Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
@sorciera24 takze to je vlastne jedno lebo mne islo o to ze my sme este teda neboli ockovane... vsak?
@zuzkat1 my sme boli ockovani len na osypky, tie sa ockuju od r. 1969...ale na ruzienku a mumps nie.....
@zuzkat1 moja ty si skutocne citala ten clanok v tom linku 😅 , asi nie, ze?...skus preluskat stranky autizmu, napr. http://autism.about.com/od/vaccinesandautism/a/...
mimochodom, ak si hovorila, ze si si preluskala dost zahranicneho materiau, myslela som, ze nejake odborne clanky, ak medzicasom nieco vyslo, tiez by ma to zaujimalo
suvis mmr a autizmu sa nepotvrdil (tym netvrdim, ze to tak je)
a este
http://autism.about.com/od/vaccinesandautism/f/...
neverim, ze vsetci su za vakcinacnou lobby..
je ine, ked ako v tom youtube videu, su rodicia presvedceni, ze nic a nic ine autizmus nerozbehlo, pretoze vo veku, ked sa prve priznaky autizmu prejavuju, dostalo "svoju" MMR..oni nie su odbornici, oni citia velku nespravodlivost a su radi, ze nasli vinnika...treba aj toto brat s ohladom na ich city, ale s rezervou..
a Priorix ma svoje negativne vedlajsie ucinky (diabetes a autizmus vsak pravdepodobne nie), treba si zvazit, ci zdravotny stav dietata je adekvatny k zaockovaniu 3 zivymi i ked oslabenymi virusmi. Pre zdraveho jedinca je to mensi problem nez stretnutie s nasovirusom, pre jedinca s oslabenou imunitou to moze byt tazky boj.
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/priori...
mne napr. okrem ineho na tejto vakcien vadi, ze je vyrobena na umelo potratenych ludskych embryach...takze pre mna ani z moralneho hladiska to nesedi....
@sorciera24 ale ved tie embrya mali aj tak svoj osud specateny...je to zle, ale je to tak. Ak by bola situacia, ze vsetky tehotenstva su s radostou ocakavane, interupcie by si nikto neprial, potom by som v tom videla moralny problem aj ja. Tu je moralny problem v niecom inom, v samotnej interupcii.
@dadis ziadne videa som nepozerala, ale napr. v anglicku jeden lekar vydal studiu v ktorej pise ze existuje priamy suvis medzi autizmom a mmr ockovanim... a hadaj co sa s nim stalo? zobrali mu licenciu a preco asi? lebo povedal nieco co sa nepacilo niekomu kto ma vo vakcinach velke prachy... vsetko je o biznise...
@dadis ved ked to tebe nevadi, to je tvoja vec...mne to teda vadi...
@sorciera24 ok
@dadis Toto je tiež zaujimavy link. http://www.slobodavockovani.sk/news/studia-nara... Hovori prave o vzostupe autizmu od zavedenia očkovania ,ktore je množene na potratovych bunkych.Inak nik nemože potvrdit, ale ani vylučit suvialsost očkovania s autizmom či inymi autoimunymi chorobami napr diabetom 1 typu,pretože sa proste NEVIE prečo to vznika.Tym padom sa nič z podozrenia nemože vylučit.Dnesna medicina ma svoje obmedzenia a to znamena,že ak sa dnes niečo nevie,tak o 20 rokov sa to možno vediet bude.Ale mne to už vtedy bude asi na prd.Jedine, čo može dnesna medicina spravit,je porovnat percentualny vyskyt napr.toho autizmu v skupine očkovanych a porovnat to so skupinou vobec neočkovanych.Ak sa tam preukaže statisticky vyznamny rozdiel tak je to jasne.Ale musela by to byt dvojito zaslepena studia-ktore sa mimochodom bežne robia na ostatne lieky-ale na vakcinu-žiadnu sa za 50 rokov ich existenxie nikdy nespravili.Ja sa pytam :PRECO?Jedine čo je dostupne je, že sa porovnala skupina ludi AMISH,žijuca v amerike a ktora vobec neočkuje-bola to vzorka cca 1500 ludi a zistilo sa, že sa tu autizmus nevyskytuje-len v 2- 3 pripadoch a to boli adoptovane už naočkovane deti,tiež alergie su tu len minimalne.
@dadis Nech sa pači,ale je to v angličtine http://www.lifesitenews.com/news/archive/ldn/20...
ja sa do autizmu moc nejak nevyznam, este len studujem okolo toho, tak k tomu sa nebudem vyjadrovat...ale ta cukrovka je napr. v jednom z pribalovych letakov MMR uvedena medzi neziad. ucinkami, konk. MMR II.....MMRky su vsetky na rovnakom principe....len je cudne, preco nie je napr. u nasej MMrky v pribalovom letaku......teda nie je mi to cudne....to by bolo paniky, keby sa to zrazu priznalo aj u nas...
