Čaká nás prvé očkovanie
Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne
@monika111111 Ty máš nejakú štatistiku, kolko detí do roka bolo chorých na č.k? Vieš o tom, že pre deti do roka je nebezpečný aj z íných dôvodov, nielen že je smrteľný. Že môže dojsť k poškodeniu mozgu? Videla si video malého dieťatka s čiernym kašľom? Pozri si.
https://www.youtube.com/watch?v=VX98aiYpmW4@adsumus http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor...
vari je to nedôveryhodný zdroj?
@monika111111 Tam sú všetky deti do jedného roka, ale bavili sme sa o neočkovaných deťoch do jedného roka...uvádzaš, že ich je veľa...tak ma zaujíma kolko ich je a aký mal u nich čierny kašeľ priebeh..ja viem len o dvoch a obe boli liečené v nemocnici...takže svoju dávku chémie si vybrali. A to že vakcína proti č. k. nechráni ja by som nevypisovala, lebo aj na Slovensku sa to môže stať, tak ako v usa alebo vo veľkej británií a vedci opakovane potvrdzujú, že má ochranný efekt, bud neochrieš alebo nemáš vážny priebeh choroby a pre maličké dieťa to môže byť rozdiel života a smrti.
A ešte by možno stálo za úvahu, že najvyšší výskyt č.k. je práve v Bratislavskom kraji http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor... ,kde je súčasne aj najvyšší počet odmietajúcich rodičov. http://www.hlavnespravy.sk/rodiia-najastejie-od...
@adsumus hodila som si do grafu 02/2014 a najviac ho ukázalo v trenč.kraji, na čk neexistuje žiadna rovnica, robí si čo chce a kašle aj na očkovanie, pozri na prešov a košice, i napriek mizernej očkovanosti rómov ho tam je menej.
nehovorím len o neočkovaných deťoch do roka, aj keď je ich veľká časť, pretože deti do 3 - 4 mesiacov nie sú očkované vôbec, a tie ostatné nie sú dostatočne chránené, lebo posledná dávka sa im podáva až v roku, kedy už majú najnebezpečnejšie obdobie za sebou, takže aký strašne nebezpečný ten kašeľ je, ked podľa tých grafov vidím, že ho prekonáva strašne veľa detí, nie sú dostatočne chránené a pritom tu nie su žiadne tragedie, ale vystrašiť nás sa im darí
@monika111111 Podľa grafov vidíš, že ho prekonáva strašne veľa detí. Môžem poprosiť konkretne čísla. Kolko neočkovaných detí za minulý rok ochorelo na čierny kašeľ? Vo Veľkej Británii ochorelo takmer 10,000 ludí v roku 2012 a zomrelo 14 bábätiek pod 3 mesiace. Teda zomierali úplne neočkovaná deti, z toho mne vyplýva, že už jedna alebo dve dávky chránia pred smrťou. http://www.ovg.ox.ac.uk/pertussis-whooping-cough
Ono to ale vyplýva aj iným ludom, samozrejme je na každom rodičovi ako sa rozhodne, ale mali by si bbyť rodičia vedomí aj týchto skutočností. Nielen v čom je slabosť vakcíny, ale aj v čom je jej sila, že môže ich dieťa ochrániť pred úmrtím. To by mal každý vedieť.
A bohužiaľ tu máme daší prípad dieťatka, ktoré zomrelo na č.k. predčasne narodené, 6 týždnové, neočkované.
http://www.stuff.co.nz/national/health/9766312/...
@adsumus tie konkrétne čísla máš v tých grafoch, tam máš jasne napísané koľko detí ho prekonáva, a sme zase doma, prečo zas VB? tam zomrelo 14 bábätiek pod 3 mesiace a koľko u nás? stále sa oháňaš cudzinou, ja netuším, čo mi tu dávaš za linky, či to nie je zas len nejaká stránka platená farmamafiou, ktorá má ľudí prinútiť očkovať, keďže vo VB je očkovanie dobrovoľné. U nás sa nič také nedeje a čk je medzi nami už dlho a informácie o výskyte sú z overených zdrojov, o ktorých vieme, že sú pravdivé. veď u nás aj v čr sú tiež všetky deti do 3 mesiacov nechránené ako vo VB a predsa žiadna tragédia, zas nepopieram, že sa nikdy nič také nestalo, aj na chrípku sa zomiera a iné banálne choroby, aj obyčajná operácia mandlí už zmrzačila deti aj u nás
@monika111111 V posledních letech bylo v ČR šest úmrtí na černý kašel, ve čtyřech případech podlehli nemoci dosud neočkovaní kojenci, kteří se nakazili od členů rodiny, dvě úmrtí byla u seniorů.
@nae formulacia "za posledných 30 rokov" je tiez vagna 😉
@nae Tu to uvádza samo SZU, že v posledných rokoch...tak ja to tak beriem. http://www.szu.cz/tema/prevence/vyskyt-cerneho-... Ale aj tak to je jedno....vzhľadom, že tu máme úmrtia vo Veľkej Británii aj USA...neočko detičky na č.k. zomierajú...aj ked ma šokuje, že niekto v tom žiadnu tragédiu nevidí. ☹
@zuzkaanicka Nerozumiem, čo je na tom vágne? Keď máš dokument s dátumom, kedy bol vydaný, tak si snáď vieš vypočítať, odkedy je mínus 30 rokov, či treba pomoc? 😉
@nae presna informacia by bola, keby tam bol napisany rok a k nemu pocet umrti, dalsi rok a dalsie pocty umrtia ... takto je to vagna informacia 😉
Ve skupině dětí do jednoho roku života bylo v roce 2012 hlášeno 31 onemocnění; z toho 26 dětí nebylo dosud očkováno, 4 děti byly očkovány jednou dávkou a jedno dítě dvěma dávkami hexavakcíny."(v článku je ešte uvedené, že 24 z týchto prípadov vyžadovali hospitalizáciu).
