icon

Čaká nás prvé očkovanie

pozitiva
7. jan 2014

Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne

lucka011
21. feb 2014

@sissmiss no áno, koľko bolo zaočkovaných, nič im nie je, majú deti a zrazu z tých všetkých príspevkov a neviem čoho usúdili, že keď nezaočkujú svoje dieťa, urobia lepšie. MOŽNO SA MÝLIM (aby to bolo dobre vidieť 😝 ), ale myslím si, že väčšina mamin, ktoré nedali zaočkovať svoje dieťa, to urobili kvôli tomuto všetkému, nie kvôli vlastným skúsenostiam alebo zo skúseností niekoho v rodine alebo blízkeho okolia...
Ale už ma to nebaví o tom písať. Ja nikoho nenahováram aby zaočkoval, nikomu nevypisujem príbehy prečo neočkovať, ja som napísala len svoj pohľad na vec.. 🙂

sissmiss
21. feb 2014

@lucka011 vdaka. Takze som to spravne pochopila, ze boli zaockovane ako deti, im sa nic nestalo, a predsa sa rozhodli nedat zaockovat svoje deti. Zarazilo ma to preto ze som to citala viac krat a bolo to nazvane pokrytectvom. Co sa mi zda uplne mimo. Nielen preto ze vtedy sme proti tomu co su nase deti ockovani neboli. Ale hlavne preto, ze to sme vtedy ovplyvnit nevedeli a nemohli a ani spatne sa to zmenit neda. Ale ok, asi chapem ze si to pouzila len na zdoraznenie toho ze nemaju realnu skusenost. Aj ked, vdakabohu, ze z toho mnozstva neockujucich sa nerozhodli vsetci len na zaklade svojich zlych predch.skusenosti, to by bolo inak hrozne, tolko neziaducoch ucinkov, nie?

lucka011
21. feb 2014

@sissmiss tak, tak... len ani naše deti teraz nevedia ovplyvniť to naše rozhodnutie...

sissmiss
21. feb 2014

@lucka011 to je este nic, horsie je ked rodicia nevedia ovplyvnit rozhodnutie statu o svojich detoch...

lucka011
21. feb 2014

@sissmiss tak stat, to je uz ina kapitola, tu obycajny clovek o malocom rozhoduje..

sissmiss
21. feb 2014

@lucka011 ved ved...napr.ockovanie je statom prikazane. A rodic podpise ze suhlasi a prebera zodpovednost... je donuteny, zakonom, strachom...a ze zmluvy sa nesmu podpisovat pod natlakom a podobne. A tuto to veselo ide

alikaa
21. feb 2014

@lucka011 Prepac, ze vam sem skacem do debaty. Len mi nie je jasne, preco sa odrazas prave od ockovania mamiciek v ich detstve. V mojom okoli ludia, ktori neockuju, tak neockuju hlavne preto, ze mali problemy po ockovani s vlastnym dietatom a nie so sebou v detstve.

monika111111
21. feb 2014

@tinapa presne je to des, čo sa deje v okolí, stále počúvam o chorobách, ktoré vznikli až po očkovaní, stále to rastie a nechápem ako to ľudia nechcú vidieť, takmer každé druhé dieťa v mojom okolí trpí na nejakú chorobu, netvrdím, že to musí byť zákonite z očkovania, ale veľmi často je s tým súvis do očí bijúci, len lekári to tvrdošijne odmietajú. A preto ja neočkujem a ani nebudem, dôkazov proti očkovaniu je neúrekom.
Inak, čo sa týka očkovania, len nedávno som študovala svoj záznam - mám tieto očkovania:
- TBC,
- diftéria,
- tetanus,
- pertusis.
Čiže iba štyri očkovania (mám po tridsiatke), dnešné deti sú očkované proti ďalším šiestim chorobám, vlastne siedmim, lebo TBC už nie je + nepovinné vakcíny. ROZMÝŠĽAJTE LOGICKY - potrebujú naše deti, to čo sme nepotrebovali my? Boli sme oveľa zdravšie deti, tiež som prekonala mumps spolu s ďalším kopcom detí a nikomu sa nič nestalo. V tom čase MMR vakcína neexistovala, takže nik nestrašil mumpsom, rubeolou, osýpkami - proste nebola vakcína, boli to len bežné detské choroby, dnes existuje vakcína, tak nás chcú na smrť vystrašiť, len aby sme očkovali. Očkujeme ako šialenci a deti sú stále chorejšie a chorejšie. Kto verí tomu, že ten bordel vo vakcínach je bezpečný a nesúvisí s rapídnym nárastom chorých detí? Našťastie, už aj množstvo lekárov sa ozýva proti. A to je pre mňa signálom, že som sa rozhodla správne.
@lucka011 Koľko mamín je očkovaných proti toľkým chorobám, ako sú dnešné deti?
@sissmiss koľkí sú preočkovaní? ľudia si asi neuvedomujú, že takmer celá dospelá populácia nie je preočkovaná, čiže nechránená a tým pádom podľa ich slov aj roznášačom chorôb. Súhlasím s Tebou, ak chce mamička očkovať, mala by sa tiež dať preočkovať a doočkovať proti všetkým chorobám, a nielen mamičky ale komplet všetci, inak nevidím žiadny zmysel tej preceňovanej kolektívnej imunity. S kľudom pcháme vakcíny do detí, ale na dospelých sa zabúda - nemá to celé hlavu ani pätu.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
monika111111
21. feb 2014