@dadis dala som si do googlu "amish autism"...studiu mi to sice nevyhladalo, ale vela linkov, kde to oznacuju za "myth".. nemam cas sa tomu tolko venovat, aby som zistila problematiku do hlbky.. s tym, ze ten autizmus a diabetes je pre vedcov neznamy mas pravdu..aj vela inych ochoreni
...nech sa kazdy rozhodne podla vlastneho uvazenia..RUVZ okrem pokuty nic nezmoze...ja som sa rozhodla moje deti zaockovat, rovnako ako ty a aj ostatne maminy chcem pre svoje deti len to naj...prajem vela zdravicka 😵 😵
http://www.rense.com/general85/cant.htm a v google sa da cez Dana OLMSTEDA,zistit viac o komunite amish
ked si predstavim aky humus obsahuje mmr vakcina, je mi zle... dna umelo potrateneho embrya, umelo ukonceneho v 14tt, vyuzite su dane pluca... toto mam nechat pichnut do olivky? nie, dakujem
@dadis ja rešpektujem tvoje rozhodnutie a vôbec ho nechcem spochybňovať, len som sa zamyslela nad myšlienkou, ktorú si niekde vyššie písala, že "je to marketing oboch strán". Keďže moja švagriná pracuje vo farm. priemysle, tak trochu poznám špinavé praktiky takýchto firiem a absolútne nepochybujem, že im ide v prvom rade o peniaze. Ale nechápem, čo z neočkovania majú odporcovia očkovania? Ako môžu na neočkovaní zbohatnúť, keď sú to zvyčajne obyčajní smrteľníci, ktorí šíria osvetu z vlastných peňazí, ak sa im nepodarí vyzbierať zopár peňazí aspoň na propagačné materiály.
Ale k téme @zuzkat1 my sme MMR odmietli, mali sme pohovor na RÚVZ, ale keďže máme v rodine genetickú predispozíciu na autoimunitné ochorenie, zataľ nás nechávajú na pokoji. Čo sa týka morálneho problému s danou vakcínou, mne je úplne jedno, či by to dieťa bolo alebo nebolo potratené. Raz sa to embryo na výrobu vakcíny použilo a tým to pre mňa hasne, pre mňa je v tom momente daná vakcína morálne neprípustná.
@molka Suhlasim s tebou.Tiež nechapam, čo maju z neočkovania tzv aktivisti.A hlavne ked vela z nich su obyčajní rodičia,čo maju deti s problemami po očkovani a vsetko robia z vlastnych penazi na ukor svojho volneho casu-vid manof..A mnoho dalsich rodicov ,ktorich odbornici radia medzi aktivistov. Patrime tam aj my a zisk určite nemame žiadny ani postranne úmysly.A takych je nas velmi vela.
jaj baby... vsetkym dakujem velmi pekne za odpovede aj za tie podporujuce toto ockovanie... ja este sama neviem co urobim,ale asi v prvom rade prestanem aspon na den dva citat tieto veci, lebo som na najlepsej ceste zosaliet z toho🙂 jednoducho obe strany maju svojim sposobom pravdu... nic nebolo dokazane na 100% ale ak je tam len mala sanca ze sa malej ma nieco stat tak preco riskovat... tie choroby nie su take vazne ale mozu mat aj zly priebeh... to je zas druha strana mince.. to ako sa vyraba ta vakcina pre mna skutocne podstatne nie je... mne ide cisto len o vedlajsie ucinky..asi si to necham ulezat v hlave a este uvidim... momentalne je uz aj manzel presvedceny ze jej to nedame,tak sa uvidi...
este raz dakujem🙂
@jolinka - presne, ja som nasu dr. poziadala o odklad MMRu Terezky a tiez mi hovorila ze uplne v poho, ze mali teraz velmi vela nez. ucinkov po MMR.
@zuzkat1- a nechces to proste odlozit - zatial bez terminu al. s nej. vzdialenym a prip. to este raz odlozis? toto ocko aspon tu v CR nema hornu casovu hranicu. A ked bude mat tvoja mala tak 3 roky tak by to uz malo byt v poho.
@zuzkat1 v nemecku to povinne nie je, ale maju napr. fond na odskodnenie obeti ockovania. a aj sa z toho fondu cerpa. takze nieco na tych vedlajsich ucinkoch bude.
inak toto ma fascinuje - na sk je to povinnost, ale ked sa nieco poondi, si ponechana osudu 😖
to, ze som mohla odmietnut bez prenasledovania a sankcii ale nic nezmenilo na tom, ze to pre mna nebolo jednoduche rozhodnutie a nepodlahla som tym ziadnemu modnemu vplyvu, ako to tu niekto mudry poznamenal...
zuzi, tvoja dr. ta v tomto zaujimat nemusi. posuvaj to stale pred sebou ako gulicku hnoja a zatial studuj a rozhoduj sa. presne ako olif vravi - bez diskusie.

baby a ked uz budu pred pubertou vase deti? myslim ze preockovanie je v 11tom roku... to uz date? ja uvazujem ze to dam lebo tieto choroby su v dospelosti horsie ako v detstve a vtedy uz bude dost zrely jej organizmus