icon

Čaká nás prvé očkovanie

denisel
10. jún 2015

Ahoj mamicky, ako ste zvladli prve 3mesacne ockovanie?? Kamaratka mi poradila dat uz pred ockovanim cipok, mate s tym skusenosti?? A ake obklady ste davali drobcom?? Ako to znasali?? Velmi sa zajtrajska obavam :(

aristka
28. júl 2015

@ossr zjavne netusis o upozorneni od admina na retoriku av.....kam patri aj tvoj posledny prispevok....

ossr
28. júl 2015

@aristka no nie mas pravdu..ty nechapes humor...a daj mi pokoj prosim ta..co mi vypisujes ...

sardinka333
28. júl 2015

@petah82 nechapem o čom ,,točíš,,...ano ak mám zdravé dieťa tak snad mu nebudem davať dopredu nejake lieky ked mu NIČ nie je, nema ekzem alergiu ani nič podobne...aké lieky by som mu mala dať ked mu nič nie je?
Taraniny že to má z očkovania na mna neplatia - alergici, atopici a ekzemári nech sa pozru do svojho genofondu, kto všetko v rodine ma alergie lebo dspozícia na ne je dedičná, stačí jeden z rodičov že má alergiu, ekzem..ak dvaja tak je 70% ze aj dieťa bude alergik.
Vážne reakcie na očko su minimálne. Hystéria okolo očko je maximálna to áno. Nechápem ten strach len z očkovania - ved sa bojte aj iných liečiv ..ste čítali taký príbalák,, kvapiek do nosa? To by ta mohlo znepokojovať....normálne može poškodiť srdce, toho sa nebojíš?? Ved ak si nebola na preventívke srdca (ekg, sono srdca) tak ani nemusíš vedieť že ho napriklad ty alebo tvoje dieťa nemate ok...to ale asi nie je znepokojujuce lebo sa okolo toho nerobí taký bordel, no.

aristka
28. júl 2015

@ossr ved toto tu je plne humoru a ak ti mam dat pokoj ,tak neprispievaj a potom nebudem musiet nahlasovat take hlupe prispevky 😉

ossr
28. júl 2015

@aristka az sa trasieeeeeeemmmmmmmmm

aristka
28. júl 2015

@ossr ja tiez hovorim ,ze kazdemu sa jeho karma vrati ,co si mi pisala v ip a to ako si mam dat na teba pozor mam brat ako vyhrazanie .....kedze to tak vyznelo ..to je trestny cin.....

ossr
Odpoveď bola odstránená
aristka
28. júl 2015

@ossr uz som to poslala adminom ,take ip nedostavam....

petah82
28. júl 2015

@sardinka333 napisala si: Ak problémy pridu tak až potom to budem riešiť a dam lieky. Na čo sa dopredu obávať?
10. jún o 22:03
o tom som pisala, ze nie su lieky na vsetky choroby. ano, mna si trafila, ja si precitam aj pribalovy letak spreju do nosa. a vyberiem si ten, ktory splna moje poziadavky.

ossr
28. júl 2015

@aristka ak ta to bavi

domynyqq
28. júl 2015

@sardinka333 sardinka ja očkovať nedávam, presne vzhľadom na vyskytujúce sa predchádzajúce závažnosti v rodine, ale súhlasím s Tebou. Hrozby sú všade. Nenechaj sa vytáčať, proste ak má niekto strach, aj keď nemá opodstatnenie, treba rešpektovať to podozrenie rodiča, mnohí rodičia práve dávajú očkovať len preto aby nedostali pokutu, a to nie je správne. Očkovanie by malo byť odporúčané a zdarma, ako nástroj kolektívnej imunity je to ok, ale má svoje temné stránky, ktoré jednoduchú sú. Moja sestrička čo sa týka predpokladov (alergie, adekvátne poruchy, ekzémy) by nemala mať žiadne reakcie a predsa sa stalo, pre rodičov jedno povinné očkovanie znamenalo 3 roky pekla s umierajúcim, nechodiacima a nerozprávajúcim dieťaťom, kým práve vďaka alternatívnej medicíne sa ju podarilo stabilizovať, hoci následky v logike sú zjavné už pri prvom stretnutí s ňou(doteraz môjmu okoliu vysvetĽUJEM čo sa stalo). ALe nie je správne, že tí, ktorých sa to netýka a dedisponujú relevantnými informáciami, šíria strach. avšak kde hľadať pravdu? určite nie v osočovaní, a všetky, čo ste napísali "je mi z Teba na grcanie" a iné inteligentné vyjadrenia len dokazujete svoje ego a vlastne strach, extrémizmus jednej strany mince.

