icon

Čaká nás prvé očkovanie

denisel
10. jún 2015

Ahoj mamicky, ako ste zvladli prve 3mesacne ockovanie?? Kamaratka mi poradila dat uz pred ockovanim cipok, mate s tym skusenosti?? A ake obklady ste davali drobcom?? Ako to znasali?? Velmi sa zajtrajska obavam :(

pectore
29. júl 2015

@kvetulienka253 v tomto linku mas kontakty na ktore sa treba obratit v pripade ze chces TBC doockovat : http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-pro...

evittam
29. júl 2015

Okrem iného očkovanie proti TBC nebolo zrušené len kvôli tomu, že choroba ustúpila, ale:
Očkování proti TBC (LaFox | 02.01.15 11:13)

1971 – provedena studie účinnosti http://ockovanie.org/tuberkuloza.html
Závěr studie vyvolal mezi odborníky zděšení: v očkované skupině se totiž vyskytlo víc případů TBC, než ve skupině neočkované. Účinnost vakcíny proti TBC byla 0%.
27 roků trvalo – než zrušili povinné očkování TBC v Německu a Švýcarsku (1998)
29 roků v Rakousku
40 roků – než zrušili povinné očkování TBC v ČR !!! 😉

A čo sa týka rómskych osád- skúste sa, milé dámy, opýtať svojho pediatra a aj iných nech vám pravdivo odpovedia koľko z ich cigánskych detí je očkovaných - ako mne povedalo pár pediatrov - po prvé uvedené deti ani nechodia na poradne ani preventívky a už úplne ignorujú predvolania, chodia tam matky len ak sú tie detí choré - a to sa predsa neočkuje,či?! Teda česť výnimkám.

sasa1983
29. júl 2015

@kvetulienka253 aha. Tak ok. Viem,ze dr.z kramarov,si ju objednavali v zahranici a ockovat sa nechali. Este skus ustav reyionalneho zdravotnictva. Nie je mozne aby sa sem neda objednat vakcina. Tomuto by boli taki stastni podaktori spolukonikovia.

sasa1983
29. júl 2015

@evittam ano to je problem. S nimi a ich disciplinovanostou asi tak vo vsetkom...nevien,ako sa da donutit cigana do hocicoho,co je povinne,

evittam
29. júl 2015

@sasa1983 No jedine tak, že mu to zaplatíš. Ako volala mojej kamarátke minulý rok jej pediatrička, že nech príde preočkovať dcérku v tých 11 či 12 rokoch (nesledujem to 😉 ), že dostane za to 35,- Eur. 😀 😀 😀 😖

kvetulienka253
29. júl 2015

@sasa1983 @pectore dakujem 🙂

t_a_t_i_n_k_o
29. júl 2015

@sasa1983 Milá mamička, želám Vám len zdravie, ale vyjadrovať sa o detičkách ako o kusoch je veľmi smutné a úbohé. V žiadnom prípade Vám neželám zažiť také nešťastie ako zažívajú tie postihnuté rodiny, potom by ste sa už o nich nevyjadrovali ako o pár kusoch. Každý ten "kus" má svoju rodinu pre ktorú znamená celý svet. Ako by ste sa cítila keby Vaše dieťa s nežiadúcou reakciou nazval niekto kusom? Miesto mojich očí sa pozrite do očí skutočnej pravde.

https://www.youtube.com/watch?v=Lr35sGVH708

P.S.
AK Vás vôbec zaujímajú tie "postihnuté kusy"pozrite si prosím Vás tento dokument, v opačnom prípade ignorujete samotné fakty v tejto citlivej záležitosti.

t_a_t_i_n_k_o
29. júl 2015

@pectore Milá mamička, radšej sa zamyslite nad tým, čo všetko Vám v hlavných médiách nepovedia.Určite sa Vám dvihne /nielen/emocionálna úroveň.

sasa1983
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
29. júl 2015

@evittam ano samozrejme ze si to musis zaplatir. Ani som nemyslela,ze s prispenim zdravotnej poistovne,alebo zadarmo

t_a_t_i_n_k_o
29. júl 2015

@sasa1983 Prepáčte mi moju slabú pozornosť, totižto z Vašich príspevkov nebolo vôbec zjavné, že ste lekárka. Predpokladám, že sa stále riadite Hippokratovou prísahou, ale to potom už naozaj nechápem Váš prístup, pretože súčasná medicína a Hippokratova prísaha sa absolútne rozchádzajú. A chcete vedieť niečo o rakovine?..milá pani doktorka, rakovina je choroba spôsobená nesprávnym spôsobom života /strava,myslenie,životné podmienky/ čiže sa ako taká ani nie je choroba, ale iba dôsledok nesprávneho spôsobu života..liečiť ju inak ako nápravou spôsobu života /napr.chemo terapia,odstraňovanie nádorov chirurgicky/ je iba márny boj ../no dajú sa z neho vyťažiť pekné peniaze..
P.S.Namiesto urážok, čo sa k človeku Vašej profesie absolútne nehodí, sa radšej pozrite ďalej ako po vlastný namyslený noštek.