@lucka011 " no áno, koľko bolo zaočkovaných, nič im nie je, majú deti a zrazu z tých všetkých príspevkov a neviem čoho usúdili, že keď nezaočkujú svoje dieťa, urobia lepšie. MOŽNO SA MÝLIM (aby to bolo dobre vidieť emoticon ), ale myslím si, že väčšina mamin, ktoré nedali zaočkovať svoje dieťa, to urobili kvôli tomuto všetkému, nie kvôli vlastným skúsenostiam alebo zo skúseností niekoho v rodine alebo blízkeho okolia..."

len toľko som chcela ešte - ani jedna jediná terajšia mamička nedostala toľko vakcín, čo dnešné deti, pozri môj príspevok vyššie, väčšina z nás má len štyri očkovania, vlastne len tri bez TBC, mamičky narodené od roku 1987 + dostali MMR. "Koľko bolo zaočkovaných a nič im nie je, majú deti" - oháňať sa touto vetou môže len človek, ktorý to nemá dobre naštudované. Čo sa týka tých skúseností niekoho v rodine alebo blízkeho okolia - no to si zabila - to mám očkovať len preto, že nemám vlastnú zlú skúsenosť i napriek tomu, že suseda má po očkovaní autistu? Ja teda neviem, ako ostatní, ale negatívne prípady z môjho okolia mi dali jasný signál poriadne si naštudovať problematiku očkovania - výsledok môjho štúdia - nikdy nebudem očkovať svoje dieťa ani seba. A ešte chcem podotknúť, že som dala hlavne na rady lekárov a iných odborníkov, ktorí sa neboja otvorene a pravdivo hovoriť o vakcínach.

monika111111
21. feb 2014

@fidka79 úplne s tebou súhlasím, mamičky, ktoré o tom prd vedia, nás idú poúčať o tom, že čo sme prežili my , prežijú i naše deti. HAHAHA. Nuž aj ja som snívala, dokiaľ som nezačala sledovať a hlavne čítať, čítať, čítať. Tiež som bola taká naivnučká.

lucka011
22. feb 2014

@monika111111 preco som zabila? Napisala som ze tiez z blizkeho okolia a to si ty mala. Ja som napisala cosi myslim. Nikde som nikoho neodcudzovala, ked nechce zaockovat svoje dieta. Proste ja som sa stretla s tym ze dieta ma problemy po ockovani len tu, kde o tom pisu vsetko mozne. Nikto v mojej rodine, mojom okoli a ani 150km, kde som zila predtym, dokonca 600 kde som predtym pracovala a taktiez aj zila nespomenul, ze ockovanie nieco sposobilo.. Preto mam ten nazor aky mam. Len si myslim ze ockovanie nie je tak zle ako sa tu o nom pise. Taktiez sa nebranim tomu, ze raz mozem ten nazor zmenit, kazdy moze na nieco nazor niekedy zmenit.. Ale ja momentalne teraz mam takyto.. obuvajte sa domňa koľko chcete. Aj vy máte svoje názory na vec a ja ich nikomu neberiem, ani neskúšam vyvracať.. Len viac beriem, ked niekto neockuje preto, ze videl alebo mal skusenosti s neziaducimi ucinkami a potvrdene ze to bolo tym ockovanim ako to, ze si niekto nieco precita a hned robi uzavery...
Kazda viete co chcete e tak aj robite.. ja tiez..