ossr
28. júl 2015

@domynyqq ak myslis mna ja neockujem...a pani dotycna je v sade v temach o ockovani a kazdeho presviedča o svojej pravde...sledujem to uz asi pol roka...do diskusii sa nezapajam ani nepisem no uz som musela ☺☺

domynyqq
28. júl 2015

@ossr nenmyslela som konkrétne Teba, ale všeobecne. Je to téma o ktorej diskutujem, a je dvojsečná. Obe strany musíme vedieť o rizikách, ale bohužial všímam si, že tie, ktoré majú očkovanie bezproblémovo za sebou, to berú ako samozrejmosť, pričom sú aj nešťastné prípady a nie až tak málo. Keby radšej všetky ďakujete Bohu alebo komu, že Vás to nepostihlo, ale nie, Vy zosmiešňujete všetky matky, ktorým dieťa zareagovala. Spochybňujete fakty. Idealizujete a sami sa zatvárate do vlastnej pasce, takisto ako tí, ktorí šíria mylné info a strach. Pozerajte si do vlastného taniera, alebo zdravotníckeho záznamu a ak niekto požiada o pomoc, poradte, ale objektívne- som sklamaná z IQ v týchto diskusiách a odmietam sa viac zapojiť, je to tu úbohé.

pectore
28. júl 2015

@domynyqq je to tazke si vybrat..pretoze jedno rozhodnutie neockovat napr v spanielsku mesiac od nakazenia pripravilo o zivot maleho chlapca...v dnesnej dobe, s dnesnými moznostami mu nedokazali pomoct...a zlyhaval mu organ za organom....napr v pripade takejto choroby kde su cisla pri ktorých umiera kazdy 10 nakazený, lieky niesu lahko dostupne a ich ucinost nieje až taka dobra sa neockovanie javy ako cisty hazard ...mate stanovenu nejaku konkretnu diagnozu u sestri ?

ossr
28. júl 2015

@domynyqq suhlasim

sardinka333
28. júl 2015

@domynyqq strach považujem za prirodzený obranný mechanizmus, ale opodstatnený strach a nie strach na zaklade domnienok, konšpirácií a ,,jedna pani povedala že to tak je, tak tomu uverím,,.
Svoje temné stránky má každé liečivo čo zoberieš do ust...od chemického po ,,blbo,, namiešané bylinky...taký ,,myší chvost,, ked sa da zlá davka tak amen... 🙂
Nejdem polemozovať - máš dokázané, že jedno očko u tvojej sestry sposobilo ochorenie? NIektoré ochorenia v tele ,,spia,, a stačí podnet - stres, choroba, uraz, očkovanie a prejaví sa v plnej sile, proste choroba by sa prejavila a je to otazka času a vhodného spušťača.
Ja viem čo to je život s chorým človekom - sestra ma DMO (nie z očkovania) a peklo to bolo viac ako 3 roky...pomaly 15 rokov. Stavaju sa aj taketo tragedie a nikto to nechce ,,u seba doma,,.

domynyqq
28. júl 2015

@pectore áno, ma niekoľko dys-funkcií, ale žiadnu konkrétnu diagnózu. Mama nie je proti očkovaniu, ale pozná jeho hrozby, sú proste reálne a pozná sa aj s mamičkami s podobnými skúsenosťami - nie je ich málo. Sestra chytila ako cca 10ročná čierny kašel a úspešne sa vyliečila, bolo to tiež peklo - ale! Máme možnosť porovnať - očkovanie: niekoľko rokov tažkých skúseností a beznádeje, minutých mnoho peňazí, trvalé následky, neschopnosť pracovať atď....čierny kašeľ: 2 týždne ťažkých skúseností a beznádeje, bežná finančne nenáročná liečba, žiadne následky. A teraz ako jej sestra, čo myslíš, rozhodla som sa správne nedať očkovať svoju dcérku? Rozhodujú sa iné mamičky nesprávne nedať očkovať? Intuícia matiek je asi to najbližšie pravde, bez ohľadu na vedu. Nepáči sa mi Tvoj prístup, tiež je zavádzajúci a na tej istej úrovni ako tí, čo šíria demagógiu z druhej strany.

