icon

Choroby, proti ktorým sa očkuje. Priebeh a následky

eliaska23
3. nov 2012

Milí rodičia,
nie som si istá, či takáto diskusia existuje. Jej cieľom je podeliť sa o vedomosti, prípadne linky a knihy, ktoré sa týkajú popisu chorôb, ich priebehu, liečbe a možných následkov. Jedná sa o choroby, proti ktorým sa povinne či nepovinne očkuje. Bolo by fajn mať pokope takéto informácie, pretože určite viacerým pomôžu pri zvažovaní dôležitého rozhodnutia, či dať svoje dieťa očkovať a ak, tak proti ktorým chorobám.
Prosím Vás, aby ste rešpektovali jedno pravidlo tejto diskusie: pridávajte iba články, vedomosti, linky, názvy kníh, ktoré s témou súvisia. Neriešte tu prosím názory na očkovanie. To je každého vec a na diskusiu o tom či očkovať alebo nie, už boli vytvorené iné diskusie na MK. Zjednodušíme tak prehľadnosť témy. Ďakujem vopred za každý príspevok.

Strana
z2
mahalo
22. nov 2012

@eliaska23 cierny kasel je este stale celkom caste ochorenie a je to prave jedno z tych ochoreni ktore malo chrania aj zaockovane deti..vacsina deti kmtore cierny kasel maju su aj tak zaockovane takze asi tak

pectore
23. nov 2012

@bralilienka
@jonas17

Príčiny nízkej zaočkovanosti na okresnej úrovni, resp. na úrovni obvodov:
- prevaha rómskych detí v obvode,
- neočkovanie detí zo sociálne slabých rodín,
dlhodobý pobyt v zahraničí a migrácia rómskych detí (doočkovanie týchto detí je takmer nemoţné pre ľahostajný prístup rodičov k očkovaniu; deti sú pritom u pediatra naďalej evidované, preto sú zahrnuté aj do počtu kontrolovaných detí),
- odklad očkovania proti tuberkulóze najmä u rómskych novorodencov pre nízku pôrodnú hmotnosť, nedonosenosť a pod.,
- nedostatok, resp. zrušenie rómskych asistentov, ktorí pomáhali pri zabezpečení očkovania v rómskych osadách,
- nezodpovedný prístup rodičov k očkovaniu nerešpektujúcich výzvy pediatrov; niektoré deti vôbec nenavštevujú pediatra,

...... tu mate blizsie informacie ako to je s romamy a ockovanim...ked sa vam to nezda... pre mna to nieje vobec prekvapujuce ze nieco take vypukne zrovna v ciganskej osade. A absolutne by som netvrdila ze su vsetci zaockovany.... to možno nevie ani boh kolky z nakazenych boli zaockovany....a ci vobec navsetvovali lekarov.

http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Tabulky_Kon...
http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vyhodnoteni...

jonas17
23. nov 2012

@pectore ale čo potom kolektívna imunita?

evicka_po
23. nov 2012

@jonas17 jaka kolektivna, ked niecu ockovani...u ciganov v osade sa o kolektivnej imonute tazko da rozpravat...

jonas17
23. nov 2012

@evicka_po hej? tak potom prečo tam nemajú aj záškrt, obrnu, rubeolu, osýpky....riadna blbosť toto

evicka_po
23. nov 2012

@jonas17 zaskrt sa u nas nevyskytuje uz riadne dlho, obrna je v indii a epidemia osypok bola napriklas tu na vychode pred 10 timi rokmi v romskej osade...Keby prisiel jeden cigos do styku trebars s obrnou a doniesom by ju "domov" ver tomu ze ju ma cela osada. Je iba ich stastie, ze tieto choroby sa eliminovali na minimum a nemaju ich kde dostat.

diusik
23. nov 2012

@pectore
@evicka_po ahojte,chcela by som sa spytat na jeden priklad,napr. nedam moje dieta zaockovat a pride do styku s tou urcitou chorobou,bude ju jednoznacne znasat horsie?A co TBC?Napr ja som bola ockovana a moje dieta napr uz nie,tak ono nie je proti tomu chranene?Su toto take jednoznacne veci?

evicka_po
23. nov 2012

@diusik malo veci v problematike ockovania je jednoznacnych...myslim, ze ak chyti tvoje dieta tbc, bude to znasat horsie ako neockovane. Ale. Nikdy to nikto nemoze ani overit ani potvrdit. Nikdy sa totiz neda zistit, ako by reagovalo dieta ak by bolo ockovane alebo nebolo. Lebo vzdy je realne iba jedna moznost. Co by bolo v opacnom pripade sa mozeme len domnievat. relevantna by bola studie, ze pol skupiny by bolo ockovanych na istu chorobu, druha polka nie. Obe skupiny by boli vystavene danej chorobe. Potom by sa dali robit zavery, ci ockovanie chranilo, aky priebeh mala choroba a podobne. Taku studiu myslim, ze nikdy nikto neurobi. Ja osobne by som nikdy nedovolila aby nieco take robili na mojom dietati.

