Ako zmierniť následky očkovania?
Ahojte maminy, dnes idem s dcérkou prvýkrát na očkovanie, vedeli by ste mi poradiť, čo kúpiť v lekárni, aby to očkovanie najlepšie zniesla? Musím sa priznať, že nemáme doma ešte žiadne detské lieky, takže plánujem kúpiť niečo proti horúčke, čo používate vy? Vraj existuje aj nejaká náplasť na miesto vpichu, aby sa to nezapálilo, počuli ste už o tom? Aké máte skúsenosti. Ďakujem za všetky rady a postrehy 🙂
ja sa navazam do teba? fakt? potom nechapem ten popud, preco medzi cisto ockujucimi zenami tu v diskusii musis vniest svoj antivakcinacny nazor..
vy sa zas obavate "svinstiev" v ockovacich latkach, ale je vam uplne sumafuk, ci dieta dostane nebezpecnu chorobu.. no ako som povedala - nech sa paci..
toto zas do hlavy nejde mne..
@jana_eyre A prosím ťa, akú "nebezpečnú chorobu"?! Myslíš mumps, osýpky,kiahne,.....Alebo nebodaj nepovinnú chrípku?! A radšej nech ten mumps dostane ako má mať doživotné následky z tých "svinstiev". Vieš čo , kašlime na to....Ja som len vyjadrila svoj názor a ty si sa - áno do mňa naviezla, na čo to tu píšem...no lebo je sloboda slova a môžem si napísať svoj názor, "toď vsio". Pekný večer.
My sme si pred ockovanim dali capik Panadolu, hned po pichnuti obklad s liehom na 24 hodin. Sledovala som teplotu a ak vystupila nad 37,8, tak sme si kazdych 8 hodin dali jeden capik Panadolu. Na treti den po prvom ockovani sme boli o.k.
Ahoj Janka, kedze uz mas za tym a preventivne si nebudem citat reakcie na Tvoju otazku, moja skusenost bola takato: pani doktorka nas informovala, ze mame dat po ockovani vecer Nurofen aj keby mala nemala teplotu a potom len ak by mala 38 a viac a samozrejme, ze to aj riesit, co sme chvlabohu nemuseli, no a nic na nozicky nebolo treba, len vpich natierat octanovou mastou, co sme spravili a kazde ockovanie sme presli bez problemov-🙂, dufam, ze ste dobre dopadli a vsetko prebehlo bez nejakych problemov
@evittam Nech citam, ako citam, ale ziadny adekvatny podnet na tvoje reakcie som veru v texte nenasla a asi nielen ja, to len antivakcinacne mamicky citia akesi neovladatelne nutkanie, nieco ako Monkova obsedantno-kompulzivna porucha 😀 Ale k veci - my sme dcere na oblast vpichu prikladali octanovy obklad a stacilo to, nemala ani zvysenu teplotu. Ale preventivne treba mat vzdy pripraveny sirup na znizovanie horucky - Panadol alebo Nurofen - ked teplota neklesa, tak sa mozu striedat po 4 hodinach.
@evittam na aky podnet si reagovala? Fakt nemas co na praci len chodit provokovat so svojimi bludmi aj tam kde to nie je vhodne?
A na konci to "peace" si myslela ako vtip? Ak svoje bludarium nedokazes podopriet solidnymi argumentmi, tak si svoje nazory sir medzi tymi, ktori ta budu za to potlapkavat po pleci. Spamujes az to boli.
Kocky, Janka si pytala radu, neplanovala rozputat "x-tu svetovu"....-🙂, alebo sa mylim?, naco su dobre, tieto frustrovane poznamky? mna kludne rozhodte na kopytach, ale pls, precitajte si predtym,o com je tato tema a hlavne, nejde o vas, ale o radu a nazor a Janka si vyberie, ci?????-🙂
Na podnet od jana_eyre, ja som sa len vyjadrila a viac som nemienila diskutovať.....