sasa1983
28. júl 2015

Inak, my Rotarix a Hexa trosku plakal a bol taky potom spavejsi potom len Rotarix-uplne ok. Potom zas len Hexa a uplne ok, potom zase len Prevenar a bolo ok a naposledy len zase Prevenar a bolo to ok.

domynyqq
28. júl 2015

@sardinka333 áno, očkuj. ak máš dobré skúsenosti, zdieľaj. ale ak by si aj bola mudr na druhú, NIKDY nebudeš mať pravdu, ak povieš, že očkovanie je bezpečné. Alebo že nemôže za všetky tie diagnózy. A buď rada, že Tvojim deckám sa niečo také nestane. Howgh.

pectore
28. júl 2015

@domynyqq nemate ziadnu diagnozu a potom na zaklade coho to spajas s ockovanim?...ak je ockovana tak prekonanie cierneho kasla nemas s cim zrovnavat..kedze to ma u ockovaneho miernejsi priebeh...a liecba nebyva taka narocna a zdlhava ako je tomu u neockovanych.... neviem na zaklade coho hodnotis moj pristup...ked tu v podstate ziadny pristup ani neukazujem...

ossr
28. júl 2015

@domynyqq neries ☺

domynyqq
28. júl 2015

@pectore anafylaktický šok bezprostredne po očkovaní.

adsumus
28. júl 2015

@domynyqq možem sa spýtať kolko bezrostreden po okčovaní a či jej bola poskytnutá okamžitá zdravotná pomoc. Pretože akurát čítam na nete, že 20 milionov malých vietnamcov zaočkovali proti osypkam a rubeole a osem z nich malo vážne nežiaduce učinky ako anafylaktický šok a krče a všetky deti su v poriadku, uplne sa zotavili.

pectore
28. júl 2015

@domynyqq tak teraz ked mame dg tak si tento NU mozeme porovnat s podobnými poskodeniami ktore sa vyskytuju pri prekonavani chorob a ich castostou vyskytu...je to myslim velmi jednoducha matematika ...

pri tejto dg sa bavime ale o tom ze dieta zareagovalo na niektoru zo zloziek vo vakcine ...kedže tieto anafylakticke soky vie vyvovat v podstate aka kolvek latka a vonkoncom to nieje problem len ockovania...vie sa na ktorú latku tak zle zareagovala?... pretoze tie latky mozu byt sucastou aj inych vyrobkov a mozu sposobit opetovny kolaps....tento problem preto mohol mat suvis s ockovanim ale v rovine ze na vine nieje ockovanie ale zlozka v nom...ktora vsak moze byt pritomna aj inde...

sardinka333
28. júl 2015

@domynyqq keby som sa rozhodovala takýmto štýlom tak dnes nemám 3 deti....sestra DMO...nedokazatelne len domnienky že prenatalne alebo perinatalne mala nedokysličený mozog, nikto nedokaze ako to 100% bolo, dieťa 6 mesiacov vyzeralo zdravé a zrazu bum diagmoza diparetická DMO a každým rokom niečo pribudalio,ja ako dieťa som musela doma vela pomahat aby mama mohla vojtovku cvičiť aj 6x denne, ako 13 ročná som bezne žehlila, prala na ,,romo,, pračke (nie na automatickej) plela v zahrade...a rodičia sa aj často hadali koli sestre, že kto za to može, že je ,,takato,, - kazdopadne tazké poškodenie zdravia, trvalá invalidita, roky Vojtovky, operácie šliach ešte na Hlbokej, neschopnosť pracovať, x dysov...mám pokračovať??