lucka011
22. feb 2014

@fidka79 niekedy vela o niecom citat a borit sa v tom, je viac na skodu ako na osoh. Ja som mala mat tiez postihnutu dceru,lebo som mala cele tehotenstvo vysoke toxo, kazdy mesiac krv, kontroly, lieky, doktorka mi naznacila, ci nerozmyslam o potrate a predsa je negativna a uplne v poriadku.. Tiez som sa borilav clankoch, kde sa pise vsetko mozne, co to moze sposobit a ake nasledky bude mat... Plakala, stresovala, lebo tie clanky a pribehy tak cloveka vystresuju, ze potom moze urobit alebo urobi tak, ze to moze neskor lutovat...
Tak aj ockovanie. Moznio tie, co neockovali, budu raz v zivote lutovat ako aj tie co ockovali.. Clovek nikdy nevie.. Aleja som momentalne za... (to očkovanie myslim 🙂 )

kbeata
22. feb 2014

@lucka011 pribehy deti s neziaducimi ucinkami v nasej republike na stranke ruvz,epise,nenajdes...preto casom vznikla slobodavockovani,alebo rizikaockovania.Zaroven vznikli verejne diskusie o ockovani na modrom konikovi,preto sa ti to zda,ze je toho tu vela 😉
tento modry konik supluje ulohu statu

abbey1
22. feb 2014

@lucka011 Ja len dodám, ak si z okolia Prievidze, tak kľudne napíš, dám ti kontakt na niekeho, komu očkovanie spôsobilo problémy. Tie vyhlásenia, že v okolí 150, či 600km nikto nemal problémy, je smiešne. To, že o tom nevieš ty, neznamená, že sa nič také nedeje. 😉
Veriť môžete v čokoľvek. Ale tvrdiť, že to neexistuje, lebo VY ste sa s tým nestretli je prinajmenšom naivné. Kiež by sme všetci mali to šťastie, že by nám očkovanie len pomáhalo a neubližovalo. Verte, že nič iné by sme si neželali ani my. Bohužiaľ. ☹

lucka011
22. feb 2014

@abbey1 a ci ja som niekde napisala ze to neexistuje alebo ze tomu neverim? Ja som napisala ze nikoho takeho v mojom okoli nepoznam a ani tam kde som zila predtym.. naivna nie som, z toho som uz vyrastla. Kazdy verime tomu comu chceme verit. Ja verim ze ockovanie je skor k dobru ako zlu.. moje deti, ja robim co ja pokladam za spravne.. 🙂

adsumus
23. feb 2014

@monika111111 Ak si vystopuješ zdroj tej informácie.že čierny kašeľ sa vyskytuje viac u očkovaných detí..dojdeš k tomuto článku

http://www.reuters.com/article/2012/04/03/us-wh...

A tam je uvedené niečo úplne INE...a to, že deti medzi 8 a 12 rokov môžu chytiť čierny kašeľ skôr ako iné vekové skupiny a preto sa v tomto veku odporúča booster. Nie je tam nič o tom, že očko deti ho chytia skôr ako neočko. To je nezmysel. Začni si overovať informácie,ktoré šíriš.

anuskaaprazko
23. feb 2014

@monika111111 "Co bylo velice překvapující, většina případů se vyskytla u plně očkovaných dětí." NIE JE TO ISTE AKO "černý kašel se více vyskytuje u očkovaných dětí"!!! K prvemu vyroku z ktoreho vznikol prekrutenim nazov clanku: majme 100 deti, z toho 95 su zaockovane. Ochorie na cierny kasel 15 deti. Z toho 10 bolo zaockovanych a 5 nie. Cize viac ochorenych bolo ockovanych. Ale! Vsetky nezaockovane ochoreli, kdezto len 10 z 95 zaockovanych deti ochorelo. Z toho 100% nezaockovanych ochorelo a len nieco vyse 10% zaockovanych... (teraz neuvadzam realne data, len ukazujem ako sa da krasne zavadzat...)

A este k tomuto:
Zdravější děti jsou ty, které nejsou očkovány. Chcete najít nejzdravější děti v Americe? Najdete je v rodinách, které se drží následujících pravidel:
Žijí na malých farmách a jejich děti se nevyhýbají špíně (mají kontakt s přírodou).
Jejich děti nechodí do školy. Učí se doma.
Žádné z nich není očkováno.
Pijí čerstvé mléko a jedí čerstvá jídla z farmy.