diusik
23. nov 2012

@evicka_po som nestastna z tohto ockovania,normalne sa bojim mat dalsie dieta,ako moje deti zatial nemali ziadne problemy po ockovani,aspon som si nevsimla,ani len zacervenanie,umrela by som keby som ich nedala zaockovat a nieco by sa im stalo...uz som chora z tohto ockovania ☹ 😒

evicka_po
23. nov 2012

@diusik tiez som mala podobne pocity. A tiez zvazujem, ze do takej nenormalnej doby uz dalsie dieta ani nechcem. Vsade ta len strasia, uz pomaly ani vzduch nemozes dychat. Moj maly nemal tiez ziadne velmi zle reakcie na ockovanie, potom som sa dostala k stranke sloboda v ockovani. Treba ju tiez brat trochu s rezervou. Ja som nakoniec rada, ze mam dieta ockovane, lebo by som zila po zbytok zivota v strese, ci nieco nedostane. Este nas caka tretia davka pneumokokov, ale to este zvazim, a MMR ak dam, tak urcite az pred nastupom do skolky. Ak by si chcela info aj z druhej strany, pozri si stranku www.vakciny.net
Tam ti odporucam precitat napriklad toto: http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_03.htm
a toto: http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_31.htm

diusik
23. nov 2012

@evicka_po diky moc,urcite to pozrem,a to som ani nevedela ze to si mozes presunut MMR jak tý chces?

evicka_po
23. nov 2012

@diusik nikto ma nemoze nutit. Dr. mi povedala, ze ma musi hlasit a je mozne ze po druhom roku si budem musiet hradit ock.latku sama. Povedala som jej, ze to pre mna nieje ziaden argument preco ockovat. Deti po druhom roku zivota toto ockovania znasaju ovela lepsie. To je pre mna rozhodujuce. Najdes to aj v tom linku co som ti poslala. Pozri si to urcite, aby si mala vyvazene strany, nie len to zle... ;)

pectore
Odpoveď bola odstránená
pectore
Odpoveď bola odstránená
eliaska23
autor
10. jan 2013

@pectore no ktovie ako to je s tou chrípkou, tak ako naposledy? urobili bubu, vyvinuli vakcínu, ktorá bola účinná proti H1N5 a nie H1N1, ale šak to bolo ok, hlavne, že šla na odbyt... každý rok to isté, zmutované chrípkové vírusy, prasacia či vtáčia chrípka, najskôr informácie typu, že ide nový druh vírusu, nie je vyvinutá vakcína... ľudia v strese... a potom buch, príde farmaceutický výrobca, záchranca ľudu a vakcíny s vedľajšími účinkami sa kupujú jak teplé rožky... všetko za výraznej podpory médií. Keby ľudia čítali informácie a neverili každej fáme v telke, zrejme by farmaceuti nemali čo robiť. Na tieto chrípky sa umiera rovnako ako na obyčajnú chrípku, zväčša ju nezvládnu starí alebo chorí ľudia, ľudia so slabou imunitou a aj to sú výnimky, keby radšej dali pomer úmrtí k počtu nakazených a normálne bez vakcín vyliečených ľudí... to by sa všetci divili... nikdy by som nedala sebe ani svojmu dieťaťu pichnúť sajrat proti prasačej alebo akéjkoľvek chrípke.

kbeata
11. jan 2013

@diusik vakcina proti tbc "chrani"len proti tazkej forme,napr.tbc mozgu
skus si vyhladat vsetko o bcg vakcine,aj to ze ockovalo sa donedavna len u nas,lebo to bolo zbytocne a riskantne 😒 ,nemam ulozene linky,ale ked sa pohrabes na nete najdes vsetko 😉

pectore
12. jan 2013

je celkom zaujmave ked niekto napise ze "chrani" LEN proti tazkej forme.... vsak to uplne staci ked sme chranený pred tou tazkou formou... lahke formy su od toho lahke ze si snimi organizmus lahsie poradi ....

kbeata
12. jan 2013

@pectore a zas si protirecis 😉

pectore
Odpoveď bola odstránená
eliaska23
autor
15. jan 2013

@pectore ahoj, prosím ťa nepridávaj do tejto témy odkazy na nesúvisiace články, táto téma sa týka chorôb proti ktorým sa očkuje, ale majú sa sem dávať fakty o chorobách, ich priebehu, príznakoch a nie články z internetových médií, ktoré majú za cieľ bombardovať a strašiť ľudí... ak to budú články zo serióznych stránok, nemám nič proti, ale tieto majú "bombastický" podtón... to naozaj s témou nesúvisí...

pectore
16. jan 2013

proti chripke sa očkuje a očkuju sa aj deti......takze je to k teme.... stav chripky na uzemí Česka alebo slovenska je rovnako dolezity ako stav tuberkulozy napriklad.... hlavne ked sa jedna o vekovu skupinu 0 -5 .To že je v čechach už 12 mrtvych ľudi nieje sranda a nieje to len strasenie z mediii. Je to aj dolezita informáciia aby sa s malymi detmi necestovalo do tychto regionov, pripadne sa treba vyhybat verejnej doprave. Toto info je so stranky zameranej na predaj homeopatik... 😉

http://boiron.cz/cs/169-aktualni-vyskyt-chripky...

eliaska23
autor
16. jan 2013

@pectore podľa mňa to nie je k téme, ak napíšeš aké sú prejavy chrípky, ako sa dá liečiť, aký priebeh má choroba, aké sú očkovania proti tejto chorobe, ich pozitíva, negatíva, nežiadúce účinky... to bude k téme. Toto má byť téma len s faktami o chorobách, proti ktorým sa očkuje a nie téma, kde sa budú pridávať články o aktuálne prebiehajúcich epidémiách... kľudne si na tento účel založ ďalšiu tému, verím, že veľa čitateľov sa poteší. Nie je to nijako mierené voči tvojej osobe (áno, aj ku mne sa dostali info, že propaguješ očkovanie, je to tvoja osobná vec a nijako to neovplyvní môj postoj k tejto téme), ide len o to, aby táto téma bola prehľadná a k veci, nie 1500 strán všeličoho... to väčšinu ľudí nebaví lúskať sa toľkými príspevkami 😉

pectore
Odpoveď bola odstránená
kbeata
Odpoveď bola odstránená
mark23876
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2