A teraz ako jej sestra čo myslíš rozhodla som sa správne podstupiť to riziko a porodiť 3 deti?? Mne intuícia zle radila?

To čo ty nazývaš intuíciou je prach obyčajný STRACH z toho čo si prežila ako surodenec hendikepovaj osoby. Je to uplne normálne ze negativne skusenosti nás poznačia, vštepia do nás x obáv a uzkostí že čo ak ja? čo ak sa to stane aj mne? Ale toto som si ja nikdy nepripušťala a nenechala som sa tým zvalcovať a premocť. Vedela som niekde v kutiku duše že ,,kalich horkosti,, sme už vypili a ako tako sa s tým vyrovnali.

Čo sa mojim deťom stane a nestane je len čiastočne v mojich rukách...a ja ich nedržím pri sebe strachom a uzkostou, nesputavam ich obavami ....proste žijem. Stať sa mi može hocičo a hoci kde...to by som musela sedieť len doma na gauči a deti tiež, chodia na bicykle, do parku na preliezky...vieš čo všetko sa im može stať? Hroza pomyslieť...

Ja ani nikde nikdy netvrdím že očkovanie je bezpečné. Každé liečivo može byť pre niektorých jedincov nebezpečné či vakcina, či tabletka na bolesť, či kvapky do nosa, či ...a mohli by sme pokračovať. Celý život je nebezpečný a nemienim ho prežiť v strachu ako klbko nervov že čo sa mi kde stane. Ludia akoby nežili v pritomnosti - užieraju sa minulosťou, ktorá už bola a trápia sa nad buducnostou, ktorá ešte nie je...

domynyqq
28. júl 2015

@sardinka333 áno, teraz si vlastne prerozprávala moje slová, lev svojím subjektívnym zážitkom . Ty si sa rozhodla mať deti, napriek hrozbe ochorenia, ja som sa rozhodla neočkovať, napriek hrozbám epidémií. Nemám z nich strach. Viem, že si imunitu svojich detí dokážem účinne zabezpečiť. Očkovanie nepovažujem za potrebné, a dokonca ako bonus mám skúsenosť so sestrou a bratom (alergia na neomycín, nevieme aké následky by malo,keby si mama nevydupe testy dopredu- možno katastrofálne a možno minimálne), ktorá len potvrdzuje moje rozhodnutie. Všeobecne sa v živote riadim skôr nemedicínskymi spôsobmi, netvrdím že tie medicínske netreba, v niektorým prípadoch hej. Každá strana má jednoducho pre a proti a na Tebe si vážim pochopenie a logickosť.
@pectore @adsumus Nechajte ma zodpovedne a slobodne rozhodnúť sa moje dieťa neočkovať bez toho aby ste ma strašili epidémiami. Prijmite, že sme individuálne organizmy a čo je dobré pre Teba, nie je dobré pre mňa. Niekomu nevadia GMO rastliny, niekomu nevadia medicínske pokroky pestované na embryách, niekto bol na potrate zdravého dieťaťa, niektoré donosili aj dieťa s Down. synd. Ak strašíte epidémiami, ktoré ste nemali, je ako strašiť pred očkovaním aj keď sa Vás to netýka. Ak bojujete proti slobode rozhodnutia, prehrali ste už teraz. Nemám v pláne naďalej zaťažovať mamu detailnými otázkami, aby som mohla odpovedať na Vaše presné otázky, ak ona bude chcieť, pripojí sa do diskusie. Nemám v pláne ani presviedčať Vás a vy nemáte šancu presvedčiť mňa. Ak sa snažíte dokázať, že príznaky, ktoré sa ľuďom dejú nie sú z očkovanie, že vlastne je to len driemajúca choroba v človeku vyvolaná očkovaním,ktorá by sa prejavila neskôr, aplikujme to teda aj na fajčenie. Vlastne to akokeby ste povedali, že fajčenie rakovinu nespôsobuje, rakovina len drieme v ľuďoch a cigarety to len vyvolali, ono by sa to stalo určite neskôr. Dievčatá, neurážajte svoju inteligenciu. Ďakujem za názory a dovidenia. Budem sestrinu a bratovu skúsenosť zdieľať aj naďalej, bez toho aby som podporovala v očkovaní alebo v neočkovaní.