Tak jasne, odizolovane deti fakt nemaju od koho chytit cierny kasel, leda ak od tej kravicky na farme 😀

monika111111
23. feb 2014

@adsumus
@anuskaaprazko
nemienim tu polemizovať nad jedným článkom, nie žeby sa mi nechcelo, ale čas je moc vzácny a chýba mi. Stačí keď sa pozriete na http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor..., zadajte si tam A37.0 Výskyt divého kašľa - môžete si pozrieť jednotlivé roky dozadu, jednotlivé vek. skupiny, č. kašeľ si robí čo sa mu zachce, očkovanie naňho nemá nejaký veľký vplyv. Napr. perličky rok 2013 - najčastejšie sa vyskytuje v skupine 15. - 19. ročných (49 prípadov/100 000 obyvateľov) - sranda nemali by byť chránení? sú predsa očkovaní v trinástke. Ďalšou skupinou, kde sa najčastejšie vyskytol sú deti do prvého roka (31 prípadov na 100 000 obyvateľov)- sranda očkovanci a roznášajú ČK, no a ak sa vyskytol u detí, ktoré ešte neboli očkované, tak je to pre mňa tiež dosť záhadné, že žiadne obete a pritom tak brutálne nebezpečný kašeľ hlavne pre neočkované deti do roka. no je to zaujímavé. žeby ten ČK nebol až tak strááááášne nebezpečný, ako nás chcú vyplašiť? Pozrite si jednotlivé roky dozadu, jednotlivé kraje, či okresy, je to fakt zaujímavé, ČK si robí, čo sa mu zachce, očkovanie je naň príliš krátke, akurát vidím častejšie to, že ho majú deti v čase očkovania - sranda, stále mi tu vychádza, že ho rozsievajú.

adsumus
24. feb 2014

@monika111111 Aký nebezpečný je čierny kašeľ? Za rok 2012 mali v USA 48,227 prípadov čierneho kašľa, úmrtia boli 18...najčastejšie u detí do 3 mesiacov. http://www.cdc.gov/pertussis/outbreaks/trends.html

A preto vedci chceli vedieť, či očkovanie maminy alebo dieťatka hned po narodení vytvorí dostatočnú ochranu pred chorobou, naočkovali paviánie matky počas tehotenstva, potom novorodnené mládatá....vytvorili tak tri skupiny mládať....mládatá očkovaných matiek, mládatá očkované na 2 den po narodení a neočkované a vystavili ich nákaze. Vážne ochoreli len mládatá z poslednej skupiny, tie prevé dve ...očkované boli pred ochorením chránené. Toot je najnovšia študia o očkovaní proti čiernemu kašľu z februára 2014.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24526741

Dalej, vakcína chráni pred vážnym priebehom ochorenia. Okrem toho, existujú dalšie výskumy, ktoré uvádzajú, že riziko ochorieť na čierny kašeľ je niekolnásobne vyššie u neočkovaných. Preto by som netvrdila, že očkovanie nemá na čierny kašeľ vplyv, má ale nie až taký ako by sme si najviac želali, vedci preto teraz vyvíjaú nový druh vakcíny ...vdychovaciu. Tu je o tej novej vakcíne, už sú vo faze dva klinickeých skúšok, dvojito zaslepenej, placebom kontrolovanej.

http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10....

nae
24. feb 2014

@adsumus Prosím o dodanie fulltextu toho článku o paviánoch, rada by som si ho prečítala. Najma to, akou formou boli všetky skupiny vystavené nákaze, to sa v abstrakte nepíše.
Pokiaľ napíšeš, že ho nemáš k dispozícii, tak budem musieť napísať, že hrubo zavádzaš 😉

monika111111
24. feb 2014

@adsumus už prestaňte s tou Amerikou, radšej mi daj info, koľko ľudí bolo nakazených na Sk za posledné roky (je ich teda neúrekom, čo som zistila) a koľko z nich bolo obetí, tak to by ma zaujímalo oveľa viac. Tak čakám na odpoveď.
Zo 48,227 Američanov nakazených iba 18 obetí? tak to je oveľa menej, ako by som čakala. A máš aj zrátané koľko obetí je v USA následkom očkovania. Predpokladám, že ich je omnoho, omnoho, omnoho viac. Tých obetí je množstvo aj tu na SK, len ich málokto chce vidieť. Inak, keď si v tej USA taká zbehnutá, poprosím Ťa o link, kde zistím, koľko detí bolo odškodnených za NÚ očkovania. Ďakujem moc.

adsumus
25. feb 2014

@nae Čo ti mám zaplatiťprístup do databáz? 😀 😀 😀 Zaplatte si, ked sa hráte na vedcov sami. Výsledky štúdie sú publikované a sú také ako uvádzam. Myslíš, že aj touto štúdiou sa bude antivax ohánať po šašopisoch? Ja myslím, že ju prehliadne ako krajinu...nesedí totiž do antivax propagandy.