sasa1983
29. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o a este daco. Je absolutne irelevantne,ako nazveme urcity pocet hocicoho. Ci skupinu 10deti oznacim,ako 1krat 10ks deti, alebo 10ks deti, alebo 10ks malych ludi,alebo 5krat 2 ks deti,alebo ako...ci pouzijem slovo ks,alebo nie,nehovori nic o tom,ze prirovnavam dieta k prasatu. Slovo ks som pouzila na jednotku mnozstva/poctu. V ramci kontextu tu je nepodstatne,ze Vy hovorite deticky a ja deti a este ks deti,lebo Vy operujete s youtubom,zdrobnelinkami vhodnymi do populistickych kampani cervenokravatakov,mne je zase jedno,ci som mamicka,mama, Sasa,teta,lebo ja neotvaram yotube,ale oci a mam spojene fungujuce hemisfery. A to nie som zrovna daky megazaryty fanusik,ze ockujme vsetkych na vsetko. Medicina nie je cierno-biela,ma kopec odtienov a neistu buducnost v kazdom jednom pripade kazdeho jedneho ks pacienta. Neda sa kalkulovat s nicim,len s modernymi evidence basic postupmi,snahou a stastim. A aj tak nemusite vyliecit. Jednoducho sa to niekedy nepodari ani pri najvascsej snahe.

pectore
29. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o mna by skor mili tatinko zaujimalo z ktorých medii zbierate svoje vedomosti v danej problematike vy... podla čoho su pre vas smerodajne a ako overujete ich kvalitu....

sasa1983
29. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o rakovina je vysledkom nespravneho myslenia??????????????????? Mala som na odd.mladu zenu okolo 30rokov, mala Ca zaludka,sign cell, co je agresivnejsia histolog.poskupina. Bola po ope, totalna gastrektomia s lymfadenopatiou D2 uzlin. Potrebovala zaistovaciu lokalnu RT a CHT. Pani bola mila a taka tichsia a stale sa odvolavala na manzela. Komunikovat sa s nou nedalo,hoci bolo vidiet,ze rozumie a nie je hlupa, len jednoduchsia. Liecbu znasala velmi zle,klesal jej hemoglobin bola hypotenzna,mala menej bielkovin,dehydrovana...nahodou v izbe nasli sestricky,ze jej manzel zakazal akukolvek tuhu stravu,mohla len stavy z bohviecoho,lebo to detoxikuje po liecbe organizmus. Manzel bol tyran a psychicky ju tyral,totalny vypatlanec. Bala sa ho a tak drzala krok. Demagogia je silna zalezitost, ale keby ste mal realne vaznu dg, tak ani ta Vam nepomoze. Moderna onkologicka liecba pozna len kvarteto chirurgia,RT, CHT a stastie (aspon trosicka). A psychicka podpora rodiny.

pectore
29. júl 2015

@t_a_t_i_n_k_o a este doplnim jednu vec ...Ak by prisiel niekto do mesta a zacal by tu vypustat nejaku chemicku alebo biologiciku zbran...tak by sme sa branili ako nam je brana nasa sloboda a pravo ...ale ked chceme dovolit aj napriek relativne učinnej a odskusanej prevencii stav, ze sa tu budu sirit nebezpecne infekcne choroby tak to ma byt v poriadku? to čo tu prezentujes ma prvky demagogie tažkeho kalibru ktora v realnych podmienkach nefunguje... nazvala by som tvoj prejav ako idealisticky, akoby zabudal na veskeru biologiu, chemiu ci fyziku.... budme stasny a budeme zdravy ..ake je to jednoduche... 😉

