BCG vakcina proti TBC. Môžem miesto vpichu namočiť?

cvika
30. aug 2008

Nevie mi niekto poradit, mala bola stepena pred par dnami proti tuberkuloze do ramienka(prva injekcia podavana babatkam), mozem jej kludne to miesto vpichnutia umyvat?respektive namocit?

vanish1
30. aug 2008

ahoj, neviem o tom, že by sa to nemohlo namočiť

petronilla
30. aug 2008

ahojda,určitě se to může namočit 😉

cvika
autor
30. aug 2008

vanish1 ty si jej to normalne mocila?

martina21
30. aug 2008

ja som tiez maleho normalne kupala, totiz som vobec nevidela ked ho pichali a ani kam takze som nevedela kde to ma cca po mesiacia aj viac mu ot zacervenalo ale urcite sa moze kupkat a vsetko 😉

erikasadek
30. aug 2008

NEMACA ? SA V PRipade reakcie , jemne to napuchne, a cervena, vtedy je zakazane macat, teda kupat dieta, alebo mastit mastami, a uz vobec nie antibiotika, takze ked nemas zatial ziadnu reakciu , tak je to v pohode

novako
30. aug 2008

aeriksadek: To mi přijde jako nesmysl. Malá to má napuchlé už aspoň tři týdny. To bych jí neměla tři týdny koupat? 😀

erikasadek
30. aug 2008

nie je to nesmysel , je to normalne , lekarske odporucanie tu, od lekarov , mas hned aj letacik v ruke, tu sa vsak ockuje az 2 mesiaci, len sa sprchuje, je mi luto , ze na slovensku ; vam to nehovoria.

erikasadek
30. aug 2008

http://agmed.sante.gouv.fr/htm/10/bcg/bcg_fiche...

tazko budes asi rozumiet , ale zakladne pravidla su tieto ako som hovorila , potom , ziadne tesne oblecenie, okolo v pichu, treba nechat dychat, a pokial je to navrete a vatsie ako 3 cm, alebo vyteka stoho tekutina , tak hned ku lekarovy,
v ziadnom pripâde puder, antibiotika a nesnazit sa prepichnut ranu
tot vsio.

babulik22
30. aug 2008

cvika: ja som pouzivala seba med penu do kupela co sa nemusi oplachovat a normalne som malu kupkala.a krasne sa jej to zahojilo 🙂

vanish1
30. aug 2008

mňa lekárka vôbec neinformovala o tom, že sa to nesmie máčať, mojej malej sa po čase urobil taký biely pupienok v mieste vpichu, ten sa nemá vytláčať, a keď praskne, treba ho vydezinfikovať, to mi povedala moja pediatrička.

daluri
30. aug 2008

Ahoj holky, naše Terezka bude mít za chvíli - za 2 týdny 6. měsíců a kvůli tomu TBC ještě nejsme vůbec naočkování tou hexavakcínou, pořád to nemá dobré, pořád to má měkké,tvoří se jí tečka hnisu, pak zas zmizne. Nám dr říkala, zbytečně nerozmáčet ve vodě, ráno to máme vysušovat lihem a večer mazat framykoinem, ale už se mi to zdá dlouho.
Toto je 4té dítko, u těch 3 takové problémy nebyly, beztak jsou to nějaké nové vakcíny, že dělají neplechu ☹

erikasadek
30. aug 2008

daluri, moj syn pred troma rokmi bol ockovany novou vakcinou, vola sa monovax ta nenechala , ziadne stopy, ale odkedy zaviedli nepovinne , toje toho roku, ockovanie na Tbc, tak zostala len ta starsia vakcina a ta roby tuto neplechu, je mi luto , ze vas nato neupozornuju , ale ako ste mohli vidiet mi dostavame taketo letaky, od kekarky ako som vam dala link , , malemu to preslo, za par mesiacov, uz je to male a suche , ale ma tam este stale cervenu jazvu.

marorlinko
31. aug 2008

mojho som v pohode kupala, dr nic nevravela,ze ho nemam kupat, povedala mi len ake moze byt dieta za 24hodin ,ale to,ze sa nesmie to miesto mocit,tak to nie.

dnada
31. aug 2008

my normálně koupeme už od porodnice a ani neni možné najít vpich... asi sme měli štěstí