@monika111111 Obete očkovania v USA? Sledujem súd, ktorý odškodnuje "obete" očkovania...žiadne obete som tam nenašla. Ale zato zopár riadnych podvodníkov, napr. chlapík, ktorý chcel odškodnenie, ale ukázalo sa, že ani nebol očkovaný. 😅

adsumus
25. feb 2014

@monika111111 Ontario vydalo počty vážnych reakcíí po očkovaní, pre ilustráciu....uvádzam ohľadom tých nežiadúcich účinkov. Zo 7,8 milionov zaočkovancov za rok 2012 bolo 56 vážnych reakcíí......krče, alergické reakcie, anyfylaxia....ani jeden prípad úmrtia. Zo 7,8 miliona ludí. Ani jedno umrtie v súvislosti s očkovaním a teraz si to daj do porovnania s chorobou...zo 48,000 chorých na čierny kašeľ zomrelo 18. A preto sa pýtam....to bude dobre tak, ak sa prestaneme očkovať?

http://www.ctvnews.ca/health/low-rate-of-advers...

nae
25. feb 2014

@adsumus Keď už robíš reklamu na také štúdie (mimochodom, dosť neetické, ale veď z vášho pohľadu ide "len" o zviera, že áno), tak treba dodať plný text.
Z abstraktu sa nič riadne nedozvieme a od bližších informácií sa može týkať to, aký názor si na to ľudia spravia - nielen laici.
Ja možem napríklad polemizovať o tom, že pokiaľ bola infekcia vyvolaná umelo napr. injekčne, tak sa tým úplne obchádzajú imunitné mechanizmy, ktoré u ľudí (novorodencov) fungujú (napr. vplyv slizničnej imunity, ktorá hrá jednu z kľúčových úloh u takto malých mláďat!). Tiež sa nedozvieme, či novorodenci boli kojení matkou, alebo akou výživou apod. To sú všetko faktory, ktoré ovplyvňujú výsledok, ktorý tak strašne potrebujete nájsť aj napriek tomu, že FDA sama musela potvrdiť, že očkovanie proti čiernemu kašľu jednoducho nefunguje tak, ako by si želali.
Takže popros sponzora, nech zaplatí fulltext, a potom sa tu možeme baviť o podrobnostiach a o tom, do koho propagandy takéto umelé štúdie zapadajú, ok?

adsumus
25. feb 2014

@nae Prosím ťa pekne, čo sa zasa odudrávaš? Je presne od toho istého autora, ktorý prednedávnom zistil, že vakcína síce bráni ochoreniu, ale nie šíreniu nákazy na skupine paviánov a ktorou sa tu antivax a nielen tu, ale aj v mediach, velice prevelice ohánal. A tá vtedy nebola umelá a neetická? Tam ste nepotrebovali full text? Anivax vyberá na svoju činnosť od ludí peniaze, tak nech ich zainvestuje k všeobecnému prospechu a zaplatí si prístup do databáz, ked už informuje o očkovaní, nielen tie trapošné preklady zo zahraničných antivax stránok, čo ani s ničím reálne nesúvisia. Porovnaj si....pre zaujímavosť.

Maternal and Neonatal Vaccination Protects Newborn Baboons From Pertussis Infection.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24277828

Acellular pertussis vaccines protect against disease but fail to prevent infection and transmission in a nonhuman primate model.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24277828

monika111111
25. feb 2014

@adsumus A to len tak zo srandy zriadili v USA fond na odškodnenie obetí? Podľa Teba asi áno, keď v celej USA existuje len jeden chlapík, aj to podvodník. No sranda, v celej USA žiadna obeť očkovania, a tu je na Sk a v Čr je pár prípadov, ktoré sa snažia zamiesť pod koberec.
Inak stále si sa nevyjadrila k tým slovenským štatistikám ČK - koľko bolo nakazených za posledné roky a koľko obetí. zaujímavá je štatistika podľa veku. len si to dobre pozri, link máš vyššie. Alebo je epis nedobrý zdroj info?

adsumus
25. feb 2014

@monika111111 Písala jedna mamka, že jej dieťa ochorelo v puberte na č.k. a bola očkovaná a ked som sa spýtala kedy, tak ako bábätko. Takže pokial nevieme, kolko z tých chorých tínedgerov bolo preočkovaných, tak je zbytočné špekulovať. Okrem toho naozaj treba brať do úvahy, že pred zavedením očkovania v roku 1958, zomieralo na čierny kašeľ stovka ludí ročne. Môžeš si prečítať aj viac. http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/275336-ci... Ten súd nie je na odškodnovanie obetí, netreba dramatizovať...je na odškodnenie nežiadúcich účinkov očkovania.