nu strata penazi 2 nasobna.

Lenze je to vase dieta, lekarka je tam len ako vykonavatel vasej vole!!! toto si pamatajte, ona nie je nic a nemoze nic co vy nechcete a nedovolite.

tretiastvrta
3. mar 2013

Ja si myslím, že má zmysel odmietnuť, chystám sa to pri tretej dávky hexy aj ja odmietnuť. Vraj je dieťa po dvoch vakcinach dostatočne chránené a tretia dávka je taká akoby "pre istotu", netvrdim, že je to pravda, dokonca som tuto debatu čítala tu na fóre. My mame s najmensou tiež nasliapnute na nie celkom dobre reakcie po ockovani, veľký opuch čo trval týždeň a stredný syn bol po druhej hexe so mnou v nemocnici pre neznámy vysyp na tele a mame z neho teraz atopika. Takze 2x by stačilo.

vianne
3. mar 2013

nas syn ma iba hexu a synflorix, rotarix sme odmietli (je dobrovolny), a MMR sme mali mat, ale mame odklad. boli sme totiz u alergologicky, s podozrenim na astmu, ta na moje otazky odporucila odklad o pol roka kym , nastimujuleme zatial imunitu, prave ideme na konktrolu tak uvidim co dalej. ale nasa pediatricka nas neustale nahana ze kedy prideme ockovat MMR, z jej dozerajsich urgencii predpokladam problemy. my chceme odmietnut, minimalne do nejake veku, kym bude mat maly v poriadku imunitu. lebo mometalne nie som presvedcena o bezpecnosti dalsieho ockovania.

bambi10
23. máj 2013

Nasa dr na nas spustila, ci sme niekedy videli dieta s osypkami alebo mumpsom (obaja sme mumps v detstve prekonali🙂 ), a tiez, ze nam malu nikam nevezmu do skolky (co tiez nie je pravda), a nebude moct ist studovat do USA, a pod. A "dala nam" este 6 tyzdnov na rozmyslenie.... Ale najkrajsie to ukoncila sestricka, ze: "Keby nebolo farmaceutickych firiem, tak uz sme vsetci davno mrtvi!" 😀

seastar
4. nov 2013

Ahoj, ja som este v nemocnici odmietla ockovanie proti TBC (vtedy bolo este zo zakona povinne - v roku 2011) a sposobilo to veru riadny rozruch, hlavna sestra aj primarka pediatrie sa velmi zaujimali, ake mam na to dovody, pritom kazdy vedel, ze o dva mesiace bude toto ockovanie zrusene 😠 Odmietla som aj MMR, pediatricka sa spytala na dovod, ale neodhovarala ma, prave naopak vzala to celkom v pohode, len mi dala podpisat papier, ze ockovanie odmietam. Uz presli 4 mesiace, zatial ziadna odozva, tak uvidime, ci si ma niekam predvolaju 😀 Inak zijem v zahranici a vystriedali sme troch pediatrov, ale ani jeden ma do ockovania netlacil ani neprehovaral.. Kazdy sa spytal a akceptoval moj nazor s tym, ze iba ja ako rodic mozem o svojom dietati rozhodovat 😉

tinka2013
24. nov 2013

Ahojky.. kdo mi posle do internej posty kontakt na tolerantneho pediatra, ked nechcem ockovat dieta? prosim okres Presov. dakujem vopred...

kofoluska
6. dec 2013

Ahojte, nasa pediatricka zatial reagovala celkom v pohode. Neprehovarala ma ani ma nezastrasovala, sama povedala, ze by bola najradsej, keby bolo ockovanie dobrovolne. Pretoze ked dieta nezaockuje a ochorie, je zla. Ked prehovori rodicov na ockovanie a dieta ma problemy, zase je zla ona. Aj rodicia, ktori odmietnu ockovanie, potom nenesu nasledky svojho rozhodnutia, ak sa nieco stane a vinu hadzu velakrat na doktorov.
Kazdopadne, poznamenala nieco, co sa mi vobec nepaci. Lekar sice nemusi na RUVZ nahlasovat kazde odmietnutie ockovania, no kazdy mesiac k nej chodi nejaka pani z RUVZ a kontroluje karty vsetkych pacientov - samozrejme kvoli ockovaniu. Ci na to ma alebo nema pravo netusim, ale deje sa to.

andrea_l
4. jan 2014

My sme odmietli všetky očkovania a pediatrička to zobrala úplne v pohode. Vôbec ma nepresviedčala, ani nerobila nátlaky.. Je totiž dobrá homeopatička a o očkovaní vie asi svoje..