curious_george
29. júl 2015

@sasa1983 zbytočne sa nad ním pozastavuješ, objavil sa tu z ničoho nič, ďalší konšpirátor, ktorý tu bude dookola spamovať videjkami z youtube a neskôr určite prídu aj články z bádateľa, slobodného vysielača, slobodyvočkovaní, resp. ako nedávno články z nejakých "dôveryhodných" amerických zdrojov... čo na tom, že tiež konšpirátorských 😀
netreba sa im čudovať, ľudia majú radi senzácie a celá konšpirátorská obec je na tom postavená - zaujať. ide im to dobre, len to už vo vyspelom svete pomaly vysychá... sem to príde tiež, len trochu neskôr... a možno stíchnu oveľa skôr, hneď ako sa objavia prvé prípady dôsledkov chorôb, ktoré sme tu dlho nemali, zato v okolitom svete sa vyskytujú... a nemusím pripomínať, že nežijeme v uzavretom svete...
hrdinstvo, v niektorých prípadoch až naivita sa vytratí akonáhle sú ľudia konfrontovaní s tým, s čím nechceli byť konfrontovaní, alebo s čím si mysleli, že konfrontovaní nemôžu byť... žiaľ.

sasa1983
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
29. júl 2015

@curious_george co ta pani, o ktorej sme nedavno pisali? Drzia sa s malym?

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
29. júl 2015

@maciatkolulu ano viem,ale sialene ma to nahnevalo za vsrtkych pacientov. Ospravedlnujem sa. Som slusna. S.

adsumus
29. júl 2015

@maciatkolulu a ty jej načo vypisuješ a nedržíš sa svojej rady a nepopíjaš radšej čaj, kávu a nedržíš klud? 😕

sasa1983
29. júl 2015

Nie,mala pravdu,nie je to vhodne. Zdvihlo mi to tlak,uz sa budem slusna. Asi nie je dobry napad sa sem vobec prispievat,ked sa tu miesaju tak slobodne nazory,ktorych podstata vyplyva z nevhodneho pristupu k zivotu. To poton tazko sediet a citat s cajom.

curious_george
29. júl 2015

@sasa1983 áno, jeho príspevky sú až tragikomické, ale ja som pokojný, lebo s každým ďalším jeho príspevkom dáva o sebe vedieť stále viac, že je šarlatán... 🙂

ohľadne tej pani a chlapčekovi ti pošlem ip.

maciatkolulu
29. júl 2015

@adsumus ach jaj a uz sa utoci, ved ja som to nenapisala v zlom, citala si poriadne co som napisala? Asi nie. Je to fakt smutne, ked clovek vidi ako hned niektore reaguju agresivne. A mimochodom odkial vies, ze nepijem akurát kavu a nedrzim klud. Mimochodom pijem, maly spinka a ja mam klud. Prijemny den.
@sasa1983 ja som to nemyslela v zlom.... tiez prijemny den

adsumus
29. júl 2015

@sasa1983 vieš mna to tiež nahnevalo, moj dedulo bol skvelý pozitívny človek a predsa dostal rakovinu, títo ludia, oni si neuvedomuju, čo píšu, aké bludy a urážlivé. a kopec detičiek čo má rakovinu asi tiež neboli pozitívne alebo napíšu, že zato môžu ich rodičia lebo sa hádali doma, nevadí, že na svete existuje kopec látok, ktoré su karcinogenne a ked s nimi dojdeme do kontaktu, tak nám žiadna vesmírna harmonia nepomôže, bohužial. to je zaslepenosť a hluposť zmiešaná dokopy a pritom si sami o sebe myslia, že su otvorení svetu a maju extra myslenie na všetkých energetických rovinách.
@maciatkolulu ja vobec neútočím, len nerozumiem prečo inému radíš to, čoho sa sama nedržíš, také to je zvláštne pre mna, ale asi inak celkom bežná vec na svete.

sasa1983
29. júl 2015

@maciatkolulu ja sa este raz ospravedlnujem,hambim sa ....trosku......je to fakt narocne.ked mame taku demokraciu,ze sa kazdy deli o svoje vedomosti s kazdym,pricom kazdy vie zanietene vsetko, lebo to cital,pocul a davali v telke a na nete. Asi si zalozim skupinu,kde budem radit danovnikom, ako robit danove priznania a vypocty. V tom som ako ryba vo vode,lebo minule na topkach hovorili o tom dake vychytavky.

sasa1983
29. júl 2015

@curious_george posli. Mam z toho zimomriavky,doteraz.

maciatkolulu
29. júl 2015

@adsumus a co take som sama radila a nedrzala sa toho? 😉 nadavala som? hmmmm, reagovala som nervozne, podrazdene, agresivne? Iba som upozrnila, ze nadavky sa daju aj vybodkovat, nic viac. Takze este raz radim citat s porozumenim, ale to je pre mnohe osoby dost tazke, ale asi inak celkom bezna vec na svete 😀