pectore
28. júl 2015

@domynyqq sloboda tvojho rozhodnutia siaha dalej nez myslis... a zhodou nahod dlhu dobu sa ma neockovanie ostatnych dotykalo ...pretoze ked nemozes ockovat dieta ktore ma zdravotne problemy velmi rychlo si uvedomis ako si zavysla na mienke ostatnych.... ale až v pozícii matky ktorá nemôže dať svoje dieťa zaočkovať a nemôže ho ochrániť pred infekčnými chorobami som si uvedomila na čom cela táto problematika stojí. Čo je jej hlavný pilier a v čom spočíva jej skutočný význam. Že tu vôbec nejde o to či chceme alebo nechceme očkovať...ide tu o to čo bude s tými ktorý sa nemôžu slobodne rozhodnúť a sú závislí na tom aké prostredie pre nich vytvoríme....na tuto skupinu ludi velmi radi pri diskusiach zabudame a tvarime sa akoby ani neexistovala......Cieleným neočkovaním likvidujeme zdravé prostredie, otvárame priestor infektom ktoré sa v neočkovanej populácii bezproblémovo a rýchlo širia. Takýmto prístupom, tých najslabších staviame do prvej línie. Našu humánnu spoločnosť, kde by sme mali tých najslabších chrániť, transformujeme na drsný darwinizmus, kde budú prežívať len tí najsilnejši...veď si čisto teoreticky vezmite, situáciu že vaše dieťa dostane zápal priedušiek, zápal stredného ucha, angínu, čo sú relatívne časté ochorenia...kto z vás chce riskovať že sa mu k tomu pridružia osýpky? Ako asi bude prebiehať ochorenie v takom prípade?...Ako chcete dosiahnuť aby k nakazeniu došlo akurát v momente keď vaše dieťa bude ináč úplne zdravé?.a bude mat silnú imunitu??... neni to trochu kratkozrake spoliehat sa na tak vrtkavu zalezitosť?...A čo tí čo majú vrodené chyby srdca, autoimunitné poruchy, imunodeficit rôzneho pôvodu....ako bude vypadať ich boj? Skutočne máme pravo zasahovat svojim nazorom do kvality života vsetkych tychto ludi?

adsumus
28. júl 2015

@domynyqq prepáč, ale to prehánaš, ja ťa nepresviedčam vôbec, je mi komplet jedno, či sa očkuješ alebo nie, zaujímam sa len o okolnosti toho, čo píšeš. Pretože riziko anafylaktického šoku je reálne a ani ja ani iní nechceme ohrozovať vlastné deti, chcela som vedieť prečo tvoja sestra utrpela po nom poškodenie a iní ludia nie. Skusenosť samozrejme zdielaj, isto si to každý rad prečíta, ale nečakaj, že sa ta nikto na nič nespýta, niektorí ano, niektorí nie, to je uplne v poriadku, nemusíš odpovedať, názor si každý vie utvoriť. dalšia vec, ja ťa epidémiami nestraším, ako by som aj mohla, neočkovaní ludia su predsa v bezpečí, či nie? Ale to že ty sa cítiš bezpečne zas neznamená, že sa ludia prestanú informovať, kde su aké epidémie a s akými následkami, pomáha to pri rozhodovaní, čo je lepšie očkovať sa alebo prekonávať choroby, ak by nikde na svete choroby neboli, je jasné, že sa neočkujeme nikto, lenže nie je to tak a druhá vec tehotné ženy, malé deti, ludia s nalomeným zdravím, so slabou imunitou, po operáciach, chorobách, ožarovaní potrebuju vedieť akým krajom sa vyhýbať, aby sa zbytočne nenakazili s následkami.