OMG kedy zeny co ste dali ockovat svoje dieta pochopite, ze to ockovanie nechrani pred tou danou chorobou ? ono ochorie aj tak,len zevraj ju lepsie znasa.to ale samozrejme nikto nemoze vediet,ako by ju znasalo keby nebolo ockovane. ockovanie je na pomoc tomu,aby sa tento svet vyludnil, nikto vam tu nechce pomoct,zacnite sa zaujimat aj o ine veci,a potom pochopite o com je to ockovanie
@dekys Boooze, dalsia antivakcinacna! Baby, zdruzujte sa v inych forach, toto fakt nie je to spravne miesto. Kazdy aspon priemerne inteligentny clovek si v dnesnej dobe vie najst adekvatne odborne informacie z overenych zdrojov, tak naco tato vasa agresivna vymyvacia kampan, ktorou to tu doslova zamorujete a obtazujete??? Keby mamicky mali zaujem o rady tohto typu, tak idu do inych for, nie sem. Ak mate potrebu sa vyjadrit a neda sa to fakt ovladnut, isto si viete vyhladat nalezite diskusne fora. Takze tu by bolo namieste to "peace", ok? 😉
@dekys "ockovanie je na pomoc tomu,aby sa tento svet vyludnil"
Mas nieco aj k veci v tejto teme alebo si len tiez potrebovala vyventilovat tie bludy co do teba natlacili samozvane slobodne a radoby alternativne media? (Btw stal sa z vas velmi otravny mainstream)
Na provokacie kde sa mozete aj s partackou @evittam realizovat je na fore dost. Ci uz je vam virtualny priestor tesny?
Bud svoje tvrdenia dokaz alebo chod medzi particku s podobnym nabozenskym presvedcenim, kde im stacia namiesto dokazov a argumentov len lacne hesla...tu ta za tie bludy nikto velebit nebude.
Dievčatá, pre pána, nehádajte sa tu. Veď každý má predsa svoj názor. Ja chápem aj maminy, ktoré nechcú dať očkovať, aj tie, ktoré dajú očkovať. Keď si človek pozrie, aké vedľajšie účinky malo očkovanie na ich detičky, tak je strach naozaj na mieste, ale nie je to predsa dôvod na to, aby sme sa tu osočovali a hádali. Veď ako maminy robíme kopec vecí inak, jedny používajú látkové plienky, iné pamersky .. jedny balia na široko, druhé nie ... jedny koja, druhé dobrovoľne nie.... Všetko sú to naše rozhodnutia a my ich predsa robíme tak, ako si myslíme, že je to najlepšie pre naše dieťatko. Tak sa tu nehádajme kvôli tomu, že každá máme iný názor na to, čo je pre naše detičky to najlepšie.
Ešte raz ďakujem všetkým maminám za rady, obkladíky pomohli, žiadny opuch sa nedostavil a teplotka nebola tiež, ale keď príde v budúcnosti, budem vedieť čo a ako 🙂
@evittam "ty si zacala" to je ako v skolke.. ja som reagovala na to, ze si vlastne vsetky ockovacie matky oznacila za krkavcie /nadnesene/ za to, ze "pchaju do svojich deti svinstvo".. to, ze to je tvoj nazor je jedna vec, ale druha vec je, ze sa to mna ako ockovacej matky moze dotknut.. keby si mala troska chochmesu - nezacnes svoj nazor pisat stylom, ze ten tvoj nazor je spravny a my robime detom zle..
neviem ako inak mam uz napisat, ze tvoja reakcia bola ta, ktora podnietila mna k tomu, aby sa ma to dotklo - a je uplne jedno, ze tam pridas to, ze chces mier.. ak chces mier, tak svoj nazor napis inak ako stylom, ze svojim detom robime zle..
@jankacaa ja tiez akceptujem nazor kazdeho, pokial nebude napadat nazor moj a nebude ma oznacovat za niekoho, kto skodi svojim detom..
@jana_eyre Tak si to pochopila ty-bohuzial. Ja som nikoho nenazvala "krkavcou matkou" a ani som to tak nemyslela a to ani nadnesene,domyslas si a citas medzi riadkami co chces a co sa ti hodi. Kazda chceme pre nase deti to najlepsie. Ty si myslis,ze ockovanie je spravne a ja nie,to je vsetko.