Takže zaujímavé čísla. Ale rodičov zaujíma aj najhoršia varianta, aká može nastať, a to možné úmrtie na toto infekčné ochorenie. Za posledných 30 rokov sa jedná o 4 úmrtia. Zase citujem:
"V České republice jde o čtvrté úmrtí za posledních 30 let. Kromě výše uvedeného úmrtí bylo hlášeno v roce 2005
úmrtí měsíčního chlapce, v roce 2007 úmrtí čtyřměsíční neočkované dívky a v roce 2009 úmrtí dvouměsíční dívky
[5, 7]."
(z článku vyplýva, že 3 deti umreli vo veku, kedy k očkovaniu nemohlo ani dojsť, a jedno dieťa, ktoré mohlo mať maximálne 1 dávku hexavakcíny.
Pre vzdelaných rýpačov dodávam, že hexavakcínou sa očkuje v ČR od r. 2007 ("Celobuněčná pertusová složka kombinované vakcíny byla zaměněna za acelulární v roce 2007." www.vakciny.net). V r. 2007 sa tiež neočkovalo už od 9. týždňa (keby niekto chcel argumentovať, že to 4mesačné dieťa mohlo mať v sebe už dve dávky hexavakcíny).
Na záver správy sa jasne píše, že v r. 2013 sa predpokladá nárast prípadov - takže autori logicky vychádzajú z poznatku, že toto ochorenie tu vždy bolo, je a zatiaľ bude, a prebieha v určitých cykloch. Ani "úžasná" hexavakcína a x preočkovaní jednoducho nezabráni tomu, aby sa v pertusia eradikovala.
Týmto nechcem toto ochorenie banalizovať, len uvádzam, ako to v skutočnosti je.
Príroda má svoje zbrane, treba sa s tým zmieriť.
@zuzkaanicka aby si sa netrápila, dodávam ti horeuvedený výcuc aj s rokmi, keď si potrpíš na detaily.
celý dokument tu: http://www.szu.cz/pertuse-v-cr-v-roce-2012-rozb...
@nae dcera sa mi narodila v 2009, zijem v CR a ako 4 mesacna uz mala v sebe 2 davky hexy ... ideme podla ockovacieho kalendara, isto sme nic neurychlili 😉
@nae neboj, ja sa netrapim, ja len konstatujem, ze ani Ty si nepodala presnu informaciu, ked uz tak bojujes za presnost 😉
@zuzkaanicka V článku sa píše o 2mes. dieťati z r. 2009 a posledné evidované úmrtie je z r. 2012, ale prípad bol zaradený až po spatnej analýze, aj keď sa stal v r. 2008. To je všetko v tej správe.
Deti nar. 2009 sa hexou očkovali v ukončených 3 mesiacoch a ďalšia dávka v ukončených 4 mesiacoch, lebo sa ešte očkovala TBC, to viem. Teraz sa očkuje OD 3. mesiaca, tzn od 9. týždňa = ukončené 2 mesiace.
Pre ďalšie presné info u nás v SR a u susedov v ČR pridávam info od prevenara z jeho blogu a lúčim sa, nazdar:
Cierny kasel - casto sklonovana tema ako na Slovensku, tak aj v Cechach.
Kde je pravda ? v OFICIALNYCH statistikach nasich statov .
- Státní zdravotní ústav
- Ustav zdravotnickych informaci a statistiky CR
- Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
clanky aj s linkami , grafmi a informaciami najdete tu >
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...
@adsumus Dnes fakt nechápem logiku vašich otázok. Napísala som, že v ČR umreli na čk 4 deti za posledných 30 rokov, citáciu máš hore.
Zhrnula som to ako " že 3 deti umreli vo veku, kedy k očkovaniu nemohlo ani dojsť, a jedno dieťa, ktoré mohlo mať maximálne 1 dávku hexavakcíny." Deti zaočkované neboli, lebo boli vo veku, kedy sa na čk štandardne neočkovalo, 1 dieťatko mohlo mať v sebe max. 1 dávku podľa vtedy platnej českej vakci legislatívy. (takže nie preto, lebo sa rodičia rozhodli neočkovať, lebo ich niekto zlý, zlý antiočkovač presvedčil 🙂)
Chápeme? Ak nie, tak to už nie je na vysvetľovanie odo mňa 😉 nazdar aj tebe, je tu príliš pekné počasie a prostredie, aby som tu virtuálne ďalej strácala čas 😎
@nae takze ak umreli deti, ktore este nemali ani sancu byt ockovane, tak teraz tym chces poukazat na zbytocnost ockovania? ... alebo aka je pointa? 😕 ... samozrejme, je to hrozne, ale tak nejako neviem, co tym chces povedat 😉
@adsumus to je prave ta vagnost, co som pisala ... aj od roku 2005 doteraz sa da povedat, ze je to za poslednych 30 rokov 😉
A ked som si prešla ten link, čo si dala tak naozaj išlo o 4 úmrtia, nie o 3. Rok 2005,2007,2008 a 2009. Všetko neočko deti do 4 mesiacov.
@zuzkaanicka No lebo tam neboli od roku 1985 až do roku 2005 žiadne úmrtia...tak sa to dá tak povedať, že za posledných 30 rokov.

@adsumus a čo povieš na to obrovské množstvo detí do roka, ktoré ho na Slovensku dostalo za posledné roky, pritom žiadne úmrtie. Asi už nie je tak nebezpečný, poprípade liečba je účinnejšia, ako bola kedysi takmer pred 60 rokmi.