domynyqq
28. júl 2015

@pectore @adsumus veda, ktorá vynašla očkovanie, má viacero chodníčkov. Počuli ste o koloidnom striebre? Má vynikajúce účinky v zabíjaní nebezpečných vírov, nájdite si nejaké relevantné zdroje, špeciálne Ty pectore. (Napr americký vojaci používajú koloidné striebro proti tetanu - našla som v angličtine nejaký výskum na neočkovaných proti tetanu - teraz to neviem nájsť, ako mnoho informácií z netu, ktoré uvádzali možnosti ako sa brániť pre tých, ktorí nemôžu očkovať). Samozrejme, rozumiem tomu, brat je očkovaný len proti 3 zo 6 chorôb v hexa vakcíne, mama by tiež chcela aby bol plne ale nemôže, preto prešla na alt. cestu---dopĺňa jód do štítnej žlazy (keď ste také informované isto viete že štítna žľaza je ešte pred hrubým črevom riadiaci orgán imunity a všeobecne biochemickým riadiacim orgánom v tele - odporú§čam výskumy prof. Turianicu, ten už má aj oxforskú či akú cenu), plánuje koloidné striebro, samozrejmosťou sú rôzne antibakteriálne prípravky najlešie na prírodnej báze (máme odskúšané, že tie sú najúčinnejšie). A keď vidím ako moji neočkovaní a čiastočne neočkovaní súrodenci budujú svoju imunitu (žijeme pri Piešťanoch a často tam chodíme - to mesto je plné najmä prenášačov z radov inonárodných turistov a krajím, kde nie je očkovanie povinné, napr. Nemecko, Arabské štáty) a je to ok. Práve tieto skúsenosti sú pre mňa inšpiráciou, vidím, že to proste ide aj bez toho očkovania. Ale je to naozaj ťažšia a náročnejšia cesta. A spomínam si na článok prosím ohľadom čierneho kašlu v Austrálii, čo si to dovoľuje mutovať a infikovať očkovaných (:
takže keď vidím, že očko nie je až také účinné, prináša hrozby (to si mám ako teraz dať spraviť pre malú testy na všetky látky v očku aby som sa uistila, keďže to mám v rodine?) a ešte aj vidím, že tí čo nemôžu byť očkovaní to zvládajú aj inou cestou, považujem svoje rozhodnutie za správne, a presne také skúsenosti a informácie, ktoré ste uviedli ma v tom utvrdzujú. Ďakujem ženy, peace.

sardinka333
28. júl 2015

@domynyqq všetko v živote je vecou subjektívneho pohladu...ja som sa nerozhodla ,,mať deti,, ja som sa rozhodla ,,nebáť sa,, mať deti aj napriek tomu čo sme mali doma. Samozrejme ze mi občas ,,blikla kontrolka, zvlášť ak som mala zle ,,triple testy,,.
Vieš teraz odhliadnuc od očko neočko..ty si plná strachu, obáv a zranení z detstva a minulosti...poznám to, mám zažité, ale mna to naučilo pokore voči životu (samozrejme robím chyby a k dokonalosti mám daleko) lebo inak by si nepísala že ,, nemáš strach,, a v dalšej vete,, boh vie akoby to dopadlo keby,, ...ty sa tých ,,skuseností,, bojíš...bojíš sa čo ti zoberu, aku stratu prinesu ale každá vec v živote nás može aj obohatiť...Mna cela ta situácia so sestrou učí byť trpezlivejšia (aj po 27 rokoch) láskavejšia a odpušťať.
Tiež som si myslela že aká som silná, ved tolk osom toho prežila, ako ,,si veci zabezpečím,,ako sa mi už nestane ,,nič zlé,,. A potom som aj ja ochorela a ta choroba ma naučila istej pokore. Nikto z nás nie je ,,pán Boh,, aby sa dokazal ,,zabezpečiť,, hmotne, materiálne azda ano, ale tvrdiť že citujem ťa : Viem, že si imunitu svojich detí dokážem účinne zabezpečím,, je veeelmi trufalé a vo vysledku nemožné. Choroby postihuju aj relatívne zdravých jedincov, športovcov, nefajčiarov, abstinentov, deti, ktoré boli zdravé ako repy maju zrazu rakovinu, uraz s nasledkami...a niekedy ked si moc veríme tak vtedy pride skuška a zivot nám ,,klepne po prstoch,,.
Mne to pomohla pochopiť aj kniha ,,Když se zlé věci stávají dobrým lidem,,...