@jana_eyre A ešte jedna vec nikdy som nenapísala, že môj názor je správny, je to môj názor, za ktorým si stojím a vždy stáť budem. A nikomu ho nevnucujem, a ani tým, že som napísala že vakcíny sú svinstvo. Tak isto ako ty mne nevnútiš tvoj názor ja nikomu nevnucujem svoj, ani by som si to nedovolila. A koho sa dotklo to slovíčko "svinstvo", tak sa ospravedlňujem, ale nie sme v škole- ako si podotkla.... 😉
@miaria1 píšem o tom už vyššie, Panadol po očkovaní určite NIE a už vôbec nie PRED očkovaním http://www.tvojlekarnik.sk/kategorie/dieta/ocho...
ja nemusím nič dokazovať čo sa týka negatív očkovania, robia to iní ľudia
a tiež svoj názor nikomu nevnucujem, napísala som si ho,takisto ako aj vy.prečo by som nemohla,ked vy mozete?
@evittam vies, vcera som ti popriala uz len pekny den preto, lebo akekolvek vysvetlovanie/argumentacia je tu uplne zbytocne - a mozno si aj troska uvedomujes, ze svoj nazor si uplne zbytocne capla niekde, kde bola inak celkom pokojna diskusia, ale to samozrejme uz nepriznas..
naozaj si ocakavala, ze sa toho nikto nechyti a bude drzat jazyk za zubami, hoci si do svojej vety pripisala tolko vykricnikov a otaznikov?
/vies, kedze sa nerozpravame osobne, prave vdaka pouzivaniu tychto znamienok, moze mat clovek dojem, ze pisane je drze-provokacne, atd (vyber si)/
je to asi take iste, akoby som niekomu povedala: "ty si hrozna chudera!!!! ale inak celkom mila a chcem byt s tebou za dobre.." vidis tam to protirecenie dufam..
takze aby som to zhrnula - v pokojnej diskusii, kde si niekto pyta uplne inu informaciu sa zbytocne objavilo obvinenie, ze do svojich deti pchame svinstva /napisala si to tak/, ale nemame sa k tomu vyjadrovat, pretoze akakolvek namietka bude znamenat vojnu.. aha..
@jana_eyre Ako vidím mali sme fakt ostať pri tom peknom dni. Tak naposledy, ja som nikoho z ničoho neobvinila...Áno napísala som to ale nie ako obvinenie. A nech sa páči vyjadriť sa môže kto chce a ako chce ako som to urobila ja. A nič som nikde zbytočne "necapla". Len som pokojne vyjadrila svoj názor. A nečakala som, že mi bude niekto vytíkať výkričníky a otazníky. 😀 Pevne verím, že s mojimi čiarkami a bodkami nikto problém nemá.
@evittam vies, teraz by sa hodil smajlik chytajuci sa za hlavu.. /ano napisala som to, ale nemyslela som to, citajte mi myslienky, a vraj pokojne - wtf?/
tak ako sa pisanie velkymi pismenami povazuje na nete za krik, tak aj pouzivanie interpunkcnych znamienok urcuje "ton" akym pises..
tak teda maj pekny den..
@jankacaa Ja mam odskusane u oboch deti ze uz den dopredu si dam do chladnicky biele vino a hned ked dojdeme z ockovania dam vinovy obklad a do vecera davam este 3-4 krat ten obklad na nozicku a na noc octanovu mast. A na nepokoj a horucku davam homeo cipky Viburcol a ked ten nezaberie tak urcite Nurofen. Vino ma zazracne ucinky :o)

@jana_eyre Ja sa do nikoho nestarám, len som napísala svoj názor - lepšie čítaj nabudúce a nenavážaj sa do mňa. Ďakujem. A nikomu nič nenaznačujem, je to bohužiaľ tak....A určite nepíšem hlúposti - možno len podľa teba a tvojho názoru a ja ho rešpektujem - očkuj koľko chceš a koho chceš ako ja nie, to je všetko. Len mi nešlo do hlavy, že najskôr chcem dieťaťu "pomôcť" aby nemalo nejaké účinky po očkovaní a potom to spravím - myslím, že je to úplne zbytočné....